Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!

Viete kam obuť menej opotrebované pneumatiky a ako vybrať tie najlepšie? Rozhodujete sa medzi nákupom na internete alebo nákupom v autorizovanej predajni? Ak veríte mýtom o pneumatikách, je na čase odhaliť ich vplyv na bezpečnosť vozidla! Viac v článku.

rufus v Rady a tipy
27.10.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Zimné pneumatiky: Rady a...

Rady a tipy

Viete o pneumatikách všetko potrebné?  

Viete kam obuť menej opotrebované pneumatiky a ako vybrať tie najlepšie? Rozhodujete sa medzi nákupom na internete alebo nákupom v autorizovanej predajni? Ak veríte mýtom o pneumatikách, je na čase odhaliť ich vplyv na bezpečnosť vozidla!

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!

Naša ponuka pneumatík TU!

Mýtus č. 1: Menej opotrebované pneumatiky patria na predné kolesá, obzvlášť u predného pohonu.

Nie je to celkom pravda. Pneumatiky s lepším dezénom majú byť kvôli bezpečnosti umiestnené na zadné kolesá. Vďaka tomu sa zabezpečí lepšia priľnavosť kolies zadnej nápravy. V kritickej situácii tak zabránite vybočeniu zadnej časti vozidla.

Mýtus č. 2: Opotrebované zimné pneumatiky môžete vyjazdiť v lete.

Omyl. Zimné pneumatiky sa vyrábajú z inej zmesi materiálov ako letné a neobstoja pri rozdielnych meteorologických podmienkach, ktorými sa letné obdobie vyznačuje. Na zimných pneumatikách dokonca potrebujete v lete aj dlhšiu brzdnú dráhu, čo môže ohroziť vašu bezpečnosť!

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!

Mýtus č. 3: Zimné pneumatiky nie sú povinné, prezúvajte až po prvom snehu.

Čím skôr vodič prezuje, tým menej ho prekvapia ranné mrazy alebo prvý sneh na horách. V nemecky hovoriacich krajinách odporúčajú vodičom používať zimné obutie od októbra do Veľkej noci. 

Mýtus č. 4: Stavte na "celoročky."

Celoročné pneumatiky zaostávajú v testoch bezpečnosti za letnými aj zimnými pneumatikami. Navyše sa rýchlejšie opotrebujú a zvyšujú spotrebu paliva.

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!

Mýtus č. 5: Stavte na vyššiu cenu. 

Investovať viac môže byť niekedy zbytočné. Porovnávacie testy zimných pneumatík to potvrdili už niekoľkokrát. Vyberať je nalepšie podľa výsledkov nezávislých testov. Cena nemusí v tomto prípade vždy odrážať kvalitu.

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!

Mýtus č. 6: Zimné pneumatiky sú prínosom len na snehu.

Určite nie. Zimné obutie prináša v porovnaní s letnými pneumatikami viac bezpečia aj na mokrej zimnej ceste, pri veľmi nízkych teplotách dokonca aj na suchu a na ľade.

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!

Mýtus č. 7: Dve zimné pneumatiky na predných kolesách stačia, okrem toho sa ušetrí. 

V žiadnom prípade. Správne obutie je dokonca dôležitejšie na zadných kolesách, pri neúplnom prezutí rozdiel cítiť aj na stabilite vozidla. 

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!Zdroj: autonavigator.hu

Mýtus č. 8: Rozdielne typy pneumatík na kolesách neohrozia priľnavosť.

Je dôležité aspoň na každú nápravu montovať pneumatiky s rovnakým typom vzorky a s podobnou hĺbkou dezénu. Pri použití rôznych typov pneumatík nepomôže ani ten najlepší elektronický systém, tento fakt vodiči radi prehliadajú. Treba si uvedomiť možné riziko havárie. Stojí vám to za to?

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!Zdroj: jicinsky.denik.cz

Mýtus č. 9: Nákup na internete je rizikový. Obchody ponúkajú predražené pneumatiky.

Pri objednaní z neovereného e-shopu často priplácate za doručenie. Ďalšie výdavky predstavuje prezutie kolies a ich vyváženie. Niektoré pneuservisy poskytujú pri nákupe pneumatík zľavu na montáž, uskladnenie a tiež sa nemusíte starať o likvidáciu vyslúžilých pneumatík.

Zimné pneumatiky: Rady a tipy, ktoré ušetria vaše peniaze!Zdroj: dunlop.com

Treba však zvážiť aj výhody takejto kúpy, ak viete ušetriť na prezutí a vyvážení kolies, môžete tak ušetriť aj stovky eur! 

Naša ponuka pneumatík TU!

Bezpečnosť nadovšetko...

Pomohli vám naše rady? Netreba zabúdať, že bezpečnosť je prvoradá!

Zdroj: jicinsky.denik.cz, dunlop.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Keď blondínka parkujeČo sa týka parkovania, niekto je šikovnejší, iný menej. Väčšina z nás sa nakoniec parkovať...24. Október, 2014
02(Ne)viete parkovať? Po tomto videu zmeníte názor!Máte problém s parkovaním? Parkovanie je vec náročná. Po tomto videu svoje schopnosti...25. Október, 2014
03Pripútajte sa: Vodič vyletel pri náraze von oknom!Prudký náraz vymrštil nepripútaného vodiča cez otvorené okienko automobilu. Vodič len...23. Október, 2014