Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!

Novodobé generácie supercars a najnovšie verzie hybridných hyperáut sú predefinovaním toho, aké výkonné stroje schopné maximálneho zrýchlenie vieme skonštruovať. Jeden mladík si zaumienil, že si postaví vlastné rally auto, schopné zrýchlenia aké dosahuje LaFerrari alebo MxLaren P1! Vlastne sa rozhodol, že ich jeho rally car prekoná! Väčšina vozidla je výhradne zo špeciálne upravených gumovo-uhlíkových vlákien, ktoré Kelsey vyrobil sám! Podarilo sa mu zostrojiť stroj prekonávajúci superšporty? Čítajte viac!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
20.05.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Závodné delo z dieľne 21....

Auto-moto zaujímavosti

Splnenie sna - vlastné rally car

Novodobé generácie supercars a najnovšie verzie hybridných hyperáut sú predefinovaním toho, akého maximálneho zrýchlenia sú schopné stroje, ktoré vieme skonštruovať. Na Novom Zélande vyrastá nový talent konštruktérskeho sveta. Mladík Alex Kelsey si zaumienil, že si postaví vlastné rally auto, schopné zrýchlenia aké dosahuje LaFerrari alebo MxLaren P1! Vlastne sa rozhodol, že jeho rally car prekoná superšporty! 

Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!

Hrdý Alex Kelsey so svojim výtvorom MC2.

Jeho výtvor prekonáva superšporty!

Celé auto bolo vytvorené 21 ročným Alexom Kelseym vo svojom dome na Novom Zélande za necelých 18 mesiacov! V srdci vozidla je silný motor Renault V6, zatiaľ čo auto tiež využíva vlastné prvky a vlastný "supermateriál." Väčšina vozidla je výhradne zo špeciálnych upravených uhlíkových vlákien, ktoré Kelsey vyrobené sám. 

Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!

Neskutočné zrýchlenie

Sledujte vo videu "po domácky" vyrobené rally car so zrýchlením z nuly na 200 km/h za neuveriteľných sedem sekúnd!

Video: 21 ročný macher vyrobil vlastné auto rýchlejšie ako superšporty!

Závodné delo vyrobené v stodole

Kelsey strávil 18 mesiacov navrhovaním a konštruovaním jeho vysneného rally automobilu. "Dôraz som kládol na to, aby vyzeral dobre, aby zvuk motora znel skvelo, aby sa na ňom dalo ľahko dodatočne pracovať a bolo lacné na údržbu:" opísal kritéria mladý austrálčan Kelsey pre 3news.co.nz. Ako základ použil telo Peugeotu, pretože sa mu páčil tvarom, a srdce v podobe motora je V6 z pretekárskeho auta od Renaultu, pretože sa mu páčil ostrý zvuk, ktorý vydáva na trati. Záves, použitie uhlíkových vlákien a znak sú Kelseyho vlastné práce. MC2 (Mad Creation 2) je dokonalé závodné delo!

Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!

Ako sa plní konštruktérsky sen... 

Kelsey je dyslektik, v škole nikdy nevinikal. Toto dielo je celkom úspech na dieťa, ktoré ledva "preliezalo" v škole, nemyslíte? Kelsey o sebe sám hovorí, že bol v škole absolútne k ničomu, keďže je dyslektikom, nedokázal ani poriadne písať. Jeho život sa zásadne zmenil vďaka návrhárovi Johnovi Brittenovi, ktorý je tiež dyslektik. Rovnako ako Britten, aj on má veľkú nádej byť úspešným v tejto branži, ktokoľvek ním môže byť, ako hovoria!

Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!

Kevlarové vlákna a guma

Mladý konštruktér trafil klinec po hlavičke. "Kevlar je proste bezkonkurenčný materiál, má neuveriteľnú silu, dokáže odolávať aj voči streľbe. Tiež sa používajú nezničiteľné časti z gumy, so skoro nulovým opotrebovaním. Tak som spojil tieto dva materiály dohromady a urobil zosilnú kevlarovú gumu:" hovorí. Toto jedinečné spojenie vytvorilo extrémne odolný odľahčený materiál.

Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!

Najmladší jazdec Národného šampionátu chystá debut s vlastným Mad creation 2

Toto nie je prvý automobilový výtvor, ktorý vyšiel z jeho stodoly. Kelsey si upravil predtým svoje Subaru, ktoré ho doviedlo k víťazstvu pri svojom pretekárskom debute. Stal sa tak najmladším jazdcom Národného šampionátu. Nespokojný z tohto "javiskového" titulu, je pripravený vyhrať zlato na väčšom šampionáte. Momentálne sa pripravuje so svojím MC2 na jeho debut na Rally Hawke Bay o tri týždne. Budeme mu držať palce! Pozrite si aj doplňujúce fotografie pod článkom!

zdroj:

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Air free pneumatiky: Koniec defektov!Pneumatiky plnené vzduchom sú jednoznačne prežitok! Máme tu nasledujúcu generáciu...19. Máj, 2014
02Renault Megane RS 275 Trophy: Nová najrýchlejšia predokolka?Renault sa pýšil titulom najrýchlejšej sériovej predokolky. Jeho Mégane RS 265 Trophy...25. Máj, 2014
03Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31Je ľahké napísať oslavnú recenziu nového vozidla vo svojej triede. Ak aj vy patríte skôr k...24. Máj, 2014