Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Zaujímavé miesta na západnom Slovensku, ktoré sa vám oplatí navštíviť

Radi by ste zašli toto leto niekam na Slovensko, ale ešte neviete kam? V tom prípade vám určite príde vhod tento zoznam zaujímavých miest na západnom Slovensku. Určite si o nich vygooglite viac, pretože sú to skvelé miesta na road trip alebo menšie rodinné dobrodružstvo.

admin v Reklamné články
01.08.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Zaujímavé miesta na...

Reklamné články

Radi by ste zašli toto leto niekam na Slovensko, ale ešte neviete kam? V tom prípade vám určite príde vhod tento zoznam zaujímavých miest na západnom Slovensku. Určite si o nich vygooglite viac, pretože sú to skvelé miesta na road trip alebo menšie rodinné dobrodružstvo.

Zaujímavé miesta na západnom Slovensku, ktoré sa vám oplatí navštíviť

Holíč

Na západnom Slovensku sa neďaleko od Bratislavy nachádza mesto Holíč. Určite sa pýtate, prečo by ste ho mali navštíviť a čím si zaslúžilo byť v tomto zozname. Napríklad Holičský zámok s múzeom, kde sa môžete oboznámiť nielen s históriu tohto mesta, ale aj so životom remeselníkov. Počas letných mesiacov môžete zámok navštíviť každý deň od 10:00 do 18:00. V ostatných mesiacoch od pondelka do piatka od 8:00 do 16:00.

Ďalej tu máme Holíčske megality. Nie sú síce tak známe ako tie v Stonehenge, ale aj na Slovensku sa môžeme hrdiť megalitmi. Boli objavené pomerne nedávno v roku 1988 a jej vznik sa odhaduje ešte na obdobie pred dobou železnou.

Haluzická tiesňava

Prečo sa táto tiesňava dostala do tohto zoznamu? Zaslúžila si to svojou jedinečnosťou, pretože z roka na rok sa stále rozrastá a mení, takže keď sem raz prídete, nabudúce to už môže vyzerať úplne inak. Keď sa povie, že príroda sa vie naozaj vyhrať, tak v tomto prípade to úplne sedí.

Park miniatúr v podolí

Park miniatúr je len na skok od mesta Piešťany či Nového Mesta nad Váhom v obci Podolie. Začal sa stavať v roku 2003 a odvtedy sa v areály nachádza viac ako 41 modelov hradov. Z toho 33 modelov je dobovou rekonštrukciou zachytávajúcou pôvodný stav, takže ak ste už hrad videli naživo, teraz sa vám naskytne úplne iný pohľad. Pohľad na to, ako kedysi vyzerali. A hoci ide o modely, detaily exponátov vás pri bližšom pohľade dokážu milo prekvapiť.

Rozhľadňa na Veľkej homole

K rozhľadni sa dostanete veľmi jednoducho a nejde vôbec o náročnú túru. Skôr prechádzku. Štartuje sa na Zochovej chate, kde sa pohodlne dostanete aj autom. Odtiaľ približne hodinu po červenoznačenom chodníku cez Tisové skaly, na konci ktorého si môžete užiť 20 metrov vysokú turistickú rozhľadňu. Z nej si môžete užiť krásny kruhový výhľad na väčšinu Podunajskej nížiny alebo hrebeň Malých Karpát.

Článok pre vás pripravili špecialisti na prenájom áut z autopožičovne Rai.
V prípade potreby si vhodné auto môžete prenajať na www.rai.sk/sk/prenajom-pozicanie-auta.

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Prečo vodiči nenávidia cyklistov?Hovoríte si, čo také môže vadiť vodičom na cyklistoch? Myslíte si, že je to smiešne, že vám...12. September, 2014
02Bugatti Chiron: nástupca Veyronu dá stovku pod 2 sekundy!Aké je zrýchlenie vášho auta? Pod 10 sekúnd? Potom aspoň cítite, že to ťahá. 7 sekúnd? To...28. Apríl, 2015
03VIDEO: Seat Leon ST Cupra je najrýchlejšie kombi na Nürburgringu!Seat mal v koncerne VW vždy športovejšie postavenie. Napriek technickej podobnosti dokázali...19. Máj, 2015