Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Zabavené zbierky áut: Vydraž si vzácny McLaren P1, Porsche alebo LaFerrari!

Lamborghini Veneno, Porsche 918 Spyder, Maserati MC112, Ferrari Enzo a Koenigsegg One:1. Vzácne exempláre Rolls-Royce, Aston Martin, Bugatti ako bonus. To sú len niektoré unikáty zbierky syna diktátora. Časť nechutného bohatstva vodcu krajiny, ktorú sužuje extrémna chudoba putovala do dražby. Vydraž si vzácny McLaren P1, Porsche alebo LaFerrari!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.03.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Zabavené vozidlá...

Auto-moto zaujímavosti

Lamborghini Veneno, Porsche 918 Spyder, Maserati MC112, Ferrari Enzo a Koenigsegg One:1. Vzácne exempláre Rolls-Royce, Aston Martin, Bugatti ako bonus. To sú len niektoré unikáty zo zbierky syna diktátora, ktoré skončili v dražbe. Aké z nich chceš mať vo vlastnej garáži?

Zabavené zbierky áut: Vydraž vzácny McLaren P1, Porsche alebo LaFerrari!Zdroj: youtube.com / The Economist

Najlepšia kúpa = vzácny exemplár

Ak patríš medzi bežných smrteľníkov, o väčšine z týchto luxusných kúskov sa ti ani nesnívalo. Zabavenie majetku zbohatlíkov je príležitosť pre tých, ktorým svietia na účte zaujímavé cifry pripravené na to, stať sa najlepšou investíciou tvojho života.

Vzácna mašina ako investícia

Máš našetrenú zaujímavý obnos peňazí? Zabavenie zbierky superšportov je jedinečná príležitosť vydražiť vzácny exemplár extrémnej hodnoty, zbystri pozornosť a pokochaj sa na tomto príklade. Lepšiu príležitosť na kúpu limitovanej edície s vysokou hodnotou nenájdeš. Časť nechutného bohatstva syna vodcu krajiny, ktorú sužuje extrémna chudoba, bola zabavená a dostala sa do dražby. Podobných ponúk je vďaka problémom so zákonom dosť v každej krajine. Je to skvelá príležitosť ako sa dostať k vzácnym exemplárom majiteľov, ktorí sa dostali do problémov.

Teodoro Nguema Obiang Mangue - Zabavené luxusné vozidlá s extrémne vysokou hodnotouZdroj: staniswheels.blogspot.com

Malá strata pre miliardára

Tento prípad vyzerá ako veľká lekcia pre dotknutého syna diktátora. Nenechaj sa strhnúť veľkosťou a hodnotou zabaveného majetku. Asi ťa napadne otázka - Ide v prípade skutočne bohatého človeka o veľkú stratu? Prokuratúra zo Švajčiarska zabavila Teodorovi Nguemovi Obiangovi Manguemu celkom 11 kusov luxusných mašín pred 2 rokmi. Bol obvinený z korupcie a z prania špinavých peňazí.

Rovníková Guinea ako uzavretý zdroj príjmov

Či ho táto "strata" bolí? Podľa pohľadu do jeho vozového parku je to len uvoľnenie pár miest na ďalšie vzácne 4-kolesové unikáty vozidiel, ktoré veľmi rýchlo nahradí novými, ešte luxusnejšími mašinami. Dôvod? Jeho rodina úspešne drancuje na nerastné bohatstvo bohatú Rovníkovú Guineu.

Zabavené úlovky - Lamborghini Veneno, Porsche 918 Spyder, Maserati MC112, Ferrari Enzo, Koenigsegg One:1 alebo Rolls-Royce, Aston Martin, Bugatti!Zdroj: youtube.com / Lachainedinformation" data-iml="1553728097327

Za bohatstvom hľadaj nerastné bohatstvo

Dôvod nevídaného vozového parku najlepšie vysvetlí pár slov o Rovníkovej Guinei. Prezident Teodoro Obiang Nguema, otec majiteľa zabavených luxusných vozidiel, prevzal moc od svojho strýka ešte počas prevratu v roku 1979. Malá krajina na západnom pobreží Afriky, v roku 1995 narazila na obrovské náleziská ropy. Počet obyvateľov Rovníkovej Guinei je 1,2 milióna. Je to jediná krajina v Afrike, kde sa hovorí španielsky. Krajina je bohatá na nerastné bohatstvo, najmä ropu a zemný plyn. Až 76% obyvateľov žije v chudobe. Hlavné mesto Malabo leží na ostrove v Atlantickom oceáne, 235 km od pevniny. Existujú lepšie podmienky na drancovanie krajiny vo svoj prospech? Je tu však malý háčik, ktorý by mohol skomplikovať dražbu. Tým háčikom je pre Slovensko nevýhodná poloha pre väčšinu podobných McLarenov P1, Porsche a vzácnych LaFerrari. Dražby prebiehajú najčastejšie vo vzdialených kútoch sveta.

Zabavená zbierka syna diktátora

Za vykorisťovanie krajiny si rodina následne nakúpila nielen luxusné vozidlá a predmety, ale aj súkromné lietadlá a obojživelníky. Úplatky, korupcia a sprenevera. Ako sa k obvineniu postavil? Obvinený proti rozhodnutiu namietal na súde OSN.

Zabavené zbierky áut: Vydraž si vzácny McLaren P1, Porsche alebo LaFerrari!Zdroj: youtube.com / The Economist

Dražba pre náročných

Medzi zabavenými automobilmi bolo údajne aj Porsche v hodnote viac ako 830 000 amerických dolárov a Bugatti Veyron, ktoré sa predáva za 2 milióny dolárov! Pre predstavu približnej hodnoty zabaveného majetku môžeš rátať s tým, že cena jedného exemplára sa pohybuje nad sumou 300 000 eur!

Ako vydražiť vzácnu luxusnú mašinu?

Ešte raz malá rekapitulácia. Tentokrát to boli výnimočné exempláre Bugatti Veryon, Porsche 918 Spyder, Pagani Huayra, Ferrari FF, Ferrari Testarossa, Mercedes SLR, Lamborghini Huracán Performante a McLaren P1. Máš tip ako vyhľadávať portály s takými dražbami? Ktorý exemplár z nich by si rád zaparkoval vo svojej garáži? Podeľ sa o svoj vkus, výber a tip na aukcie v komentároch.

Zdroj: nytimes.com, bbc.com, wikipedia.orgstaniswheels.blogspot.com

Video: Zabavené vozidlá zbierky syna diktátora putujú do dražby

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najdrahšie auto sveta: Bugatti La Voiture Noire za 16 700 000 €! Za cenu jediného Bugatti La Voiture Noire si môžeš kúpiť 11 exemplárov Ferrari Monza. 850...8. Marec, 2019
02Nová Škoda Kamiq: SUV za 16 000 € bez maskovania!Nová Škoda Kamiq bola zachytená s minimálnym maskovaním na špionážnych záberoch. Ako bude...6. Marec, 2019
03Vzácna 25-ročná Toyota Supra: 320 koní, nájazd len 12 658 km!Výkon 320 koní zabezpečuje ostrý "twin Turbo" motor s 2 turbodúchadlami. Rekordne nízky...14. Marec, 2019