Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Vývoj veľkosti áut - porovnanie: Aký je trend?

Trendy v automobilovom priemysle sa nesú v znamení zabezpečenia čo najväčšieho komfortu pasažierov. Na veľkosti nástupcovia naberajú aj kvôli zvýšeniu bezpečnosti. O koľko sa líšia velkosťou nové modely v porovnaní s predchodom? Pozri si mimoriadne zaujímavé porovnanie vývoja veľkostí jednotlivých modelov! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
23.10.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Vývoj veľkosti áut -...

Auto-moto zaujímavosti

Trendy v automobilovom priemysle sa nesú v znamení zabezpečenia čo najväčšieho komfortu pasažierov. Na veľkosti nástupcovia naberajú aj kvôli zvýšeniu bezpečnosti. O koľko sa líšia velkosťou nové modely v porovnaní s predchodom? Pozri si mimoriadne zaujímavé porovnanie vývoja veľkostí jednotlivých modelov!

Vývoj veľkosti automobilov - aj tu sa nájdu výnimkyZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Nové trendy

Autá sú dnes oveľa väčšie, než tomu bolo v minulosti. Prečo je to tak? Dôvodom väčších rozmerov sú prísnejšie bezpečnostné predpisy a tiež potreba vlastníctva čoraz väčšieho hmotného zabezpečenia, ktoré chceme voziť autom nielen počas dovoleniek a služobných ciest.

BMW M2 vs. BMW E36 M3

vďaka vyššej miere bezpečnosti cestujúcich a neuhasiteľnému smädu spotrebiteľov po najnovších „high-tech“ vylepšeniach, vybavení a pohodlí cestovania sú nové modely väčšie ako predchodcovia. Dokonalou ukážkou je porovnanie BMW M2 s modelom E36 M3.

BMW M2 vs. E36 M3Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Subaru WRX STI vs. Turbo 2000 1. generácie

Nielen modely BMW sa zväčšujú. Rovnako je to v prípade porovnania veľkosti štvrtej generácie Subaru WRX STI s 1. generáciou nesúcou označenie Turbo 2000.

Subaru WRX STI vs. Turbo 2000 1. generácieZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Porovnanie Fiatu Spider, Alfy Romeo Tipo a VW Passat

Rovnako je tomu v prípade porovnania Fiatu 124 Spider, Alfy Romeo Tipo 33 s Alfou Romeo Tipo 8C a aj v prípade VW Passat B2 v porovnaní s VW Passat B. Nové modely sú zväčša väčších rozmerov ako predchodcovia.

Fiat 124 SpiderZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Alfa Romeo Tipo 33 vs. 8CZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

VW Passat B2 vs. VW Passat B8Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Audi TT

Aj keď šikmý pohľad a uhol fotografie nie je pre porovnanie úplne najvhodnejší, nové Audi TT je v skutočne väčšie ako prvé generácie.  Posledná generácie je asi o 150 mm dlhšia a 69 mm širšia, čiže ani Audi TT sa trendu nárastu centimetrov nevyhlo.

Audi TTZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Jednotlivé generácie Range Roveru

Range Rover je má v tomto porovnaní výnimočnú pozíciu. Táto jediná fotografia je miernou výnimkou porovnania. Rozmerovo nie je vývoj až natoľko razantný ako pri ostatných modeloch. Aj napriek tomu, však jasne vidieť, že jednotlivé generácie aj napriek takmer rovnakým rozmerom taktiež naberali na objeme. Posledná generácia je o 292 mm širšia ako prvá generácia Classic.

Range Rover jednotlivé generácieZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

O koľko väčšie sú dnešné modely?

Ide o skutočne na prvý pohľad jasné zväčšovanie moderných nástupcov modelov. Pozri si fotografie, ktoré dokumentujú vývoj veľkosti automobilov. Je zaujímavé o koľko väčšie sú dnešné modely v porovnaní s predchodcami! Vývoj udáva smer aj vo veľkosti vozidiel! Aký je tvoj názor na toto zaujímavé porovnanie?

Zdroj: carthrottle.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nový tieňový mód Tesly: 40-krát bezpečnejší autopilot! Samoriadiace technológie sa stále pasujú s nedôverou vodičov. Ani najmodernejšie...22. Október, 2016
02Video: Demolácia mosta na SlovenskuZ času na čas sa na internete objaví video extrémne rýchlej prerábky alebo demolácie...21. Október, 2016
03Video: Vodič roka!Na cestách sa nájdu vodiči, ktorí nerešpektujú dopravné predpisy. Nájdu sa aj takí, ktorí...22. Október, 2016