Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Vytvorte s mobilom jednoduché prezentačné video svojho auta

Prinášame vám jednoduchý návod ako len s pomocou vášho mobilu vytvoríte jednoduché a pekné prezentáčné video svojho auta. Zviditeľníte tak svoj inzerát (počas krízy ale aj mimo nej).

Pipo v Moto svet a koronavírus (COVID-19)
16.04.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Príklad video inzerátu

Moto svet a koronavírus (COVID-19)

Prinášame vám jednoduchý návod ako len s pomocou vášho mobilu vytvoríte jednoduché a pekné prezentáčné video svojho auta. Zviditeľníte tak svoj inzerát (počas krízy ale aj mimo nej).

Počas tohto mimoriadne náročného obdobia s opatreniami, ktoré sú v platnosti, je každodenná práca predajcov automobilov omnoho náročnejšia a komplikovanejšia. Zákazníkov je plošne o niečo menej, ľudia vyčkávajú, ako sa situácia vyvinie. Predajca áut musí preto v tejto dobe spraviť maximum pre to, aby inzerát zvýhodnil oproti ostatným a potenciálnemu kupujúcemu na diaľku o vozidle podal maximum informácií. Podľa našich analýz biznis ani zďaleka nezamrzol. Používatelia hľadajúci autá za krízový marec navštívili  naše portály 6 miliónkrát!

Vytvorte s mobilom jednoduché prezentačné video svojho autaZdroj: elements.envato.com

 

Jednou z najjednoduchších ciest, ako inzerát odlíšiť od konkurencie a obohatiť pre ľudí sediacich aktuálne doma, je video. Vizuálna prehliadka môže dať potenciálnemu zákazníkovi aspoň čiastočný pocit obhliadky a preniesť ho z roly pozorovateľa do roly vážneho záujemcu.

 

Vytvorenie základného funkčného videa nie je už ani zďaleka tak nákladné a komplikované, ako to bolo v minulosti. Zvládnu to bez najmenších problémov aj technicky menej zruční. Nepotrebujete žiadne štúdio ani drahý softvér, či sadu špeciálnych schopností. 

Postačí vám mobilný telefón, pripojenie na internet a pár tipov od nás. :)


Čo teda budeme potrebovať? 

  1. Mobilný telefón s kamerou.

  2. YouTube aplikáciu v telefóne + vlastný kanál. 

  3. Internetové pripojenie.

Vytvorte s mobilom jednoduché prezentačné video svojho autaZdroj: elements.envato.com

1. Mobilný telefón

Takmer každý súčasný (aj niekoľkoročný) mobil má už slušnú kameru. Na funkčnú video obhliadku vám postačí aj stredne dobré rozlíšenie. My odporúčame rozlíšenie minimálne 720 px (dnes ho má viac ako 95 % mobilných telefónov). 

2. YouTube aplikáciu v telefóne + vlastný kanál 

Aby sme vám to čo najviac uľahčili, pripravili sme pre vás video postup: 

https://drive.google.com/file/d/1MBq5KaFwlirdjYJjWdfwU-Fw9lEX9Eew/view?usp=sharing

3. Internetové pripojenie

Video súbor môže byť pomerne veľký. Tí, ktorí majú veľké dátové balíčky, môžu video nahrať priamo na mieste. Ak máte dáta obmedzené, odporúčame radšej využiť WiFi pripojenie a video na YouTube nahrať doma.

Pár tipov, vďaka ktorým dosiahnete super výsledky, sme si pre vás pripravili aj v súvislosti so samotným natáčaním videa: 

Vytvorte s mobilom jednoduché prezentačné video svojho autaZdroj: elements.envato.com

Príprava pred natáčaním: 

  • Premyslite si, ako budete okolo auta prechádzať a na čo chcete poukázať. 

  • Ak si trúfate komentovať, dopredu si premyslite, čo poviete.

  • Zabezpečte si dobré svetlo. Pokiaľ ste v garáži alebo v interiéri, zabezpečte dobré osvetlenie priestoru, prípadne samotného interiéru vozidla. Pokiaľ ste v exteriéri, myslite na to, že okolie by malo byť tiež aspoň trochu oku lahodiace a po tme nenatočíte takmer nič.

  • Pokiaľ je veľmi slnečný deň, problém môžu robiť ostré tiene alebo samotné slnko (pokiaľ by bolo nízko nad obzorom). Myslite na to, že telefón ani kamera nepracujú veľmi dobre s protisvetlom.

  • Optimálna dĺžka videa by mala byť 2 - 5 minút.

  • Naplánujte si, ktorým pohľadom video začnete (ten by mal najviac upútať) a kde skončíte. Všeobecné odporúčanie je začať v exteriéri. Pokiaľ má auto niečo extra alebo výnimočné, čo vám ho pomôže predať, poukážte na to a pokojne danú funkciu ukážte. Nebojte sa naštartovať, otvoriť kapotu, pridať plyn na mieste. Ak vám niekto bude asistovať, môže vás natočiť počas testovacej jazdy. 

Vytvorte s mobilom jednoduché prezentačné video svojho autaZdroj: elements.envato.com

Natáčanie videa:

  • Ak máte stabilizátor alebo selfie tyč, rozhodne ich použite.

  • Pokiaľ tieto pomôcky k dispozícii nemáte, uchopte mobil do oboch rúk medzi palec a ukazovák a lakte majte opreté o telo tak, aby ste videli na displej. 

  • Mobil otočte do horizontálnej polohy.

  • Keď budete auto obchádzať, pohybujte sa pomaly a telefónom nikam prudko neotáčajte. Pomalé panoramatické zábery pôsobia lepšie. Snažte sa držať lakte tak, aby sa dotýkali tela, to vás bude prirodzene limitovať v prudkých pohyboch. 

  • Komentár k videu nemusí byť dokonalý, snažte sa čo najviac priblížiť detaily o samotnom vozidle, histórii, predchádzajúcom majiteľovi, pôvode či prípadných chybách.

  • Odpovede na klasické obhliadkové otázky môžete uviesť do textu inzerátu.

  • Pokiaľ sú vo videu drobné chyby, netrápte sa. Dôležité je začať, s praxou sa určite budete zlepšovať.

  • Ak máte čas, urobte aspoň 2 - 3 verzie a vyberte tú najlepšiu.

 

Veríme, že sme vám našimi tipmi a krátkym návodom pomohli. Pokiaľ by ste mali záujem o viac rád a informácií o tom, ako vytvárať video obhliadky alebo robiť základné úpravy, neváhajte nás so svojimi požiadavkami kontaktovať. 

Príklad video inzerátu

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA