Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Vodíkové SUV Genesisu s tankovaním zo zásuvky!

Vodíkový Genesis má všetky predpoklady na to, aby konečne pokoril vodíkový pohon a odstránil problémy spojené s jeho využitím. Aj napriek tomu, že to mnohé automobilky s jeho vývojom vzdali, Hyundai Genesis premenil do podoby konceptu myšlienku, ktorá by mohla fungovať. Dokonca, narozdiel od iných vodíkových pohonov, Genesis GV80 prináša možnosť dvojitého pohonu!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.04.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Vodíkové SUV Genesisu s...

Auto-moto zaujímavosti

Na Automobilovom salóne v New Yorku bol predstavený zaujímavý koncept, ktorý má všetky predpoklady na to, konečne pokoriť vodíkový pohon a odstrániť problémy spojené s jeho využitím. Aj napriek tomu, že to mnohé automobilky s jeho vývojom vzdali, Hyundai Genesis premenil do podoby konceptu myšlienku, ktorá by mohla fungovať. Ba, čo viac, narozdiel od iných vodíkových pohonov, koncept Genesis GV80 prináša možnosť dvojitého pohonu!

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Genesis GV80 Fuel Cell

Okrem vodíka ponúka nový koncept aj možnosť nabíjania. Je to niečo, čo ostatné modely pokúšajúce sa o zlepšenie využitia vodíkového pohonu nemajú. Genesis GV80 Fuel Cell ponúka viac ako záložný pohon!

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Netradičné spojenie vodíkového pohonu a palivových článkov

Genesis, odnož automobilky Hyundai špecializovaná na návrhy luxusných mašín, má niečo, čo píše budúcnosť najvyužívanejších pohonov ľudstva. Predstav si vodíkový automobil, ktorý v prípade potreby jednoducho nabiješ. Nemožné? Čoskoro tomu tak nemusí byť. Pozeráš sa na netradičný „plug-in“ hybrid vybavený palivovými článkami, ktorý mieri s „dual“ pohonom naozaj vysoko!

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Luxusné vodíkové SUV-čko s hybridným pohonom

Skombinovať elektrický pohon s vodíkovým a zakomponovať to do veľkého luxusného SUV-čka?  To je netradičný koncept Genesis GV80! Divízia Genesis predstavila v New Yorku návrh, ktorý hrá prvé husle v doterajších vývojových fázach vodíkového pohonu! Koncept si tam získal celosvetovú pozornosť médií a publika celkom zaslúžene. Vodíkový koncept s nabíjaním zo zásuvky sa skrátka len tak nevidí!

Vzhľad

Pôsobivé dizajnové prevedenie je príjemným spôsobom, akým sa dá upútať pozornosť a efektne predstaviť nadchádzajúci model. Tu Genesis vie čo robí, vsádza na jemne zaoblené, stále však dostatočne extravagantné línie, netypické prvky, netradičné farebné riešenia a technologicky vyspelý interiér. Netypickým prvkom číslo 1 sú 4 linky diód na svetlách. Pozornosť upútajú aj veľké, až 23-palcové kolesá.

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Interiér

Svoju časť pozornosti na seba strháva aj interiér. 22-palcový displej a veľké zobrazovacie panely sú len časť toho, čo upúta oko. Jeho vybavenie sa nesie v duchu použitia najmodernejšej techniky v kombinácii s pravou kožou a kovovými časťami. Pôsobí mimoriadne luxusným dojmom.

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Najväčšia výzva: Vyriešiť zložité skladovanie vodíka

Stredne veľká batéria k netradičnému pohonu. Myšlienka, ktorá môže zmeniť smerovanie vývoja nových pohonov. Ešte vyriešiť a dotiahnuť do detailov najväčšiu výzvu, ktorá delí svet od príchodu funkčných vodíkových automobilov. Akú? Vyriešiť náročnosť skladovania. Podarí sa Genesisu to, čo vzdal aj Daimler?

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Ďalšie informácie 

Na kompletné informácie o pohone a jednotlivých parametroch si ešte počkáme. Výrobca zatiaľ žiadne detailnejšie údaje neprezrádza. Už sa rozbehla prvá vlna špekulácií o tom, ako a či bude tento vodíkový automobil skutočne využiteľný. Čo si myslíš ty?

Genesis GV80 Concept Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Vodíkový pohon a SUV budúcnosti

Automobilka Hyundai sa vývoju vodíkového pohonu venuje už dlhšiu dobu. Po predstavených luxusných limuzínach Genesisu, je stratégia vývoja nového pohonu a záujem prémiovej značky o menej populárny. okrajový segment vodíkového pohonu, veľmi účinný spôsob ako sa dostať do povedomia automobilového sveta. Zmocní sa Genesis úlohy nového ťažného koňa vodíkových automobilov? Aký je tvoj názor na automobily poháňané vodíkovým pohonom? 

Zdroj: uncrate.com, thedrive.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najsilnejšie SUV sveta: 2,5 tony, 290 km/h a 707 koní!Pohon divokého Jeepu Grand Cherokee Trackhawk zabezpečuje ostrý 8-valcový Hellcat motor...20. Apríl, 2017
02310-koňové erko Volkswagenu: Najrýchlejší Golf s titánovým výfukom!Nový Golf je každým dňom bližšie k príchodu na trh. Už poznáme základné verzie, GTI...16. Apríl, 2017
03Prvé elektrické SUV Škody: Autonómne riadenie a dojazd 500 km!Strecha so zvažujúcou sa tendenciou a mohutne pôsobiaca karoséria. Prvé výlučne elektrické...6. Apríl, 2017