Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Vodič Hyundai dostal pokutu za rýchlosť 313 km/h!

Dokáže ísť tuctový kórejský sedan rýchlosťou 200 km/h? Väčšina z nás sa zhodne, že je tento rýchlostný limit absolútne nedostupný. Napriek tomu tu máme mimoriadne kuriózny prípad z Ruska, pri ktorom ostáva rozum stáť. Ako kauza za prekročenie rýchlosti o 223 km/h skončila? Pozor na podobné pokuty a radary!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.02.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Vodič Hyundai dostal...

Auto-moto zaujímavosti

Dokáže ísť tuctový model rýchlosťou 200 km/h? Väčšina z nás sa zhodne, že je tento rýchlostný limit pre obyčajný sedan absolútne nedostupný. Napriek tomu tu máme mimoriadne kuriózny prípad, pri ktorom ostáva rozum stáť.

Dokáže ísť tuctové Hyundai rýchlosťou väčšou ako 200 km/h?  Zdroj: drom.ru

Hyudai Solaris vs. rýchlosť superšportu

Hyudai Solaris je naozaj viac ako bežný model, ktorý v prvom rade slúži na presúvanie sa mestom z bodu A do bodu B. Ruská polícia má na to iný názor. Majiteľ vozidla údajne na úseku s povolenou rýchlosťou 90 km/h prekročil rýchlosť o neskutočných 223 km/h.

Pokuta za nemožnú rýchlosť na úseku s rýchlosťou 90 km/h

Dopravná polícia v regióne Belgorod uložila majiteľovi Hyundai Solaris kurióznu pokutu. Zrejme sa zhodneme, že v prípade reálneho výsledku merania, by skutočne šlo viac o vytvorenie svetového rekordu alebo o zázrak. Táto hranica je jednoducho pre osobný automobil s takými parametrami nemožným snom bez akejkoľvek možnosti uskutočnenia.

Dokáže ísť tuctové Hyundai rýchlosťou väčšou ako 200 km/h?  Zdroj: drom.ru

Športové prekvapenie medzi automobilmi bežnej triedy?

Ako celá kauza vznikla? Dva policajné radary zaznamenali, že vozidlo kórejskej výroby prešlo meraný 4 km dlhý úsek za 45,997 sekúnd. Na základe tejto informácie sa vypočítava priemerná rýchlosť jazdy medzi dvoma fotoaparátmi. Tá by bola, ak by šlo o skutočne nameraný údaj, raketová. Aké parametre a možnosti udáva pri tomto konkrétnom modeli výrobca? Vo výrobnej verzii je maximálna rýchlosť Hyundai Solaris so „starším“ motorom s objemom 1,6 litra omnoho nižšia ako 200 km/h.

Najrýchlejší Hyudai na svete

Toto nie je jediný prípad zrejmého „pochybenia“ systému. V podobnom prípade, taktiež v regióne Belgorod, nameral radar „nevytuningovaný“ karavan značky Opel Astra v rýchlosti 304 km/h! Áno, toto je skutočne možné zrejme iba v okolí Belgorodu.

Vodič Hyundai dostal pokutu za rýchlosť 313 km/h!Zdroj: drom.ru

313 km/h s kórejským sedanom Hyudai Solaris

Pravdou ostáva, že méta 313 km/h je pre Solaris nepredstaviteľným výkonom. Jedine, že by sa v blízkom okolí otvorilo „špeciálne ladiace centrum“ pre niekoľkonásobné zvyšovanie výkonu mestských „vykopávok.“ Reakcia policajného útvaru na chyby meraní? Nič nepripúšťajú, úrady sa tvária, že je zem plná superšportových „rachotín.“

20 % chybných meraní radarov v krajine

Podľa odhadu je až 20% oficiálnych záznamov chybných. Nečuduj sa teda, ak z istej lokality zo zahraničia, obdržíš pokutu na úhradu. Za každých okolností pri podozrení je tu možnosť odvolania sa na chyby meracích prístrojov.

Vodič Hyundai dostal pokutu za rýchlosť 313 km/h!Zdroj: drom.ru

Všetko je možné v Rusku

Chybné výsledky meracích systémov je možné dokázať. Následne je vodičovi anulovaná a ruší sa jeho povinnosť úhrady. Na cestách si treba dávať pozor na pokuty a to, zdá sa, nielen pri ich reálnom prekročení. Áno, všetko je možné v Rusku.

Vodič Hyundai dostal pokutu za rýchlosť 313 km/h!Zdroj: drom.ru

Prekročenie rýchlosti o 223 km/h

Pre vodiča je tento prípad dodnes veľmi zlým vtipom zo strany mužov zákona. Čo si myslíš o tomto prípade? Za akých okolností by Hyudai Solaris skutočne mohol akcelerovať na rýchlosť superšportu? Podeľ sa o svoj tip v komentároch.

Zdroj: drom.ru

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01760 koní a vlastné logo: Ťahač s extrémnymi úpravami za 162 000 eur! Predstav si, že si nechutne bohatý a chceš vlastniť skutočne výnimočný stroj. Určite si...24. Január, 2020
02Bugatti Veyron a Lamborghini Aventador ako snežný pluh!Keď vlastníš Bugatti Veyron prídu ti všetky výzvy ako dosiahnuteľné. Fanatik rýchlych...12. Február, 2020
0320-ročné BMW s extrémnou výbavou za 39 500 €BMW rad 7 patrí k tým automobilom, ktoré sa v ponuke inzertných portálov príliš neohrejú....8. Január, 2020