Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Nikdy neotváraj dvere na aute iným ako holandským spôsobom!

Banálne otváranie dverí auta patrí medzi najnebezpečnejšie manévre. Aj napriek tomu tento krok mnohí podceňujeme a neprikladáme mu náležitú pozornosť. Väčšina z nás nevie ako správne vystupovať z auta! Nikdy neotváraj dvere tak ako doteraz! Ako na to správnym spôsobom? Sleduj video!

rufus v Video sekcia
17.10.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Ako správne...

Video sekcia

Zastavenie auta na kraji cesty s nasledujúcim, čo možno najrýchlejším, vystúpením z auta. Situácia s ktorou sa na cestách bežne stretávame všetci. Dokonca aj nevodiči. Mnohí z nás si však dostatočne neuvedomujú, že táto banálna situácia môže spôsobiť nehodu a ohroziť účastníkov premávky na životoch.

Nikdy neotváraj dvere iným ako holadským spôsobom!Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Manéver, ktorý sa týka všetkých účastníkov premávky

Nič jednoduchšie ako vystúpenie z auta si mnohí nevieme predstaviť. A predsa sú najčastejšou príčinou nehôd práve chyby v banálnych manévroch! Prečo túto základnú techniku podceňujeme a nevenujeme jej dostatočnú pozornosť? Nepodceňujme základný manéver, ktorý sa týka nás všetkých!

Holandský spôsob otvárania dveríZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Banálna chyba ktorej sa dopúšťame takmer všetci

Osoba, ktorá vystupuje z auta, nepredpokladá iný pohyb na vozovke a často sa spolieha na to, že tak krátky moment nemôže byť nebezpečný. Chyba! Nepozornosť môže stáť dokonca ľudský život! Nehôd spôsobených otvorenými dverami auta, ktoré zachytili cyklistu alebo iný dopravný prostriedok, pribúda. Ako sa vyvarovať jednej z najčastejších chýb pri vystupovaní z vozidla?

Nebezpečenstvo nesprávneho otvárania dverí si mnohí neuvedomujemeZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Účinné pravidlo otvárania dverí pravou rukou

Vodič má zo zákona povinnosť presvedčiť sa o bezpečnosti otvorenia dverí auta. Otázku mŕtveho uhla a bezpečného použitia spätných zrkadiel rozoberajú viacerí odborníci bezpečnosti. Vyhnúť sa zrážke v prípade vystupovania z auta sa dá aj bez odborných znalostí. Nie je to nič zložité, stačí sa nechať inšpirovať pravidlami, ktoré sa dodržujú v krajinách s hustou premávkou a veľkým počtom cyklistov. Takou krajinou je napríklad Holandsko. V niektorých holandských autoškolách vyučujú účinnú a jednoduchú metódu otvárania dverí. Je čas si ju osvojiť!

Trik, ktorý dokáže zabrániť kolízii!

Ideálny spôsob vystupovania z auta perfektne zachytáva nasledujúce krátke inštruktážne video! Koľkí z nás doteraz nepočuli o „holandskom spôsobe“ vystupovania z auta? Tento spôsob dokáže účinne zabrániť riziku hroziacej kolízie! Je na čase venovať zvýšenú pozornosť bezpečnosti nielen počas jazdy. Nepodceňujme banálne situácie v premávke! Osvojme si „holandský reach“ a vyhnime sa kolízii pri vystupovaní z auta!

Zdroj: outsideonline.com, upworthy.com 

Video: Ako správne vystupovať z auta?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Škoda Kodiaq: Základná cena odhalená!Na začiatku mesiaca sme boli svedkami predstavenia jedného z najočakávanejších modelov...30. September, 2016
02Man a Neoplan: Autobusy s komfortom limuzíny!Moderná doba prináša inovácie aj do sveta autobusovej dopravy. S týmito autobusmi si...10. Október, 2016
03Video: Francúz s výkonom 350 koní a krvavo červeným predným sklom!Na svetlo sveta predčasne unikli fotografie konceptu, ktorý posúva dizajn francúzskej...30. September, 2016