Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Najbezpečnejší obrnený taxík na svete!

Obrnené vozidlo namiesto taxíka? V Rusku realita! Vyberieš si bežný taxík alebo obrnené sovietske vozidlo BRDM-2? Zrejme máš v tom jasno, pozri si video z jazdy ulicami Petrohradu v najnetradičnejšom "taxíku" na svete!

rufus v Video sekcia
19.09.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Najbezpečnejší...

Video sekcia

Obrnené vozidlo BRDM-2 

BRDM 2 je pancierové obojživelné prieskumné vozidlo s pohonom všetkých štyroch kolies. Oproti svojmu predchodcovi má BRDM 2 niekoľko vylepšení. Ide najmä o uzatvorenú vežičku a silnejší motor, ktorý dáva vozidlu lepšie charakteristiky pri jazde v teréne a na ceste. Korba vozidla je vyrobená zo zváraných oceľových plátov o maximálnej hrúbke 14 mm. Výhľad je zabezpečený cez nepriestrelne sklá s odklopiteľnými pancierovými okenicami. Keď sú okenice uzatvorené, výhľad je zabezpečený cez periskopy v povale v prednej časti a po stranách vozidla. V streche vozidla nad miestom vodiča a veliteľa sú dva príklopy, ktoré umožňujú vstup do vozidla. Po oboch stranách korby pod vežičkou sú umiestnené "strieľne" s troma pozorovacími periskopmi. 

BRDM-2 anti-tank verzia

Výkon 

BRDM-2 je vybavený zážihovým vidlicovým osemvalcom s objemom 5,5 litra s výkonom 103 kW a krútiacim momentom 360 Nm. Pohonná jednotka umiestnená v zadnej časti zabezpečuje pohyb kolies oboch náprav prostredníctvom mechanickej štvorrýchlostnej a prídavnej osemstupňovej prevodovky.

Hodnota podobného vozidla sa na americkom trhu pohybuje okolo 50-tisíc dolárovZdroj: sovietarmor.com

Výnimočná zjazdnosť v teréne

Vozidlo s hmotnosťou 7-ton dosahuje rýchlosť až 100 kilometrov za hodinu po cestnej komunikácii. S týmto vozidlom sa však dostanete takmer všade, zatiaľ čo vo vode dokáže BRDM-2 "plávať" rýchlosťou až 10 kilometrov za hodinu, sa s ním bez problémom môžete rozhodnúť pre prechod cez, pre väčšinu vozidiel, nezjazdné úseky! Ak ťa jazda týmto vozidlom zaujala, poteší ťa fakt, že v Petrohrade vykonáva svoju "taxikársku" činnosť už nejaký čas!

BRDM-2 je obojživelné vozidloZdroj: sovietarmor.com

Obrneným vozidlom namiesto taxíka!

Ak nie si miestny a hľadáš odvoz v uliciach Petrohradu, je možné, že zažiješ poriadny šok! Bez problémov môžeš natrafiť na obrnené sovietske vozidlo typu BRDM-2! Pravdepodobne nebudeš veriť svojim očiam a budeš si chcieť overiť povolenie vozidla taxislužby! Nemusíš strácať čas, vozidlo nielen dostalo oprávnenie na výkon taxikárskej činnosti, ale naviac máš jedinečnú možnosť vyskúšať si jazdu vo výnimočnom obrnenom vozidle s pôvodným interiérom.

Obrneným vozidlom namiesto taxíka? V Rusku realita!Zdroj: sovietarmor.com

Obrneným vozidlom namiesto taxíka? V Rusku realita!Zdroj: sovietarmor.com

Obrneným vozidlom namiesto taxíka? V Rusku realita!Zdroj: sovietarmor.com

Rusko dáva prednosť "červeným" pred "zelenými" taxíkmi!

V dobe keď väčšina európskych veľkomiest dáva prednosť výmene vozového parku za hybridné, ekologické spôsoby dopravy sa Rusko, tak ako býva zvykom, vydáva úplne iným smerom. Rusko dáva zrejme prednosť "červeným" pred "zelenými" taxíkmi! Neveríš? Pozri si video.

Video: Obrnené vozidlo namiesto taxíka

Obrneným vozidlom namiesto taxíka? V Rusku realita!

Chcel by si jazdu obrneným vozidlom vyskúšať? BRDM-2 ťa povozí ulicami Petrohradu za približne 80 eur! Máš jedinečnú možnosť vyskúšať si najbezpečnejší taxík na svete! 

Obrneným vozidlom namiesto taxíka? V Rusku realita!Zdroj: sovietarmor.com

zdroj: sovietarmor.com, liveleak.com, wikipedia

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

012016 Bugatti Vision GT: Reálna podoba berie dych!Na frakfurtskom autosalóne je poriadne rušno. Okrem niekoľkých výnimiek sú návštevníci...18. September, 2015
02Artega Scalo: Elektrické kupé, ktoré nabiješ za hodinu!Artega Scalo disponuje zrýchlením z 0 na 100 km za hodinu za 3,6 sekúnd! Maximálna rýchlosť...18. September, 2015
03Video: Záplavy vs. Lamborghini HuracanNiekedy môžeš mať smolu. Potom sú tu momenty kedy ide o veľkú smolu. Takým prípadom je pre...17. September, 2015