Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Dopravná zápcha v Číne!

Čo všetko sa môže stať pri návrate z dovolenky? Môžeš uviaznuť v obrovskej kolóne! Že si to nevieš predstaviť? To je pochopiteľné, v podobnej kolóne s 50-pruhmi si sa zrejme nikdy neocitol! Mysli na to, keď sa budeš nabudúce sťažovať na zdržanie! Sleduj video z Číny, ktoré ti otvorí oči aj ústa! 

rufus v Video sekcia
29.12.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Dopravná zápcha v...

Video sekcia

Kolóna s 50-pruhmi!

Čo všetko sa môže stať pri návrate z dovolenky? Môžeš uviaznuť v obrovskej kolóne! Že si to nevieš predstaviť? To je pochopiteľné, v podobnej kolóne s 50-pruhmi si sa zrejme nikdy neocitol! Mysli na to, keď sa budeš nabudúce sťažovať na zdržanie! 

Dopravná zápcha v ČíneZdroj: youtube.com

Neuveriteľné zdržanie

Zdržanie je priam neuveriteľné. Dostať sa do Pekingu môže byť oveľa ťažšie ako si vieš predstaviť! Po zhliadnutí tejto dopravnej zápchy v Číne, sa už nikdy nebudeš sťažovať na preťaženú premávku! Sleduj video z Číny, ktoré ti otvorí oči aj ústa! 

Dopravná zápcha v Číne!Zdroj: youtube.com

Video: Najbrutálnejšia dopravná zápcha na svete?

Cesta domov trvá aj niekoľko dní

Golden Week v Číne je týžden trvajúci štátny sviatok, kedy sú zamestnanci na platenej dovolenke a s okolitými víkendmi si vychutnávajú celých 7 dní voľna! Čo to znamená v praxi? Znamená to, že na cesty a mimo mesta vyráža takmer 1,3 miliardy miestnych obyvateľov. Toto číslo miestne komunikácie doslova zaplaví a okrem kolabovania dopravy sa mnohí nedostanú domov skôr ako za niekoľko dní! 

Dopravná zápcha v ČíneZdroj: theguardian.com

Presun až 750 miliónov obyvateľstva

Letecké snímky Peking- Hong Kong - Macau komunikácie vyrážajú dych! Okrem obrovskej vlny presunu obyvateľstva, sú cesty odkázané na riadenie dopravy, čo však akoby vôbec nemalo zmysel. Dochádza ku kolabovaniu premávky a hromadným kolíziám. To však nie je všetko! Záznamy z leteckých snímkov sú dôkazom, že sa presúva viac ako 750 miliónov obyvateľstva. A to je už skutočne nepredstaviteľné číslo!

Vieš si to vôbec predstaviť?

Nielenže množstvo motoristov na cestách spôsobuje zlyhanie dopravy. Príčinou je nový "checkpoint"" na ceste, ten totiž dopravnej situácii vôbec nepomáha. Predstav si, že vyrazíš na týždeň na dovolenku a pri návrate narazíš na niečo podobné! Na neuveriteľné zážitky a relax zabudni, za podobné čakanie nestojí ani pobyt na najslnečnejšom mieste na svete! Vyrazili na cesty za oddychom a teraz sú všetci v rovnakej situácii, nútení zaoberať sa novovzniknutou nočnou morou. Tak domácich obyvateľov Čína "víta spať!" Ironicky sa nedá poznamenať: Vitajte doma!

Dopravná zápcha v Číne!Zdroj: theguardian.com

Nočná mora

Návrat z dovolenky je nočná mora. O takýchto dopravných situáciách to platí doslovne. Pre porovnanie, že to nie je ešte tak zlé, stačí zopár údajov. V roku 2010 dopravná zápcha medzi Pekingom a Mongolskom trvala 12 dní a autá stáli v kolónach približne 60 míľ. Niektorí motoristi boli na ceste domov až neuveriteľných 5 dní! 

Už nikdy sa nebudeš sťažovať na cesty!

Ešte stále si myslíš, že sú dopravné zápchy v tvojom meste šialené? Je čas prehodnotiť situáciu! Vieš si predstaviť, že by si uviazol v podobnej dopravnej zápche ty sám? Ak si myslíš, že by si to nezvládol, radšej nikdy nejazdi do Pekingu!

Dopravná zápcha v ČíneZdroj: youtube.com

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: theguardian.com, youtube.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Tank vs. protitanková priekopa!Video je ukážkou schopností bojového tanku Leopard 2. Hlavný bojový tank sa dokáže z...28. December, 2015
02Video: Karma za volantomKaždý z nás raz zažil situáciu, keď jednoducho neuniesol pomalú jazdu nákladného vozidla...26. December, 2015
03Vianočné tipy: Darčeky na poslednú chvíľu!Ako zabezpečiť, že aj tí z nás, čo sa ešte v decembri tvária, že o žiadnych Vianociach...24. December, 2015