Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Auto ako štiepačka dreva!

Štiepačka dreva GTO? Áno, aj keď nejde o štiepačku ako takú. Princíp je však jednoduchý, aj automobil totiž využíva svoje svaly, aby splnil účel a zabezpečil majiteľovi drevo! Neveríš? Pozri si štiepanie dreva autom na videu! 

rufus v Video sekcia
23.12.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Auto ako štiepačka...

Video sekcia

Netradičné využitie automobilu

Pri automobile podobnom Pontiacu GTO nemá zmysel hovoriť o jeho praktickosti. Majitelia si tento typ "svalnatých" áut zaobstarávajú z celkom iných dôvodov ako je úspora alebo využitie. Ide v prvom rade o druh majetku určeného na chválenie a "odsúdeného" na obdiv verejnosti.

Pontiac GTO 2006Zdroj: keywordsuggest.org

Štiepačka dreva GTO

Dnes však nebude reč o rýchlostných rekordoch či neskutočnej sile motora, ktorý vás počas jazdy uchváti. Asi nikdy ťa nenapadlo vytvoriť štiepačku dreva GTO! Áno, aj keď nejde o štiepačku ako takú. Princíp je však jednoduchý, aj automobil totiž využíva svoje svaly, aby splnil účel! 

Auto ako štiepačka dreva!Zdroj: makeagif.com

Neveríš? Pozri si štiepanie dreva autom na videu! 

Video: Auto ako štiepačka dreva!

V8-čka si pýta „výnimočné“ využitie

Ak chceme byť konkrétnejší, ide o GTO LS1 V8 alebo LS2 V8. Prvý menovaný bol predávaný iba v roku 2004, zatiaľ čo druhý po ňom prevzal „štafetu.“ Stále ide o V8-čkový motor, ktorý na podobné účely asi nebudeš využívať. Alebo predsa by si niečo podobné vyskúšal?

Auto ako štiepačka dreva!Zdroj: youtube.com

400 koní výkonu

Niekto si povie, že to je pohŕdanie silou akú poskytuje úžasný stroj značky Pontiak vo verzii GTO. Áno, je viac ako pravdepodobné, že technici stojaci za výrobou, o takomto využítí ich silného stroja nikdy neuvažovali! Obe varianty prinášajú výkon 400 koní a 542 Nm krútiaceho momentu. To je to ako keby si sa po vzore majiteľa z videa rozhodol štiepať drevo na niektorom z u nás dostupnejších športových modelov áut. LS2 modely sú predsa len trochu viac skvosty ako modely s podobným výkonom dostupné u nás. Úplne postačí aj menej sily pod kapotou s bežným hnacím ústrojenstvom.

Auto ako štiepačka dreva!Zdroj: youtube.com

Stickler alebo domáca výroba

Aj keď tento vynález môže vyzerať ako ručná práca, zdanie klame.  Ide totiž o zariadenie špeciálne vyrobené na tieto účely. Zariadenie nesie pomenovanie "Stickler" alebo „puntičkár.“ Ide o účinné zariadenie, ktoré sa dá jednoducho „priskrutkovať“ k autu! Tí zručnejší si však podobnú pomôcku vyrobia sami. 

Auto ako štiepačka dreva!Zdroj: youtube.com

Šetrný a funkčný

Tvorcovia videa tvrdia, že týmto spôsobom možno naštiepať dvojmesačnú zásobu dreva za spotrebovania približne rovnakého množstvo paliva aké sa spotrebuje pri kosení trávnika. Okrem toho "Stickler" nie je finančne náročný a dokáže odviesť prácu relatívne efektívne. Výhodou je bezpečnostný spínač, ktorý vám umožní vypnúť motor, bez toho aby ste museli nastupovať do auta. Automobil však treba kvôli bezpečnosti poriadne zaistiť.

Štiepanie dreva za zvuku V8-čky!

Buďme úprimní, aj keď je to parádny argument, koho v tomto prípade zaujíma efektivita? To, čo nás o podobnom využití presvedčí, je zvuk motora! Kto z nás by odolal štiepaniu dreva za zvuku V8-čky? Neváhaj a nechaj sa týmto spôsobom štiepania dreva inšpirovať!

Auto ako štiepačka dreva!Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: carwow.co.uk, youtube.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nová Toyota Rav 4 hybrid v predaji!Nová "Rav-ka" vo verzii Rav Hybrid 4x4 osloví nejedného z nás! Ravka patrí medzi vozidlá so...21. December, 2015
02Video: Ako prevrátiť nákladné vozidlo - Level expert! Práca s obrovskými nákladnými vozidlami vyžaduje prax a nesie so sebou istú dávku...21. December, 2015
03Video: Urob si sám elektrické otváranie okien!Ruských vychytávok je na internete viac než dosť. Dnešné video je netradičným riešením pre...21. December, 2015