Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Akcelerácia 1 504-koňového Bugatti Chiron na 423 km/h!

Jedna z najrýchlejších mašín planéty. Bugatti Chiron je tu, aby sa predviedol v akcii. Od premiéry vozidla uplynuli už 3 roky. Chiron stále dokáže zaujať. Vychutnaj si rekordnú akceleráciu z 0 na 423 km/h! Neskutočný výkon a šialenú jazdu 1 504-koňovej beštie musíš vidieť. Sleduj video.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
06.09.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Akcelerácia Bugatti...

Auto-moto zaujímavosti

Staršie Bugatti Chiron predviedlo, že pri dosahovaní extrémnej rýchlosti sa cíti Chiron ako ryba vo vode. Chiron s ešte väčším výkonom je potvrdením, že maximálna rýchlosť 420 km/h je právom výsadou značky.

Bugatti Chiron - akcelerácia - najvyššia rýchlosť 420 km/h - sleduj videoZdroj: youtube.com/Top Gear

Top Gear v hlavných úlohách

Po prvýkrát v histórii však extrémnu rýchlosť nad limitom 400 km/h nepredvedie samotná automobilka. Kto iný sa môže lepšie chytiť úlohy pokorenia rýchlostného limitu ako Top Gear? Umelci rýchlosti a absolútni maniaci v dosahovaní absurdných výkonov sa postarali o mimoriadne zaujímavé divadlo.

Akcelerácia Bugatti Chiron z 0 na 420 km/h!Zdroj: youtube.com/Top Gear

Bugatti Chiron beštia

Jedna z najrýchlejších mašín planéty. Je tu, aby sa predviedla v akcii. Od premiéry vozidla uplynuli už 3 roky. Chiron stále dokáže zaujať. Neskutočný výkon a šialenú akceleráciu musíš vidieť na vlastné oči. Sleduj video.

Akcelerácia Bugatti Chiron z 0 na 420 km/h!Zdroj: youtube.com/Top Gear

Bez obmedzovača dá aj rýchlosť 500 km/h

Verejnosť, automobilová komunita, médiá aj majitelia Chiron milujú. Rýchlosť 420 km/h, strážená elektrickým obmedzovačom, láka každého automobilového fanatika. Samotný výrobca sľubuje prípravu stroja, ktorý pokorí 500 km/h. Je sa na čo tešiť. A to v prípade Chironu vôbec netreba vypínať obmedzovač rýchlosti.

Bestseller automobilových zážitkov

Bestseller na trhu extrémnych automobilových zážitkov, britský Top Gear, má pre svojich fanúšikov lahôdku. Na preslávenom okruhu Ehra-Lessien, ktoré patrí do portfólia skúšobných dráh Volkswagenu, otestuje možnosti ešte slávnejšieho Chirona.

Akcelerácia Bugatti Chiron z 0 na 420 km/h!Zdroj: youtube.com/Top Gear

Pokus o prekonanie rekordu

Top Gearu sa podarí prekonať rekord Jamesa Maya, ktorý s Chironom „bežal“ rýchlosťou 417 km/h a stal sa dočasným držiteľom svetového rýchlostného rekordu. Priprav sa na dychberúce zábery a strhujúcu šou, ktorá je Top Gearu vlastná.

Akcelerácia Bugatti Chiron z 0 na 420 km/h!Zdroj: youtube.com/Top Gear

Pilot cestného lietadla

Za volantom extrémneho stroja s burácajúcim motorom z dielne Bugatti sa predvedie Charlie Turner. Jeho úloha – prekonať spomínaných 417 km/h a dostať sa až na rýchlosť 420 km/h. Pre dosiahnutie želaného výkonu je nutné ideálne zahriatie motora a pneumatík, ktoré umožnia dosiahnutie rýchlosti aj vďaka ideálnemu tlaku po zohriatí. Ako to dopadne?

Akcelerácia – najvyššia dosiahnutá rýchlosť 423 km/h

Pilot sa po zahrievajúcom kole dostane na rýchlosť 410 km/h. Začína napínavé sledovanie ručičky tachometra. Tá ponúkne nevídané divadlo. Akcelerácia na 421 km/h sa podarila. To nie je všetko. Najvyššia hodnota na tachometri hlási šialených 423 km/h. Také parametre výkonu môžeš očakávať od Bugatti beštie s celkovým výkonom 1 504 koní!

Akcelerácia Bugatti Chiron z 0 na 420 km/h!Zdroj: youtube.com/Top Gear

Hlučnosť vs. Extrémny výkon

Ako si Chiron poradí s hlučnosťou spojenou s tak vysokou rýchlosťou? Mohlo by to byť lepšie. Celkový dojem necháva Topgear na samotného diváka. Pohyblivé zábery ukazujú, že maximálna rýchlosť je pre vodiča všetko len nie pohodlná. Ako hodnotíš akustické vlastnosti vozidla a schopnosť tlmiť extrémny hluk? Máš možnosť ohodnotiť úroveň hlučnosti na vlastné oči a uši. Sleduj video.

Zdroj: Top Gear@Youtube

Video: Akcelerácia Bugatti Chiron 0-423 km/h!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Extra veľké combi: 430-koňové Audi A8 AvantissimoLuxusné 430-koňové Audi A8 s extra veľkým batožinovým priestorom. Mimoriadne zaujímavá Audi...16. September, 2019
02Škoda Superb Rothe: Unikátna škodovka prekoná 300 km/h!Medzi rýchlostnými rekordérmi figurujú najmä superšporty a špeciálne upravené mašiny. Pre...16. August, 2019
03Video: Level expert - Ako uniknúť policajtom? Vydarený manéver level expert - tak sa dajú opísať zručnosti, ktoré predviedol hlavný aktér...6. August, 2019