Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!

Nájsť 11 BMW 5 Series E34 z 1994 s top technickým stavom? Dokonalý objav, čo povieš? Správa obletela svet. Kde sa vzali 25-ročné nikdy nejazdené veterány? Nenechaj si ujsť príbeh 186 exemplárov BMW z Bulharska s takmer nulovým nájazdom. Sleduj video.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
16.01.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video:11 nikdy nejazdených...

Auto-moto zaujímavosti

Nájsť 11 BMW 5 Series E34 z 1994 s nevídaným technickým stavom? Dokonalý objav, čo povieš? Na mieste je nasledujúca otázka. Kde sa vzali 25-ročné nikdy nejazdené veterány? Správa obletela svet. Nenechaj si ujsť príbeh 186 exemplárov BMW s takmer nulovým nájazdom.

11 nikdy nejazdnených BMW 5 Series E34 z roku 1994 v opustenom skladeZdroj: facebook.com/BMW Fans of Bulgaria

Staré BMW ako nové, zabalené sedadlá

V Bulharsku objavili sklad plný nových BMW z roku 1994. "Zdravotný stav" týchto strojov je hodný obdivu. Niektoré majú ešte zabalené sedadlá. Do aukcie, napriek sklamaniu potenciálnych záujemcov a dobrému technickému stavu, nepôjdu.

Unikátny nález: 11 nikdy nejazdených BMW z roku 1994!Zdroj: facebook.com/Център за БОРБА с Ръждата

Zaujímavý príbeh

Príbeh bavorákov zo skladu v bulharskom Blagoevgrade zaujal internet a získal si pozornosť nielen na internete. O histórii zachovalých automobilov sa začalo špekulovať. Pôvod nájdených BMW 5 Series E34 z roku 1994 pritom nie je tak nečakaný, aký sa zdal.

Vzácne unikáty z roku 1994

Kde sa vzali? Poďme si priblížiť ich históriu. Španielsky predajca áut sa blíži k istému krachu podnikania. Svoje automobilové pýchy z populárnej rady E34 ponúka na predaj. Cena predaja? Predpokladá sa, že bola mimoriadne výhodná.

Unikátny nález: 11 nikdy nejazdených BMW z roku 1994!Zdroj: facebook.com/Център за БОРБА с Ръждата

11 exemplárov BMW 5 Series E34

Tu do príbehu vstupuje majetný bulharský investor. Ten si príležitosť vlastniť 186 vzácnych exemplárov nenechal ujsť. Odkúpené vozidla putujú do jeho zbierky. Po zavedení dane z pridanej hodnoty, narástla hodnota odkúpených vozidiel o 20%. Táto zmena sa stala dôvodom rozpredania zbierky. Pred 3 rokmi už putovalo do rúk nových majiteľov 175 vozidiel z celkového počtu 186 BMW.

Vážny nedostatok zbierky

Paradoxne nedostatkom pôsobivej zbierky nie je zlý technický stav. Nedostatkom sú neexistujúce papiere, dokumentácia, poistka, clo. V tomto stave majú potenciálni záujemcovia smolu. Prepis vlastníctva, splnenie právnych povinností predaja a zápis vozidiel do registra do kategórie nových vozidiel je nemožný. Rovnako nevyhovujú európskym normám a certifikátom. Nebyť tejto skutočnosti, ich hodnota by bola ešte zaujímavejšia.

Unikátny nález: 11 nikdy nejazdených BMW z roku 1994!Zdroj: facebook.com/BMW Fans of Bulgaria

Bavoráky z Bulharska vs. aukcia

Aký osud čaká poslednú futbalovú "11-stku? Neoficiálna informácia od zakladateľky facebookovej stránky BMW fanúšikovia Bulharska, Mileny Milanovovej, záujemcov nepotešila. Väčšina podobných nálezov končí v aukcii s poriadne šťavnatými cenovkami. Príležitosť vlastniť unikátny exemplár s pôsobivou históriou sa v tomto  prípade neuskutoční.  Ide však o neoficiálne vyjadrenie, ktoré nemusí znamenať finálny verdikt a spečatenie osudu nájdených vozidiel.

 Unikátny nález: 11 nikdy nejazdených BMW z roku 1994!Zdroj: Facebook Център за БОРБА с Ръждата

Náhradné diely

Ako tieto skvosty skončia? Srdcia automobilových nadšencov zaplačú. S najväčšou pravdepodobnosťou budú rozobraté na náhradné diely. V prípade vážneho záujmu, ak odhliadneme od starostí s dokumentáciou, by nový majiteľ musel po počiatočnom nadšení z kúpy siahnuť hlboko do vrecka.

Prekvapenie - dobrý technický stav

Čakali by ho ďalšie výzvy. Kompletná oprava a revízia motora, oprava laku, častí, ktoré narušil zub času a kontrolovať stav súčiastok, ktoré po dlhom zimnom spánku nemusia plnohodnotne fungovať. Aj napriek tomu však možno pozorovať zaujímavé zistenie. Dlhoročné garážovanie a nečinnosť motora, prekvapivo, technickému stavu, veku a vzhľadu nájdených vozidiel nezodpovedá.

Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!Zdroj: dizzyriders.bg

Vek vozidla vs. technický stav

Treba povedať, že podobný nález sa len tak nevidí. Výnimočne dobrý technický stav je dôkazom, že vek vozidiel nie je pri určovaní opotrebenia jediným relevantným údajom. Kedy naposledy sa našli 25-ročné BMW so zabalenými sedadlami ako pri kúpe?

Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!Zdroj: dizzyriders.bg

25-ročný nikdy nejazdený veterán

Zaujímavou pikoškou na záver je aj to, že v prípade viacerých exemplárov pôjde o automobily so statusom veterán. Koľko nikdy nejazdených veteránom sa podarilo nájsť po 25 rokoch? Práve sa pozeráš na výnimočnú zbierku a svetový unikát. Pozri si úroveň technického stavu vozidiel na vlastné oči. Sleduj video.

Zdroj: motor1.com, facebook BMWFans of Bulgariadizzyriders.bg

Video:11 nikdy nejazdených BMW nájdených v opustenom sklade po 25 rokoch!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lupiči ukradli 2 300 000 €: Pancierovú dodávku rozsekli bagrom! Ako ukradnúť 2 300 000 eur z pancierovej dodávky na prevoz peňazí? Talianske mafiánske...18. Január, 2019
02Mercedes G 63 AMG 6x6 lacno? Lada Niva rarita za 6 645 eur!Zaujímavá varianta hriešne vzrušujúceho sna z našich snov za zlomok ceny? Zbystri...14. Január, 2019
03Lacnejšie cesty na Slovensku: Firma zo Zvolena vyrába cesty z plastu!Spoločnosť Via­korp zo Zvo­lena si získala svetovú pozornosť. Slovenská firma vymyslela...12. Január, 2019