Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Trion Nemesis s jazdným režimom Predator: Pokoriť má Veyron aj Koenigsegg!

Zatiaľ neznáma americká automobilka Trion Supercars (TSC) predstavila svoj projekt Nemesis. Novinka bude dávať 2000 koní a dosahovať rýchlosť 450 kilometrov za hodinu! Chce zosadiť z trónu Bugatti Veyron. Jeho výkon by mal dosiahnuť vyššiu hodnotu než má nedávno predstavený Koenigsegg One:1 , pýšiaci sa ako prvý označením megaauto (má výkon jeden megawatt). Po rekordnom Hennessey Venom GT tak prichádza z USA ďalšia vlna útoku. Do boja ide s jazdným režimom nazvaným "Predator". Spôsobí pohromu v triede supercar?

rufus v Auto-moto zaujímavosti
31.03.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Trion Nemesis s jazdným...

Auto-moto zaujímavosti

Autá s označením supercar slávia úspech

Nová kategória áut s označením "supercar" získava popularitu s úplnou ľahkosťou. Ferrari, Lamborghini, Aston Martin sú celosvetovo uznávané značky. Len pri ponuke ich trička s logom sa nájde milión ľudí, ktorí ho chcú kúpiť, sú to silné značky. Avšak, existuje niekoľko pomerne neznámych značiek na trhu, ktoré sa preslávili len nedávno. Noble, Pagani a Koenigsegg sú relatívne nové značky a napriek tomu vytvorili autá, ktoré radikálne predčia očakávaniam. Zatiaľ neznáma značka Trion Supercars oznámila svoje plány na 2000 hp + supercar so svojim modelom Nemesis.

Trion chystá pohromu pre Veyron aj Koenigsegg

Začala však s vývojom superšportu, ktorý si  trúfa naozaj na veľa. Chce zosadiť z trónu Bugatti Veyron. Jeho výkon by mal dosiahnuť vyššiu hodnotu než má nedávno predstavený Koenigsegg One:1, pýšiaci sa ako prvý označením supercar (výkon 1 megawatt). Po rekordnom Hennessey Venom GT tak prichádza z USA ďalšia vlna útoku. 

Trion Nemesis s jazdným režimom Predator: Pokoriť má Veyron aj Koenigsegg!

Pohroma menom Trion Nemesis

Superšport dostal pomenovanie Nemesis. Pripravované kupé by malo mať pod zadnou kapotou pohonnú jednotku typickú pre Ameriku. Osemvalec so zatiaľ neznámym objemom bude podľa všetkého dopovaný dvoma turbodúchadlami a produkovať by mal výkon viac než monštruóznych 2 000 koní ( 1 491 kW). Obrovská porcia výkonu sa bude prenášať cez 8-stupňovú sekvenčnú prevodovku a trápiť iba zadnú nápravu. Šprint na stovku by mal trvať približne 2,8 sekundy. Výrobca sa taktiež chváli tým, že automobil má dosiahnuť maximálnu rýchlosť vyše 450 km/h.

Trion Nemesis s jazdným režimom Predator: Pokoriť má Veyron aj Koenigsegg!

Postavený má byť na karbónovom tele s dielmi z inconelu, teda zliatiny niklu, chrómu a železa. Karoséria tohto kupé bude taktiež z uhlíkových vlákien.

Trion Nemesis s jazdným režimom Predator: Pokoriť má Veyron aj Koenigsegg!

Jej predná časť dostane agresívne tvary so svetlometmi umiestenými v nasávacích otvoroch nárazníka. Bočný profil zdobia veľké nasávacie otvory pred zadnými kolesami.

Trion Nemesis

Zadná časť má čisté a elegantné tvary s odvetrávacou mriežkou lemovanou LED svetlami. Pod nimi sa nachádza centrálne umiestnená koncovka výfuku a veľký difúzor. Ak sa ale Nemesis dostane do výroby, je pravdepodobné, že sa na ňom ešte udejú dizajnové zmeny.

Trion Nemesis

Čo sa skrýva pod označením Predator mode?

Spoločnosti Trion Supercars bude nápomocná aj firma n2a Motors, ktorá si vezme na starosť telo Nemesisu a interiér. Prvý prototyp by mal byť predstavený svetu už o mesiac. Následne sa ukáže, či dokáže splniť predpoklady, alebo boli vyhlásenia výrobcu len marketingovým ťahom. Americký supercar chce zaujať aj jazdným režimom Predator. Ten sa aktivuje z dotykového panelu v interiéri. Zmení charakteristiku podvozka, svetlú výšku, zlepší zvuk vychádzajúci z výfuku a pre efekt zmení aj osvetlenie kabíny.

Trion Nemesis s jazdným režimom Predator: Pokoriť má Veyron aj Koenigsegg!

To všetko pravdepodobne za účelom dosiahnutia maximálnej rýchlosti, aby predátor pokoril svoje plánované obete ako Bugatti Veyron alebo Koenigsegg. Nemesis sa tiež pochváli aktívnou aerodynamikou, ale napríklad aj priestranným batožinovým priestorom. Nekompromisne ide po krku tým najlepším. Pokoriť Koenigsegg, Mc Laren, Bugatti, Ferrari, Bude veľmi tvrdý boj, alebo podľa vás porazí súperov s nadhľadom?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Čo dokáže čaro áut so ženami? V našom teste robotník predstiera, že je na jeden deň bohatý mladý muž a dvorí žene, ktorú...29. Marec, 2014
02Najväčšie skvosty dizajnuMotor show v Ženeve sa naklonila pokrokovým dizajnom. Maserati ukázal Alfieri GT...30. Marec, 2014
03Lego auto poháňané vzduchom?Ako deti ste sa určite radi hrávali s legom, pravdepodobne ste skúšali svoju šikovnosť a...27. Marec, 2014