Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Torsus Praetorian Overlander: 35-miestna terénna beštia zo SR!

1. terénny autobus na svete sa vyrába v SR. Ako sa ti zaujímavé dizajnové prevedenie a netradičné vlastnosti v tele 35-miestnej mašiny páčia? Torsus Praetorian Overlander - 4x4 terénny autobus zo Slovenska stojí za to vidieť na vlastné oči! Čo ponúka delo za 130 000 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
10.02.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Torsus Praetorian...

Auto-moto zaujímavosti

Pri pohľade na tento šialený autobus s futuristickým dizajnom, len málokomu napadne myšlienka, že by podobný automobil mohol byť vyrobený práve u nás. Pozeráš sa na extrémny autobus zo Slovenska! Prekvapí nielen výzorom, ale najmä parametrami.

Torsus Praetorian Zdroj: torsus.eu

Využitie

Prvý vysokovýkonný terénny autobus 4x4 na svete, Torsus® Praetorian®, je navrhnutý na mieru pre najnáročnejších klientov. Je určený na prepravu personálu a vybavenia po nerovnom teréne a v ťažkých podmienkach. Podľa výrobcu napriek rozmerom nezaváha v žiadnom teréne.

Torsus Praetorian Overlander: 35-miestna terénna beštia zo SR!Zdroj: torsus.eu

Autobus, ktorý sa dostane všade

Netradičný Torsus Praetorian Overlander vyniká hneď vo viacerých smeroch. Modelové označenie off-roadovej rarity sľubuje nekonvenčné riešenie off-road vlastností a veľkého počtu miest pre pasažierov. Pri bližšom pohľade do ponuky torsus.eu nájde zákazník, ktorý v súčasnosti nemá na trhu možnosť kúpy podobnej mašiny, to, čo hľadá.  

Torsus Praetorian Overlander - 4x4 beštiálny autobus zo Slovenska.Zdroj: torsus.eu

4x4 Torsus Praetorian Overlander rarita

Model Torsus Praetorian Overlander je postavený na základoch z odolných nákladných vozidiel značky MAN. Okrem kvality ponúka tento unikát kvalitné vypracovanie a pôsobivý interiér. Odvezie až 35 osôb a bez problémov jazdí na nespevnenom teréne.

300 litrov paliva, váha 13,5 ton

Organizátori extrémnych adrenalínových zájazdov, pre ktorých je Praetorian splneným snom, určite ocenia objem palivovej nádrže. Vozidlo disponuje nádržou na 300 litrov paliva. Kolos váži až 13,5 ton a zaujímavé sú aj samotné rozmery vozidla.

Torsus Praetorian Overlander: 35-miestna terénna beštia zo SR!Zdroj: torsus.eu

Brodivosť 70 cm a svetlá výška 39 cm

Možnosti využitia sú skutočne široké aj vďaka nájazdovým uhlom. Vďaka zvýšenej brodivosti až 70 cm a svetlej výške 39 cm si skvele poradí aj pri prejazde cez rieky a vodné toky. Pohodlie posádky zabezpečí klimatizácia a prekvapivo prepracovaný interiér.

Torsus Praetorian Overlander - 4x4 beštiálny autobus zo Slovenska.Zdroj: torsus.eu

Čo dokáže 1. výkonný 4x4 terénny autobus?

Vlastnostiam odpovedá aj cena. Nový majiteľ za terénny autobus zaplatí v základe 130 000 €. Pre náročného zákazníka je k dispozícii nečakane veľa možností úprav a doplnkového vybavenia. Výrobca vyrába aj špeciálne verzie ako hasičský špeciál, záchranné vozidlo, sanitku, ski autobus alebo dokonca policajné vozidlo. Čo dokáže svetovo prvý vysokovýkonný terénny autobus? Sleduj video na konci článku.

Interiér Torsusu Praetorian Overlander - 4x4 beštiálny autobus zo SlovenskaZdroj: torsus.eu

Ako prepychový terénny karavan

Plná výbava za 211 000 € dáva majiteľovi nekonečné množstvo riešení a pri výbere verzie pre 2 osoby výrobca zákazníkovi vybaví bezkonkurenčný terénny karavan. Súčasťou najvyššej miery komfortu je plne vybavená spálňa s veľkou manželskou posteľou, kompletne zariadená kuchyňa, kúpeľňa so sprchou a wc a pohodlnú rozkladaciu pohovku, ktorá zabezpečí miesto na spanie pre ďalšie 2 osoby.

Bonusová výbava

Pre potreby pohodlia je na streche umožnená inštalácia solárneho panelu, ktorý zabezpečí dostatočné množstvo elektrickej energie pre pobyt mimo civilizáciu. Za príplatok zákazník dostane aj 6 ročnú záruku a ďalšie doplnkové vybavenie.

Torsus Praetorian Overlander - 4x4 beštiálny autobus zo SlovenskaZdroj: torsus.eu

Komplikovaný pôvod

Pri rozmýšľaní, ktorá značka by mohla podobný autobus vyrábať, bude mať väčšina z nás, automobilových nadšencov problém. Pochybnosti o tom, že by svetový unikát vznikol práve na Slovensku sú opodstatnené. Prečo? Slovensko je vyhlásenou krajinou automobilového priemyslu a rýchlo sa rozširujúcej výroby, avšak nemáme žiadnu veľkú značku, ktorá by mohla vyrábať podobne netradičné vozidlo.

Šialený off-road autobus zo Slovenska

Všetko vysvetľuje komplikovaný pôvod. Výroba prebieha na Slovensku, majiteľom spoločnosti je Ukrajinec a sídlo spoločnosti je v ČR. Vzhľadom k chválam zo strán kritikov, možno aj fakt, že je Slovensko (aspoň) miestom výroby, brať ako výhru. Ide o mimoriadne zaujímavú mašinu. Bude táto rarita na trhu úspešná aj napriek vysokej cene? Ako hodnotíš dizajnové prevedenie netradičného stroja? Podeľ sa s nami o svoj názor v komentároch.

Zdroj: torsus.eu

Torsus Praetorian Overlander

Video: Torsus Praetorian terénny 4x4 autobus

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Rus opravuje Tesly na totálku: Neopraviteľný elektromobil ako nový za zlomok ceny!Keď sa povie prerábka, len skutočný odborník si trúfne na opravu automobilu. Opravené diela...22. Január, 2020
02Mercedes za 250 000 eur: Nedá sa opraviť? Zhoď ho z vrtuľníka!Netradičný prípad hovorí z duše za všetkých majiteľov, ktorí investovali do uznávanej...26. Január, 2020
0320-ročné BMW s extrémnou výbavou za 39 500 €BMW rad 7 patrí k tým automobilom, ktoré sa v ponuke inzertných portálov príliš neohrejú....8. Január, 2020