Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Testy IIHS: Výrobcovia áut pri testoch bezpečnosti podvádzajú!

Po emisných kontrolách tu máme ďalší škandál! Výrobcovia vyrábajú autá pre crash testy a zisk a nie pre bezpečnosť! Dôkazom sú testy, ktoré mierne pozmenili rutinné podmienky testovania bezpečnosti. Ich výsledky sú prekvapivé! Ako v testoch dopadli overené značky? Sleduj prekvapivé výsledky!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.06.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Čelný náraz s malým...

Auto-moto zaujímavosti

Testy bezpečnosti Euro NCAP a IIHS

Bezpečnosť áut sa hodnotí podľa výsledkov dosiahnutých v testoch, najväčší dôraz sa pritom kladie na výsledky testovania organizácie Euro NCAP a IIHS. IIHS alebo poistný inštitút pre bezpečnosť cestnej premávky je najznámejšou americkou organizáciou zaoberajúcou sa testami bezpečnosti áut. Testy sú zamerané najmä na testovanie nových automobilov.

Bezpečnosť nadovšetko?

Všetky testy bezpečnosti spája jedna dôležitá vlastnosť. Toto testovanie možno označiť ako rutinu, z toho vyplýva, že aj samotné automobilku hľadajú a nachádzajú spôsoby ako dosiahnuť lepšie výsledky v testoch. V čom je problém? Stereotypné testovanie spôsobuje, že to posledné, čo výrobcov áut zaujíma je naša bezpečnosť!

Čelný náraz s malým prekrytím na strane vodiča/ spolujazdca

Najväčšou skúškou je pre automobily čelný náraz s malým prekrytím na strane vodiča. Práve tento test poriadne preverí konštrukciu automobilu. Ako prebieha? Pri testovaní sa hodnotí bezpečnosť automobilu pri náraze na ľavý predný roh automobilu. Automobil v rýchlosti 65 km/h narazí pravou prednou časťou do pevnej prekážky s kolíznou plochou šírky svetlometu. Čo sa stane ak mierne pozmeníme testovacie parametre? Výsledok poriadne prekvapí!

Toyota Rav 4 pohorela bezpečnosťou spolujazdca!

Pri testovaní čelného nárazu s malým prekrytím na strane vodiča ide o ochranu šoféra.  Do testovania boli zámerne vybrané vozidlá s dobrými výsledkami v bežnom testovaní pri čelnom náraze na strane vodiča. Ako v testoch dopadli overené značky? Vozidlom s vysokou známkou bezpečnosti v tomto teste je aj 2015 Toyota Rav 4. Ako je to s bezpečnosťou na strane spolujazdca? Toyota Rav 4 bezpečnosťou spolujazdca úplne pohorela! Naopak v upravenom testovaní veľmi dobre obstál 2016 Hyundai Tucson. Sleduj prekvapivé výsledky v tabuľke zverejnenej poistným inštitútom IIHS, nájdeš ju vo fotogalérii článku. Viac informácii na oficiálnej stránke tu!

Záver

Nárazové skúšky uskutočnené v Spojených štátoch odhalili veľké podcenenie bezpečnosti osoby sediacej na prednom sedadle. Výsledky testov prekvapili aj ľudí prítomných pri testovaní. Automobil s výbornou bezpečnostnou známkou v teste čelného nárazu na strane vodiča tak môže mať fatálne dôsledky v prípade nárazu na strane spolujazdca! Dôkazom sú testy, ktoré mierne pozmenili rutinné podmienky testovania bezpečnosti. Ich výsledky sú prekvapivé! Výrobcovia prispôsobujú konštrukčné vlastnosti vozidiel monotónnym laboratórnym testom. Po emisných kontrolách tu máme ďalší škandál! Výrobcovia vyrábajú autá viac pre crash testy a zisk ako pre našu bezpečnosť! Prispôsobovaním konštrukcie viac testom ako reálnej premávke tak svojich zákazníkov podvádzajú. Tu je na mieste dôležitá otázka. Kedy sa rutinné podmienky testovania zmenia? 

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku

Zdroj: euroncap.com

Vozidlá s dobrou ochranou na strane vodiča sú nebezpečné na strane spolujazdca!

Video: Čelný náraz s malým prekrytím na strane vodiča/ spolujazdca

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Brutálny Fiat 500 s motorom z motocykla BMW!Nič nepoteší dušu fanúšika motorizmu ako veselá "prerábka" s netradičnými parametrami!...24. Jún, 2016
02Video: 8-miestny off-road Hunta Overcomer!Hunta Overcomer ponúka výnimočnú priechodnosť. Okrem toho bieloruský off-road odvezie 1...23. Jún, 2016
0318-ročná Japonka vymláti dušu z Hondy S660: Sleduj reklamu!18-ročná japonská školáčka to vie za volantom tak dobre, že si zahrala hlavnú úlohu v...25. Jún, 2016