Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Tesla Model S, alebo štýlový elektro-sedan na každý deň.

Pred istou dobou bola situácia okolo elektroáut a hybridov vcelku čiernobiela - boli vo väčšine prípadov maximálne v podobe konceptov, často veľmi pretechnizovaných a ďaleko za hranicou rozumnej ceny. K tomu sa pridával často veľmi obmedzený dojazd, či nutnosť vlastniť dobíjaciu stanicu. Po nejakej dobe Toyota s modelom Prius ukázala, že to naozaj ide. Síce s barličkou v podobe spaľovacieho motora, ale ide. Kombinácia elektromotora a spaľovacieho motora ponúkla adekvátny dojazd, relatívne zábavnú a príjemnú jazdu spojenú so snahou čo najviac prejsť čisto na elektrinu...

miob v Auto-moto zaujímavosti
12.02.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Tesla Model S, alebo...

Auto-moto zaujímavosti

Pred istou dobou bola situácia okolo elektroáut a hybridov vcelku čiernobiela - boli vo väčšine prípadov maximálne v podobe konceptov, často veľmi pretechnizovaných a ďaleko za hranicou rozumnej ceny. K tomu sa pridával často veľmi obmedzený dojazd, či nutnosť vlastniť dobíjaciu stanicu. Po nejakej dobe Toyota s modelom Prius ukázala, že to naozaj ide. Síce s barličkou v podobe spaľovacieho motora, ale ide. Kombinácia elektromotora a spaľovacieho motora ponúkla adekvátny dojazd, relatívne zábavnú a príjemnú jazdu spojenú so snahou čo najviac prejsť čisto na elektrinu.

Stále ale boli hybridy a rôzne elektro-projekty spájané so slovíčkom ekológia, emisie, životné prostredie a podobne. Pár rokov na to prišla na trh firma, pre ktorú sú tiež nízke emisie vysoko na rebríčku hodnôt, avšak ich hlavným cieľom bol vysoký výkon, výborná ovládateľnosť, solídny dojazd a bezpečnosť.

A tak prišla na trh Tesla Roadster. Športiak, ktorý sa nápadne podobal na Lotus Elise. Čísla hovorili jasne : zrýchlenie 0-100km/h za 3.7 sekundy, dojazd takmer 400km, a to všetko bez jedinej kvapky paliva. Roadster bol zároveň veľmi agilný a bezpečný, čo firme Tesla prinieslo pozornosť a ona zároveň priniesla svetu vtedy najrýchlejšie sériovo vyrábané auto s čisto elektrickým pohonom.



Nedávno však Tesla načrela vody, do ktorých sa odvážilo len minimum hráčov - veľký sedan s alternatívnym pohonom a nulovými emisiami. Z neveľkého počtu výrobcov v tejto oblasti žiaril ( a stále žiari) jedinečný a umelecky stvárnený luxury-hybrid Fisker Karma. No a odnedávna mu garde vo vybranej spoločnosti eko-reprezentatívnych áut robí aj Tesla Model S.

Prvé pohľady na fotky a prezentácie Modelu S evokujú podobný dizajnový jazyk, akým oplýva Aston Martin, či Jaguar, hlavne pri modeloch XF/XJ. Auto je veľmi citlivo a elegantne spracované, zachováva si majestát typický pre prémiové sedany a priťahuje pohľady. Prekypuje detailami, ktoré je radosť objavovať. Má prepracovanú aerodynamiku a nízko položené ťažisko.

Model S sa drží firemného receptu a tak na jej pohon slúži opäť iba elektromotor napájaný z výkonnej batérie. Tu Tesla ponúka podobný obchodný model ako prémiová konkurencia. Dáva Vám na výber. Stačí Vám slabšia batéria, horší dojazd a „len“ vynikajúca dynamika ? Nech sa páči, 60kWh verzia ako stvorená pre Vás. V tejto verzii motor ponúka 302koní krútiaci moment 430Nm od nulových otáčok a zrýchlenie z 0-100 za 5.9 sekundy. Na najslabšiu variantu nie zlé. Táto verzia má dojazd do 350km, pri priemernej rýchlosti 90km/h reálny dojazd v horizonte 380km. Maximálna rýchlosť je tesne pod hranicou 200km/h. Ak sa vám máli, sú k dispozícii ešte dve alternatívy. Prevedenie s 85kWh batériou, ktoré zvyšuje dojazd na takmer 450km, má 362koní a 440Nm, z 0-100km je za 5.4 sekundy a maximálka prekročí hranicu 202km/h. Perličkou na vrchole elektro-reťazca je verzia 85kWh Performance, ktorá zachováva dojazd 85kWh verzie, ale dokáže ponúknuť 416koní a masívnych 600Nm, vďaka čomu stláča čas 0-100 na výborných 4.2 sekundy a posúva maximálnu rýchlosť na 210km/h. Na veľký, komfortný a plne vybavený sedan naozaj pôsobivé. Ďalším faktorom je výborný pocit z lineárneho a neslabnúceho zrýchlenia a okamžitej reakcie na stlačenie plynu. Samozrejme závisí na zvolenom jazdnom móde či auto skôr predlžuje dojazd, alebo tlačí maximum energie za účelom čo najlepšej dynamiky.

Druhá vec je však reálny dojazd. Samozrejme, ako aj pri konvenčných spaľovacích motoroch, dojazd výrazne závisí od jazdného štýlu. Tesla Model S nieje výnimkou. Pri plnom výkone a so zapnutým kúrením nie je problém vytĺcť batériu aj po 100km. Čiže isté limity tu sú, takisto ako aj plynulou a rozumnou jazdou je možné dojazd pekne predĺžiť.

Veľkým prekvapením je luxusný interiér z prémiových materiálov, ktorému dominuje veľký 17 palcový dotykový displej, ktorý nahradzuje stredovú konzolu a ktorý dodáva Modelu S správny hi-tech feeling. Prostredníctvom neho sa ovláda väčšina funkcií auta - klimatizácia, audio, telefón a navigácia. Príplatkový balík funkcií prináša navyše webový prehliadač a prednú/zadnú kameru. Taktiež poskytuje dáta o jazde, efektivite, režime jazdy, dojazde a stavu batérie. Je to vlastne obrovský tablet zasadený do palubnej dosky, ale vyzerá výborne a funguje ešte lepšie. Kabína je veľmi priestranná, vysoké línie bokov umocňujú dojem bezpečnosti a komfortu. Krásnym detailom je taktiež presklená strecha, ktorá sa dokáže zasunúť veľmi ďaleko dozadu, takže máte pocit takmer ako v kabriolete. Je zaujímavá tým, že dokáže v režime zatmenia zastaviť 98 percent viditeľného svetla a do 81 percent tepla. Moderná konštrukcia udržuje v kabíne príjemnú atmosféru aj vo veľmi horúcich podmienkach. Kabína ako taká je veľmi priestranná, sedadlá naozaj pohodlné, plne zodpovedajúce zameraniu auta na dlhšie cestovanie.

Čo je však veľkým potvrdením novátorstva a zaujímavých nápadov sú detaily. Tak napríklad – toto auto ponúka miesto siedmim osobám v kombinácii 5+2. Teda 5 dospelých osôb a dve deti do 10 rokov, ktorých sedadlá sú umiestnené z druhej strany zadných sedadiel. Decká teda sedia chrbtom dopredu a aspoň nekomentujú oteckove pohnútky prehnať sa zákrutami. V zadnom priestore sú k dispozícii taktiež dva USB porty pre nabíjanie mobilných zariadení a príslušnú konektivitu a integráciu s médiami v palubnom systéme. Taktiež kufor, ktorý po otvorení zadných dverí víta veľkým priestorom, je na úrovní skôr rodinných áut, ako luxusných sedanov, klobúk dole. Variabilita a schopnosť prevážať dlhé a veľké predmety sa aj v tejto triede občas určite zíde.

Krásnym detailom sú kľučky dverí, ktoré sa vysunú po priblížení s kľúčom vo vrecku, inak sú zasunuté v karosérii kvôli minimalizácii odporu vzduchu. Rovnako konektor nabíjania je skrytý pred zrakom neznalého, odkryje sa až po stlačení tlačidla a priblížení sa s nabíjačkou.

Nabíjanie ako také je veľmi príjemné a treba povedať, že nijako neobťažuje. Ako zdroj je použitých bežných 220V (US 110V) z elektrickej siete. Je logické že nabíjať sa bude zväčša v noci, pričom batéria sa štandardne nabíja v priemere 50 km dojazdu každú hodinu. Tesla však ponúka rýchlo nabíjačku SuperchargerTM, ktorá dokáže do batérie natlačiť polovicu energie len za 20 minút. Je to analógia k mobilu – Model S sa nabíja podobne dlho, ako priemerný vybitý mobil. Po noci na nabíjačke je Tesla pripravená vyraziť za novými zážitkami s plnou batériou.

Avšak skúsenosti s nabíjaním u existujúcich majiteľov sú troška triezvejšie – nabitie cez klasickú zásuvku trvá aj okolo 25 hodín, najlepšie výsledky podáva nabíjanie cez Tesla SuperchargerTM a trojfázovú 32A zásuvku, kedy nabíjanie trvá cca 5hodín.

Toto sú veci, ktoré však človek od takto moderného auta viac menej čaká. Čo však nečaká je perfektne zvládnutý podvozok, rozloženie váhy a výnimočná tuhosť karosérie. Pruženie má na starosti inteligentný vzduchový podvozok, ktorý dokáže za jazdy regulovať svetlú výšku a charakter pruženia. Pri stojacom aute zas pomôže ručné nastavenie výšky pri nastupovaní čí prekonávaní retardérov a obrubníkov. Sofistikované závesy kolies, ako aj pohonná jednotka vsadená vzadu priamo medzi kolesá, to všetko prispieva k nevídaným zážitkom za volantom tohto rozhodne nevšedného auta.

Nezmerný podiel na stabilite a vynikajúcej ovládateľnosti má práve batéria, ktorá je uložená medzi nápravami a okrem zásobovania energiou tvorí zároveň nosnú časť vozidla a znižuje výšku ťažiska. Súčasne vystužuje kabínu pri náraze. Batéria ako taká je chladená tekutinou a je kladený extrémny dôraz na jej bezpečnosť a spoľahlivosť. Pre ochranu posádky tu taktiež pracuje armáda airbagov a prepracovaná štruktúra karosérie, vrátane jedinečnej prednej časti, ktorá aktívne ťaží z faktu, že pod prednou kapotou nie je motor. Tesla Model S je ako správny sedan so športovými ambíciami zadokolka, má však plnú podporu stabilizačného programu, ktorý vždy optimalizuje adhézne podmienky podľa situácie a povrchu a zároveň nebráni vodičovi vyžiť sa na okreskách pri športovej jazde.

Veľkým zážitkom je taktiež nahliadnutie do fabriky Tesla. Je to plne automatizovaný a robotizovaný závod, kde je každý montážny systém zodpovedný za veľmi precíznu a presný prácu, či už pri zváraní alebo kompletovaní. Výrobné postupy a techniky sú veľmi pokrokové a minimalizujú možnosť omylu či nepresností.

Je veľmi príjemné myslieť na všetky detaily tohto fascinujúceho klenotu techniky, ktorý pritom nedymí, je príjemne tichý a zároveň v priamom dôsledku nezaťažuje ovzdušie plynmi a emisiami. Je síce pravda, že na výrobe jeho paliva – elektrickej energie, pracujú rôzne elektrárne, ktoré tých emisií vypustia exponenciálne viacej než skupina áut so spaľovacími motormi. Model S je však reálnou, premyslenou a do posledného detailu dotiahnutou víziou toho, ako budú automobily v blízkej budúcnosti fungovať a to všetko bez dopadu na komfort, bezpečnosť , či zábavu za volantom.

Treba povedať , že táto vízia je perfektne konfrontovaná realitou skutočného auta a jeho použitím v bežnom živote. Dá sa povedať, že ak si človek vybuduje návyky spojené s nabíjaním a mierne nižším dojazdom, poprípade plánuje cesty s využitím nabíjacích staníc, je používanie Modelu S bezproblémové a nijako nezaťažujúce majiteľa neštandardnými nárokmi. Jediný otáznik možno visí nad životnosťou batérií, ktoré, predpokladám, tvoria podstatnú časť ceny vozidla. Ale ako ukázala napríklad Toyota Prius s vozidlami s nájazdom ďaleko cez pol milióna kilometrov bez problémov, tu problém rozhodne hľadať netreba, odhliadnuc od faktu, že batéria Modelu S je vyrobená ďaleko progresívnejšími a sofistikovanejšími technológiami a s použitím kvalitných a stabilných materiálov.

Na záver si len možno treba povzdychnúť nad cenou, ktorá je síce porovnateľná s luxusnou konkurenciou s konvenčnými motormi, ale je to daň za technológiu a precízne fungujúce auto. S ohľadom na budúcnosť a rozvoj elektromobilov za účelom zníženia zaťaženia znečistením výfukovými plynmi a spracovaním fosílnych palív by bolo dobré, ak by bol tento druh pohonu podporovaný celou spoločnosťou, aby sa ceny dostali na úroveň dosiahnuteľnú aj pre bežného človeka. Ak by napríklad Tesla prišla s nejakým menším elektro-hatchbackom, s primeranou cenou a vyšším reálnym dojazdom, myslím že by mala veľký úspech, aj napriek všadeprítomnej palivovej lobby. Aj tak ale jeden z najmodernejších závodov na svete priniesol svetu modely Roadster a S ,ktoré sú samy o sebe míľnikom, ktorý v rôznych kategóriách určuje napredovanie motorizmu a mobility vo svete.


Nižšie si môžete prečítať obrovský článok od reálneho užívateľa v ČR ktorý bol jedným z prvých majiteľov Tesly z poradovým číslom 200. Aktuálne v ČR je majiteľom tohto vozidla 12 ľudí, na Slovensku iba jeden majiteľ.

http://www.roznovan.cz/~kubis/models.php


Tesla Model S na Autobazar.EU :
http://tesla-model-s.autobazar.eu

 

 

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA