Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

SUV s výkonom 630 koní: Dosahuje rýchlosť 150 km/h pri jazde v piesku!

Tento stroj vyniká výraznými parametrami a zaujímavým dizajnovým prevedením. Jeho tvar mu dáva špecifické jazdné vlastnosti. Sidewinder s výkonom 630 koní dosahuje rýchlosť 150 km/h! Nič výnimočné? Nenechaj si ujsť mašinu, ktorá dosahuje túto rýchlosť pri jazde v hlbokom piesku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
21.07.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Gray Design Sidewinde

Auto-moto zaujímavosti

Netradičné SUV

Po značke BMW, ktorá spopularizovala šikmú formu športových SUV, vznikol už v roku 2014 návrh automobilu, ktorý na „šikmom“ dizajnovom tvare poriadne zapracoval. Nezvyčajná tvarová línia má svoj dôvod. Je ním jeho využitie.

Kráľ púšte

Jeho meno je Sidewinder a je dielom nezávislého dizajnéra Eduarda Graya z Gray Designu. Dizajnová štúdia pripomína skôr „Rallyfighter“ a mašinu určenú na enduro preteky, ale jeho tvar mu umožňuje špecifické jazdné vlastnosti v piesočnatom teréne!

Pohon a rýchlostné parametre

Stroj pripomínajúci skôr „buginu“ ako crossover poháňa V8-čkový motor Chevrolet LSX s objemom 8,4 litra. Stroj sľubuje výkon až 630 konských síl a krútiaci moment až 800 Nm! Vďaka tomu vyniká stroj výraznými rýchlostnými parametrami. Stroj disponuje zrýchlením z 0 na 100 kilometrov za necelé 4 sekundy! Maximálna rýchlosť je niečo okolo 150 kilometrov za hodinu. Nemôžeme hovoriť práve o impozantnej rýchlosti, ale to stroju neuberá na jedinečnosti! Sidewinder dosahuje totiž rýchlosť 150 kilometrov za hodinu v hlbokom piesku!

Použité materiály a ovládanie

Gray použil pri výrobe železo, karbón a viaceré kompozity. Karoséria z karbónu je postavená na masívnom podvozku s dlhými zdvihmi. Zábavný a informačný systém vznikol spoluprácou so spoločnosťou Scandinavian Swedspot, ktorá navrhuje zaujímavé ovládanie na báze OLED infotainment systému v spojení s Androidom a využitím viacerých prístrojových obrazoviek.

Výroba

Aj keď Sidewinder ponúka zatiaľ len pohľad na koncept, v plánoch je už malosériová výroba. Mnohé z dizajnových štúdií Eduarda Gray sú natoľko odvážne, že neuzrú svetlo sveta, Sidewinder sa však na trh dostane. Predpokladá sa výstavba vozidiel na objednávku a cieľovou skupinou majú byť bohatí klienti z USA a Stredného východu. Práve tí by mohli oceniť skvelé vlastnosti pri jazde v piesku. Budúci majiteľ tak zrejme dostane možnosť niektoré parametre prispôsobiť vlastným potrebám. Ako hodnotíš toto netradičné SUV určené pre zážitok z jazdy v piesočnatom teréne?

Zdroj foto: Rovnaký ako pod obrázkom

Zdroj: graydesign.se

Gray Design Sidewinder

Video: Gray Design Sidewinde

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Funkčný model motora Subaru EJ20 WRX!Tento model motora vyzerá ako z lega, je však plne funkčný a všetky jeho časti sú uvedené...20. Júl, 2016
02Najvýkonnejší kabriolet na svete: Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio!Tento rýchly kabriolet je výsledkom šikovných rúk úpravcov Brabusu. Nemecká firma Brabus sa...20. Júl, 2016
03Video: Najdrahšia nehoda norimberského okruhu!Desivá nehoda Koenigseggu One na norimberskom okruhu, ktorá sa stala pred pár dňami, je...20. Júl, 2016