Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Súboj titánov: 2019 BMW X7 vs. Mercedes G-Class!

2 vrcholové modely, ktoré sa vedia "pobiť" o víťazstvo v súboji "kto z koho" v kategórii veľkých luxusných SUV? Pozri si zaujímavé porovnanie nepriamych rivalov. Súboj titánov - 2019 BMW X7 vs. Mercedes G-Class - sleduj video!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
20.04.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: 2019 BMW X7 vs...

Auto-moto zaujímavosti

2 automobiloví fanatici z projektu Throttle House sa rozhodli, že v súboji proti sebe postavia 2 vrcholové modely, ktoré sa vedia "pobiť" o víťazstvo v súboji "kto z koho" v kategórii veľkých luxusných SUV. Ako to dopadne?

Súboj titánov: 2019 BMW X7 vs. Mercedes G-Class!Zdroj: youtube.com / Trottle House" data-iml="1555536788531

Konkurencia pre Mercedes-Benz GLS

Ak by sme chceli reálne hodnotiť špecifikácie, proti BMW X7 bude ako konkurent stáť Mercedes-Benz triedy GLS. V USA mu priamo konkuruje len Lincoln Navigator a Cadillac Escalade. Na iných svetových trhoch má v tomto segmente GLS neohrozenú pozíciu. Konkurenčné značky, ani napríklad Audi neponúka rivala vysokej triede luxusných SUV. V kuloároch medzi automobilovými odborníkmi sa hovorí, že BMW predstavilo model X7 z toho dôvodu, aby Mercedesu-Benz GLS vzalo bezkonkurenčné postavenie vo vyšších triedach luxusných SUV.

Spoločné vlastnosti

Prvé ohlasy na BMW X7 sú viac ako pozitívne. Obe vozidlá majú veľa spoločného. Spoločným menovateľom je sila, kategória SUV a ročník 2019. Rešpekt na ceste si obe SUV vyslúžili aj vďaka zaujímavému balíku vlastností, ktoré v rovnakom súbore kvalít neponúkajú SUV iných značiek s podobnými parametrami. Ako sa k súperovi postaví Mercedes-Benz triedy G Wagon?

Súboj titánov: 2019 BMW X7 vs. Mercedes G-Class!Zdroj: youtube.com / Throttle House

Nevyrovnaní súperi

Cieľom nie je porovnanie vlastností v teréne. Trieda G by celkom určite zničila BMW X7 v teréne. Namiesto toho sa skúška snaží zistiť, aké podobné sú tieto dva luxusné SUV, ako sa s nimi jazdí v bežných podmienkach a ako sa správajú na ceste. V žiadnom prípade nemôže byť reč o vyrovnanom súboji. Viaceré vlastnosti poukazujú na podobné schopnosti. To však nič nemení na odlišnosti modelov a fakte, že to môže byť veľmi zaujímavé porovnanie štýlov jazdy a kvalít.

BMW X7 vs. 2019 Mercedes-Benz G Wagon

Mercedes-Benz triedy G Wagon nemožno považovať za priameho konkurenta pre BMW X7. Mercedes-Benz triedy G má však za sebou dlhoročnú tradíciu a vývoj. Nový model roku 2019 je prvým, ktorý bude postavený na novej platforme.

Porovnanie

Drahé mašiny sú obe "mohutnej postavy." Prvý z dvojice disponuje mohutnejším telom a off-road vzhľadom. Mercedes triedy G je pohodlné a priestranný "unibody" SUV, ktoré odvezie až 7 cestujúcich. X7-čka je väčšia, ponúka viac priestoru vo vnútri a nie je výrazne pomalšia, vzhľadom na to, že je to základný model.

Súboj titánov: 2019 BMW X7 vs. Mercedes G-Class!Zdroj: youtube.com/ Throttle House

Predpoklad využitia

Treba vziať v úvahu, že nové BMW X7 a Mercedes G-Class "bojujú" v tomto porovnaní o priazeň zákazníkov na spevnenej ceste. Otázne je ako veľmi by potenciálneho majiteľa odradili horšie schopnosti v teréne. Väčšina týchto veľkých SUV totiž strávi svoj život v uliciach mesta. Hlavní aktéri videa správne poukazujú na rozdielne vlastnosti 2 luxusných SUV. Vďaka tomu tieto "drahé hračky" ponúkajú odlišný zážitok z jazdy a rozdielne správanie podľa toho, na aké "hranie" vodič vozidlo využíva.

Cena

Mercedes-Benz si je tohto spôsobu využitia veľmi dobre vedomý a robí z 2. generácie triedy G pohodlnejšiu a rafinovanejšiu, ako aj luxusnejšiu. Zákazník by mohol určite zvažovať kúpu oboch modelov. Ceny sú diametrálne odlišné. Cena Mercedesu-Benz triedy G 2019 (model G550) štartuje na sume 124 500 amerických dolárov. BMW X7 xDrive40i 2019 je podstatne dostupnejšie. Cena sa pohybuje okolo sumy 73 900 amerických dolárov. Aj za vyššiu X7 xDrive50i verziu zaplatí nový majiteľ podstatne menej ako za konkurenciu Mercedesu, približne 92 600 amerických dolárov.

Sleduj video

BMW X7 a Mercedes G-Class si však aj tak proti sebe sadnú v nevyrovnanom zápase. Koho z dvojice považuješ za silnejšieho súpera? Pozri si zaujímavé porovnanie nepriamych rivalov. Sleduj video.

Zdroj: Youtube kanál Throttle House, topspeed.com

Video: 2019 BMW X7 vs Mercedes G-Class

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

0123-ročný Ford na predaj ako nový: Nájazd len 662 kilometrov!Populárny Ford Mondeo z roku 1996 - Svetový unikát s takmer nulovým nájazdom v prekvapivom...14. Apríl, 2019
02Slovák šéfdizajnér značky Rolls-Royce: Jozef Kabaň prestupuje z BMW!Slovák bude šéfdizajnérom značky Rolls-Royce! Dizajnér zo Slovenska, ktorý stojí za...4. Apríl, 2019
03Práca snov: Milionár ponúka 45 000 € za cestovanie okolo sveta!Zárobok 50 000 amerických dolárov, v prepočte približne 45 000 eur ti zaplatí milionár za...6. Apríl, 2019