Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Šoféri elektromobilov Ford: Nikdy sa k benzínu nevrátime!

Na základe najnovšieho prieskumu, ktorý vykonala automobilka Ford vyplynulo, že 9 z 10 majiteľov elektrických áut sa nevráti k spaľovacím motorom! Výsledky zahŕňali odpovede od viac ako 10000 šoférov elektromobilov s batériami a aj nabíjateľnými hybridmi.

admin v Auto-moto zaujímavosti
18.05.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Šoféri elektromobilov...

Auto-moto zaujímavosti

Na základe najnovšieho prieskumu, ktorý vykonala automobilka Ford vyplynulo, že 9 z 10 majiteľov elektrických áut sa nevráti k spaľovacím motorom!

Výsledky zahŕňali odpovede od viac ako 10000 šoférov elektromobilov s batériami a aj nabíjateľnými hybridmi.

Prieskum zistil, že 92 % majiteľov elektromobilov s batériami a 94 % šoférov nabíjateľných hybridov plánuje, ako svoje ďalšie auto, kúpiť ďalší hybrid.

„Vo väčšine prípadov sa jedná o elektromobily na batérie,“ hovorí Stephanie Janczak, manažérka infraštruktúry a technológie elektromobilov vo Forde.

Janczak ďalej prezrádza, že väčšina súčasných majiteľov „čistých“ elektromobilov (nie hybridov) odpovedala, že by ostali pri rovnakom type vozidla, zatiaľ čo väčšia časť šoférov hybridných automobilov priznala, že by ďalšie auto vymenili za „čistý“ elektromobil.

Ako hlavný dôvod, prečo by majitelia presedlali alebo ostali pri elektrických autách bez hybridného pohonu, respondenti uviedli ich samotné pozitívne skúsenosti so šoférovaním elektromobilov a ocenenie využívania čistej ekologickej technológie.

Prieskum takisto odhalil zvláštnu koreláciu medzi vlastníctvom elektromobilu a využívaním obnoviteľných zdrojov energie.

Ford zistil, že 83 % šoférov z prieskumu, by buď zvážilo inštaláciu solárnych panelov v ich domoch alebo ich už dokonca nainštalované majú.

Využitie domácich solárnych panelov pre nabíjanie auta na elektrický pohon napomáha ďalej znížiť ich uhlíkovú stopu tým, že obmedzuje závislosť na neobnoviteľných zdrojoch energie používaných k nabitiu automobilu.

Výsledky štúdie vykonanej Fordom potvrdili identifikované trendy v predošlom prieskume z roku 2012, ktorý na šoféroch elektromobilov vykonala štátna správa v Kalifornii.

Ford takisto zistil, že smartfónové aplikácie môžu byť dôležitým prvkom v spojitosti s vlastníctvom elektromobilov.

Veľké množstvo opýtaných potvrdilo, že využíva mobilné aplikácie na kontrolu stavu batérie, na diaľkové nastavenie klímy a sledovanie percent dobíjania batérie.

„Aplikácie, ktoré lokalizujú dobíjacie stanice, indikujú čas nabíjania, umožňujú šoférom rezervovať a zaplatiť za nabíjanie a poskytujú správy o vozidle, boli medzi „najžiadanejšími“ funkciami smartfónov,“ povedal vo svojom vyhlásení Ford.

Mnoho domácností z USA má viac ako jedno auto a tie domácnosti, ktoré majú auto s elektrickým pohonom sa od nich nijakým spôsobom nelíšia.

Ukázalo sa, že zhruba 90 % majiteľov elektromobilov má druhé auto, ktoré však vo väčšine prípadov bolo poháňané benzínom.

Autá so spaľovacími motormi sú používané na dlhšie cesty, ktoré v tomto ohľade prekračujú praktickú zónu dnešných elektrických vozidiel, hovorí prieskum.

Mohlo by zvýšenie výdrže budúcich elektromobilov presvedčiť súčasných majiteľov, aby vymenili ich záložné benzínové modely za druhý elektromobil?

S ohľadom na súčasný stupeň nadšenia pre elektromobily medzi ich majiteľmi, by odpoveď mohla byť – ÁNO!

Šoféri elektromobilov Ford: Nikdy sa k benzínu nevrátime!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA