Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Skúsenosti s predajom jazdených áut - z pohľadu technika

Spoločnost CEBIA s ktorou spolupracujeme v oblasti preverovania vozidiel nám preposlala e-mail, ktorý im bol doručený.

Dobrý deň , keďže som v nedávnej minulosti pôsobil ako servisný technik a občas som chodil ako technická podpora so zákazníkom na nákup auta , rád by som sa podelil o moje skúsenosti...

admin v Auto-moto zaujímavosti
30.09.2013
Diskusia:
Sledujte nás na:

Skúsenosti s predajom...

Auto-moto zaujímavosti

Spoločnost CEBIA s ktorou spolupracujeme v oblasti preverovania vozidiel nám preposlala e-mail, ktorý im bol doručený.

Skúsenosti s predajom jazdených áut - z pohľadu technika

 

Dobrý deň , keďže som v nedávnej minulosti pôsobil ako servisný technik a občas som chodil ako technická podpora so zákazníkom na nákup auta , rád by som sa podelil o moje skúsenosti.

 

V prvom rade si treba uvedomiť , že predajca na to aby sa uživil potrebuje zisk z predaja a tomu podriaďuje všetko.

Chybu robia v 99% prípadoch i samotní zákazníci ,pretože chcú autá staré cca 10rokov s nereálnym stavom tachometra a teda tomuto tlaku predajcovia radi a často podľahnú a tachometre smelo stáčajú.

Ich metódy sú čoraz sofistikovanejšie , stretol som sa prípadmi kde bol tachometer odtočený ešte pred kontrolou KO či STK ,EK – teda podľa tuzemských záznamov nie je možné zistiť reálny stav.

Nedajte sa oklamať ani servisnou knižkou , bežne sa internete predávajú podarené falzifikáty všetkých značiek.

Poslednou možnosťou sú záznamy autorizovaných servisov , bohužiaľ dnes i v Nemecku majitelia servisujú svoje autá max. 2-3 roky v autorizovaných servisoch a potom sa záznamy o počte km strácajú resp. nedajú zistiť.

Ako teda zistiť reálny stav auta?

Vaša služba je veľmi vhodná pre dokreslenie celkového stavu vozidla ...tých 20EUR je min. investícia a preto ju odporúčam všetkým nákupcom jazdených áut v tuzemsku.

 

Najväčšiu chybu však zákazníci robia tým , že si k samotnej kúpe neprizvú technika , ktorý môže na mieste predaja urobiť takmer kompletnú servisnú kontrolu a nájde cca 90% potenciálnych hrozieb či porúch.

Prevažná väčšina zlých skúseností začína vetou ....“kúpil som jazdené auto a potom , keď som ho dal do servisu, sme zistili ,že niečo nie je v poriadku“

Rovnako prevažná väčšina záujemcov si naivne myslí , že jazdené auto nepotrebuje žiaden alebo min. servis najbližší rok či dva . Bohužiaľ skoro všetky jazdené autá majú niekoľko významne opotrebovaných častí : bežne komponenty podvozku , tlmiče, rozvody,brzdy či výfuková sústava.

 

Preto som vždy zákazníkom odporúčal:

1: aby žiadali VIN už pri tel. kontakte predajcu (seriózni predajcovia s tým nikdy nemali problém)

2: použiť vhodnú spoločnosť na preverenie histórie vozidla  (vaša spoločnosť má jednu s najväčších databáz , tkaže vrelo odporúčam)

3: k obhliadke si vždy prizvať skúseného servisného technika (bežne vybaveného PC s diagnostickým softwarom )

4: počúvnuť jeho rady pri kúpe

5: v akomkoľvek prípade pripočítať ku kúpe aspoň 300EUR na bežný servis, ktorý je nevyhnutný pre bezpečné použitie vozidla.

 

Pekný deň

Lubo

Prievidza

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA