Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Škoda Octavia WRC: Rarita za 116 500 eur na predaj v ČR

Škoda Octavia WRC - rarita v originálnej továrenskej verzii. Čo robí túto legendu tak výnimočnou? Vzácna 17-ročná Škoda je na predaj v ČR za 116 500 eur. Tento stroj naživo zaručene neprehliadneš! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.10.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Škoda Octavia WRC: Rarita...

Auto-moto zaujímavosti

Pozeráš sa na výnimočný model, ktorý zaujme oko nejedného automobilového fanatika. Nebude lákať len pri zvádzaní pohľadom. Limitovaná edícia chytí veľmi pravdepodobne za srdce aj teba.

Škoda Octavia WRC - tento stroj neprehliadneš! Je na predajZdroj: sportovnivozy.cz

Konkurencia

Škoda Octavia WRC - Čo robí túto legendu tak výnimočnou? Limitovaná edícia Octavia WRC vyniká počtom len niekoľko desiatok vyrobených kusov. Popasuje sa aj s modernými modelmi sériovej výroby posledných rokov. Ponúka zaujímavé parametre, ktoré bez problémov zaútočia na novších konkurentov.

Najsilnejšie a najrýchlejšie továrenské vyhotovenie

Keď je reč o Škode Octavia WRC, treba mať na pamäti, že sa pozeráš na vrcholné dielo automobilky z Mladej Boleslavy. Pri pohľade na tento skvost ťa nenapadne, že ide o 17 rokov staré vozidlo.

Škoda Octavia WRC - tento stroj neprehliadneš! Je na predajZdroj: sportovnivozy.cz

17-ročná Škoda Octavia WRC

Tento automobil je schopný postaviť sa na dráhu a poraziť konkurenciu aj dnes. Po 17 rokoch, ktoré ubehli od výroby. Sleduj, čo dokáže. Tím špecialistov značky Škoda pred skoro 20 rokmi vytvoril model, ktorý presahuje hranice doby.

Z histórie

Poďme si zaspomínať a preniesť sa do časov minulých. Koncern VW sa rozhodol, že si posvieti na konkurenčné pretekárske modely a pozrie sa im „na zub.“ Tak vzniklo vozidlo, na ktoré sa pozeráš. Svojho času išlo o vyhláseného favorita každého preteku.

Škoda Octavia WRC - tento stroj neprehliadneš! Je na predajZdroj: sportovnivozy.cz

Výkon

Výsledkom výroby bola Octavia a Fabia s takmer rovnakými parametrami výkonu. Octavia a Fabia dodnes patria medzi modely, ktoré dokážu možnosťami využitia prekvapiť. Verzia WRC je vyhlásená ako vozidlo najvyššej ligy majstrovstiev sveta v rally.

Prekvapenie sériovej výroby

Zaujímavé úpravy vznikli v rukách súkromných úpravcov. Len malá časť unikátnych exemplárov je dielom sériovej výroby. Dnešný kandidát na lahôdku ponuky jazdených áut značky Škoda je silným konkurentom výberu pri kúpe automobilovej lahôdky aj dnes.

Škoda Octavia WRC - tento stroj neprehliadneš! Je na predajZdroj: sportovnivozy.cz

280 koní

Mimo automobilky vznikli verzie, ktoré pokorili limit výkonu. Zo sériovej výroby vzniklo niekoľko možností výberu s výkonom takmer 300 koní. Nad 280 koní sa produkčné vozidlá značky dostali aj po zavedení nových predpisov pre pretekárske špeciály len výnimočne.

Parametre výkonu

Octavia WRC ponúka 2,0 turbo motor s výkonom 221 kW, 300 koní. WRC disponuje pri 5 500 ot./min krútiacim momentom 520 Nm. Súčasne ponúka 4x4 pohon. Hmotnosť vozidla je 1 230 kg. Výsledkom spolupráce zaujímavých špecifikácií je rýchly automobil, ktorý sa z času na čas objaví ako vzácna legenda na slovenských súťažiach, ktoré povoľujú nasadenie. Treba podotknúť, že 17-ročné vozidlo nezaostáva ani rýchlosťou.

Limitovaná výroba

Tento skvost vznikol v obmedzenom počte kusov. Dodnes nie je známe koľko týchto výnimočných vozidiel je celkovo dnes na svete. Približný počet všetkých vyrobených vozidiel Škoda Octavia WRC nie je vyšší ako niekoľko desiatok kusov. Octavia WRC teda vyniká aj obmedzenou výrobou, ktorá ešte zvyšuje hodnotu vozidla.

Škoda Octavia WRC

Tento model bol takmer výlučne výsadou majetnejších vodičov naviazaných na príbeh značky Škoda. Dostať sa k nemu nebolo jednoduché. Dnes sa tento unikát objavil na trhu. Je na predaj u susedov v ČR.

Škoda Octavia WRC - tento stroj neprehliadneš! Je na predajZdroj: sportovnivozy.cz

Na predaj v ČR

Súkromný majiteľ zo Vsetína neuvádza kompletnú históriu. Ide o originálne továrenské vyhotovenie Octavie WRC, neponúka na predaj žiadnu novšiu alebo lacnejšiu repliku. Pozeráš sa na 24. oficiálne vyrobený exemplár s rokom výroby 2002. Tretia vylepšená verzia má za sebou čiastočnú renováciu.

Technický stav

Čo sa týka stavu, nejedná sa o exemplár, ktorý bol súčasťou expozície v múzeu. Tento konkrétny kus jazdil súťaže a vyhrával preteky. Viac o histórii majiteľ v inzeráte neuvádza.

Škoda Octavia WRC - tento stroj neprehliadneš! Je na predajZdroj: sportovnivozy.cz

Cena

Rarita je na predaj v ČR. Za koľko? Cenovka rovnako ako parametre nenechá chladným väčšinu z nás. Niekto sa pri pohľade na oznámenú cenu zapotí. Áno, hodnota ukrytá v tomto vozidle je adekvátna k cene. Tento stroj naživo zaručene neprehliadneš! Cena je rovnako výnimočná ako unikátna špecifikácia. Koľko nový majiteľ zaplatí za výnimočné špecifikácie? Nachystaj si 3 000 000 českých korún, v prepočte 116 500 eur. Nezabúdaj, že ide o vzácnu originálnu továrenskú verziu, ktorú v ponuke áut na predaj len tak nenájdeš. Ako hodnotíš ponúkané parametre vzhľadom na výnimočnosť vozidla a cenu? Podeľ sa s nami o svoje postrehy a názor v komentároch.

Značka:     Škoda
Model:     Ostatné modely
Typ:     Octavia WRC
Karoséria:     Športová limuzína
Palivo:     Benzín
Prevodovka:     Manuálna
Pohon:     4x4
Farva:     Biela
Rok výroby:     2002
Nájazd:     0 Km
Výkon:     221 kW, 301 koní
Zdvihový objem:     2000 ccm
Pohotovostná hmotnosť:     1280 Kg
Dátum aktualizácie:     26.9.2019

Zdroj: https://www.sportovnivozy.cz

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Motor z tanku T54 štartuje po 28 rokoch!38,8 l V12 motor z tanku T54 prekvapil dobrým technickým stavom po 25 rokoch. Dnes sa známa...20. September, 2019
02Ako sa stavia v Rusku? 700 km diaľnice z Moskvy do Petrohradu bez semaforovAko sa stavia v Rusku? Prekvapivo efektívne dokážu stavať aj 10-pruhové diaľnice. Unikátna...28. September, 2019
03Nehoda po rusky pri 170 km/h: Lada Granta vs. Lada Vesta Vodiči, ktorí inklinujú k agresívnemu správaniu sa za volantom, môžu reagovať podráždene aj...30. September, 2019