Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Rozdiely v ponuke jazdených áut podľa jednotlivých krajov Slovenska

Najnavštevovanejší inzertný auto-moto portál na Slovensku, Autobazar.EU, sa pri najnovšom porovnaní cien zameral na rozdiely v ponuke jazdených áut podľa jednotlivých krajov Slovenska. Výsledky jednoznačne ukázali, že vyberať auto zo vzdialenejšieho regiónu sa môže výrazne oplatiť, ceny môžu byť nižšie rádovo o tisícky eur.

Admin v Auto-moto zaujímavosti
31.03.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Rozdiely v ponuke...

Auto-moto zaujímavosti

Pri kúpe jazdeného auta sledujte ceny podľa krajov, v rámci Slovenska sú v nich výrazné rozdiely

Najnavštevovanejší inzertný auto-moto portál na Slovensku, Autobazar.EU, sa pri najnovšom porovnaní cien zameral na rozdiely v ponuke jazdených áut podľa jednotlivých krajov Slovenska. Výsledky jednoznačne ukázali, že vyberať auto zo vzdialenejšieho regiónu sa môže výrazne oplatiť, ceny môžu byť nižšie rádovo o tisícky eur.

Priemerná výška mzdy, rozdielna miera nezamestnanosti alebo objem zahraničných investícií – to sú len niektoré kategórie, v ktorých sa slovenské kraje a regióny viac či menej odlišujú. Niektoré rozdiely, ako napríklad cenu nehnuteľností, dokážeme po praktickej stránke využiť len minimálne. Kúpa jazdeného vozidla je však oblasť, v ktorej môže kupujúci vďaka regionálnym rozdielom v dobrom slova zmysle významne profitovať.

Väčšina záujemcov o kúpu jazdeného vozidla samozrejme vyhľadáva vytipovaný model podľa ceny, veku a najazdených kilometrov. Ak berie do úvahy kraj, z ktorého auto pochádza, tak skôr kvôli vzdialenosti, ktorú bude musieť kvôli obhliadke a prípadnej kúpe absolvovať.

Autobazar.EU však na základe najnovšej štatistiky odporúča zamerať sa na údaj o regióne pôvodu detailnejšie. Zo štatistiky totiž vyplýva, že model vozidla s rovnakými alebo približne rovnakými parametrami je možné kúpiť za podstatne nižšiu cenu zo vzdialenejšieho regiónu. Príkladom môže byť 5-ročná Škoda Octavia, kde vzniká medzi krajom s najvyššou a najnižšou priemernou cenou nezanedbateľný rozdiel 1 905 €.

Pre štatistické porovnanie si Autobazar.EU vybral 5 najponúkanejších jazdených vozidiel. V prehľadoch nie sú zaradené nové vozidlá, ktoré sa cez portál síce tiež ponúkajú, ale ovplyvnili by údaje o cenách jazdených vozidiel, na ktoré je táto analýza zameraná.

Štatistiky Autobazar.EU môžete použiť pre svoje potreby aj pre publikovanie na iných portáloch.

Priemerné ceny ponúkaných vozidiel sú na cenových mapách uvedené v rámci celého Slovenska, ako aj podľa jednotlivých krajov.

Údaje boli vygenerované k 1.marcu 2014

Autobazar.EU má všetky predpoklady poskytovať relevantné štatistické dáta. Môže pri tom vychádzať z dlhodobo najvyššieho počtu inzerátov a bezkonkurenčne najvyššej návštevnosti na slovenskom internete v segmente jazdených vozidiel. Okrem vysokej návštevnosti sa Autobazar.EU môže aktuálne pochváliť približne 395000 inzertnými ponukami a asi 375 000 registrovanými užívateľmi. Portál však nie je len o inzercii, webfórum na Autobazar.EU vytvorilo veľmi živú komunitu intenzívne diskutujúcu o množstve zaujímavých motoristických tém.

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA