Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Rolls-Royce Phantom zo starej Lady!

Na svete existujú milióny automobilových fanúšikov, ktorí vlastnia úplne obyčajné autá, ale celý život snívajú o kúpe svojho vysnívaného štvorkolesového krásavca. Mladík z Hanoja si však povedal, že aj napriek nedostatku financii, v jeho garáži vysnívaný Rolls-Royce bude stáť! Sleduj repliku Phantomu vyrobenú s celkovými nákladmi okolo 1200 eur! Ladu Phantom musíš vidieť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
31.05.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Rolls-Royce Phantom zo...

Auto-moto zaujímavosti

Splnený sen

Na svete existujú milióny automobilových fanúšikov, ktorí vlastnia úplne obyčajné autá, ale celý život snívajú o kúpe svojho vysnívaného štvorkolesového krásavca. Rovnako ako mladému Vietnamcovi na fotografii, väčšine z nás sa tento sen o vlastníctve luxusného automobilu nepodarí nikdy splniť.

Odvážny plán

Mladík z Hanoja si však povedal, že aj napriek tomu v jeho garáži vysnívaný Rolls-Royce bude stáť! Ako sa však dostať ku kúpe vozidla, ktorého cena je vo Vietname, po zrátaní všetkých daní vyššia ako 1,5 milióna amerických dolárov? Jednoducho. Stačí sa nechať inšpirovať a ísť za svojim snom! 

Ako na to?

Mladý muž s viac ako skromným mesačným príjmom sa však vysokou cenou nenechal odradiť. Svoj sen vyriešil tak, že sa rozhodol pre výrobu vlastného „Rolls-Roycu!“ Na internete pozrel ponuku dostupných automobilov, ktoré by mohli poslúžiť ako základ vozidla. Svoj výber zúžil na sedem modelov pochádzajúcich z čias ZSSR. Napokon vybral starú Ladu Riva, ktorú kúpil za 10 miliónov VND, v prepočte približne za 500 dolárov.

Nasledovala práca

Ďalším krokom bola samotná prerábka. Na tú vyčlenil ďalších 20 miliónov v miestnej mene. Je až zarážajúce, že táto desivá čiastka po prepočte na doláre predstavuje sumu približne 1000 dolárov. To na podobné dielo vôbec nie je veľa!

Tuning 

Samotná úprava pozostávala zo zvárania, „vykuchania“ tela vozidla tvoriaceho základ a mnohých hodín v dielni, ktoré investoval do splnenia svojho celoživotného sna. Mladíkovi pomohol aj fakt, že pracoval v miestnej dielni zaoberajúcej sa výrobou chrómovaných výrobkov. Vďaka tomu sa mu podarilo vytvoriť dokonalú repliku mrežovania britskej legendy!

Rolls-Royce Phantom zo starej Lady!

Napokon sa mu skutočne podarilo zo starej Lady postaviť legendárny Rolls-Royce Phantom! Jeho príbeh je dôkazom, že ani nedostatočná finančná rezerva, či nemožnosť kúpy nemusia od splnenia sna odradiť! Vzhľadom na to, že tuning a celkové náklady na „výrobu“  vozidla „zhltli“ niečo okolo 1 200 eur, podarilo sa mu vytvoriť skvelú repliku, čo povieš?  

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku  

Zdroj: autoevolution.com

Rolls-Royce Phantom zo starej Lady

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Kapota s lepkavým účinkom: Nový bezpečnostný patent Googlu!Spoločnosť Google si patentovala zaujímavý návrh, ktorý by mal vo veľkej miere zvýšiť...29. Máj, 2016
02Prevratný čínsky (nad)autobus: Vyrieši kolóny a meškanie!Každoročne sú na tradičnom čínskom podujatí Beijing International High-tech Expo...29. Máj, 2016
03Šoférovanie s okuliarmi: Pozor na zápis do vodičáku!Vedenie motorového vozidla sa spája s rešpektovaním nariadení, určitými obmedzeniami...31. Máj, 2016