Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Riziká pri kúpe ojazdeného vozidla

Bez automobilu si v dnešní dobe málokto dokáže predstaviť život. Vozidlo slúži k doprave do práce, za zábavou alebo aj na ozdobu. Každopádne dáva pocit slobody a umožňuje stihnúť v živote viac vecí. Pri obstaraní automobilu je mnoho z nás však nútených z ekonomických dôvodov zabudnúť na kúpu nového vozidla a vybrať si medzi ojazdenými vozidlami. Dokladom toho je aj pokles predaja nových vozidiel. 

Jan Dryák v Auto-moto zaujímavosti
17.07.2013
Diskusia:
Sledujte nás na:

Riziká pri kúpe ojazdeného...

Auto-moto zaujímavosti

Bez automobilu si v dnešní dobe málokto dokáže predstaviť život. Vozidlo slúži k doprave do práce, za zábavou alebo aj na ozdobu. Každopádne dáva pocit slobody a umožňuje stihnúť v živote viac vecí. Pri obstaraní automobilu je mnoho z nás však nútených z ekonomických dôvodov zabudnúť na kúpu nového vozidla a vybrať si medzi ojazdenými vozidlami. Dokladom toho je aj pokles predaja nových vozidiel. Problematika ojazdených vozidiel je navyše na slovenskom trhu mimoriadne významná, pretože u nás sa na 1 nový predajú štyri ojazdené, čo je 2x viac než v ostatných krajinách EÚ, kde je pomer len 2:1. 

Pri nákupe ojazdeného vozidla číha na motoristu rada úskalí. Bohužiaľ celá oblasť predaja jazdeniek láka radu nepoctivcov, ktorí využívajú často impulzívne a iracionálne správanie sa záujemcov o auto a tak existuje celá rada nekalých praktík, ktoré sú až prekvapivo rozšírené. 

Najrozšírenejším podvodom s ojazdenými automobilmi je stáčanie tachometrov. Podľa spoločnosti Cebia, ktorá sa dlhodobo zaoberá preverovaním pôvodu a histórie vozidiel, má približne 40 % ponúkaných ojazdených automobilov stočený tachometer. Pri vozidle upraveného o desiatky tisíc kilometrov, čo je bežná prax, sa môže cena líšiť aj o tisíc a viac EUR. Bohužiaľ podvodné stáčanie tachometrov stále pribúda, pretože podľa súčasnej legislatívy nie je stáčanie tachometrov trestným činom.

Ďalším problémom sú sfalšované roky výroby, čo je na Slovenku prípad zhruba pri 20 % ojazdených vozidiel. Rok výroby sa bohužiaľ v technických preukazoch neuvádza a bol nahradený údajom o dátume prvej evidencie vozidla do prevádzky. V skutočnosti sa oba dátumy od sebe môžu líšiť o 1 až 2 roky, ale výnimkou nie sú ani rozdiely o 5 alebo 6 rokov. Jedná sa väčšinou o nebezpečné praktiky pozmeňovania údajov v dokladoch dovezených vozidiel, ktoré robia niektorí dovozci.

 

Výrazne rizikovou skupinou sú vozidla individuálne dovážané zo zahraničia. Do SR sa napríklad môžu dostať vozidla firiem bankrotujúcich v zahraničí alebo sa na vozidlá viažu daňové pohľadávky. Pri vozidlách, pri ktorých je preverovaný ich pôvod v zahraničí, viac ako 16 % vykazuje podstatné chyby a ich nákup je značným rizikom. Zákazník v prípade, že kúpi takéto auto, neriskuje nič menšieho, než že mu bude vozidlo bez náhrady zabavené políciou. 

Obstaranie vozidla by nemalo byť impulzívnou záležitosťou, jedná sa väčšinou o dosť výrazné zaťaženie rodinného rozpočtu, preto je opatrnosť na mieste a vyplatí sa dôkladne skontrolovať, čo vlastne človek kupuje. Preto odporúčame každému záujemcovi o ojazdené vozidlo, aby venoval dostatok času prevereniu vozidla a vyvaroval sa prípadným budúcim finančným stratám. Najrýchlejším a zároveň spoľahlivým spôsobom preverovania histórie vybraného vozidla pred jeho kúpou je informačný portál www.skontrolujsiauto.sk, kde sú k dispozícii informácie ako vývoj stavu tachometru v čase, skutočný rok výroby vozidla, či na vozidle neprebieha leasing alebo úver, či nie je evidované ako odcudzené a ďalšie.

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA