Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Revolučný NanoFlowcell Quantino: Dojazd až 1000 kilometrov!

Podľa slov profesora Jens Ellermanna je tento automobil svetovou senzáciou a bude jedným z absolútnych favoritov ženevského autosalónu roku 2015. Jens Ellermann je predseda predstavenstva nanoFlowcell AG a vie o čom hovorí. Quantino sľubuje na jedno nabitie dojazd až 1000 kilometrov! Podarí sa mu naplniť odvážne plány v katégórii malých mestských áut už tento rok? Jeho extravagantný dizajn je dokonalý, posúďte sami!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.02.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Revolučný NanoFlowcell...

Auto-moto zaujímavosti

Pýcha ženevského autosalónu

Podľa slov profesora Jens Ellermanna je tento automobil svetovou senzáciou a bude jedným z absolútnych favoritov ženevského autosalónu roku 2015. Jens Ellermann je predseda predstavenstva nanoFlowcell AG a vie o čom hovorí. Očakávaný úspech pramení aj z veľkých plánov. NanoFlowcell AG predstaví svoj koncept jedinečného elektrického vozidla na švajčiarskom autosalóne už 3. marca 2015. 

NanoFlowcell QuantinoZdroj: itechfuture.com

Vysoké ciele

Unikátne palivové články firmy NanoFlowcell stoja za pozornosť. Stanovený cieľ by mal byt zvládnutný ešte tento rok. Treba uznať, že dojazd tisíc kilometrov na jedno doplnenie energie je skutočne vysokým plánom. Podarí sa tento cieľ naplniť?  

Niekoľko dní starý obrázok malého stroja firmy NanoFlowcell dostáva pokračovanieZdroj: itechfuture.com

22-palcové kolesá, 4 elektromotory a maximálna rýchlosť cez 200 kilometrov za hodinu! 

Rovnako ako väčší Quant F aj jeho potomok disponuje pohonom všetkých štyroch kolies. Zabezpečujú ho štyri elektromotory v 22-palcových kolesách, každý s výkonom 136 koní. To znamená maximálnu rýchlosť viac ako 200 kilometrov za hodinu! 

Splneniu cieľa má pomôcť zaujímavý spôsob získavania energieZdroj: itechfuture.com

Quantino menší ako predchodca

Okrem názvu poznáme aj niektoré parametre a treba uznať, že zaujme aj dizajnovým prevedením. Koncept je vyvinutý z minuloročného ženevského konceptu Quant F. Nesie názov Quantino, niečo v zmysle Quant-bambino, ide teda o predchodcovho zmenšeného potomka. Ten mal niečo cez päť metrov. Quantino meria pritom len 3910 milimetrov, pre porovnanie o dobrých 300 milimetrov menej ako mestské kupé Hyundai Veloster.

Quant F disponoval zrýchlením na stovku za 2,8 sekundy a dojazdom 800 km Zdroj: itechfuture.com

Katégoria mestských kupé má ďalšieho súpera

Možno to niekoho prekvapí, ale Quantino spadá do katégórie mestských kupé. Systém pohonu je založený na dvoch nádržiach s elektrolytmi, jedným nabitým kladne, druhým záporne. Nádrže sú s objemom 175 litrov. Stretnutie elektrolytov cez membránu v palivovom článku produkuje dostatok elektriny pre pohon vozidla a zabezpečenie všetkých funkcii vozidla. Akým spôsobom bude energia dopĺňaná, zatiaľ známe nie je. Bolo by fantastické, keby nebolo nutné pripojenie vozidla k nabíjačke na dlhé hodiny, tak ako je tomu zvyčajne.

Unikátny dizajn NanoFlowcell Quantino si vyslúžil množstvo pozitívnych ohlasovZdroj: itechfuture.com

Dostupný mestský automobil pre každého

Technický šéf značky Nunzio la Vecchia hovorí: "Toto vozidlo bude cenovo dostupné a špeciálne dôraz sme kládli na extravagantý dizajn, ktorý počiarkuje jeho unikátnosť. Chceme aby bol netradičným vozidlom pre každého." Nikto z predstavenstva nanoFlowcell AG nepochybuje o tom, že sa ich vlajková loď ukáže už čoskoro na cestách v bežnej premávke. Na trhu sa totiž plánuje predstaviť už tento rok! Zdá sa, že NanoFlowcell AG je rozhodnuté svoje vysoké ciele dodržať za každú cenu! Páči sa vám dizajnové prevedenie tohto modelu? Viac sa o ňom dozvieme na autosalóne v Ženeve! 

NanoFlowcell Quantino sľubuje dojazd až 1000 kilometrov na jedno nabitie a spája v sebe prvky extravagancie pri zachovaní komfortu malého mestského vozidlaZdroj: itechfuture.com

Zaujalo vás prevedenie Quantina alebo by ste uprednostnili konkurenčný model z katégórie malých mestských áut typu Hyundai Veloster? O Quantine budeme, bezpochýb, ešte počuť!

Konkurenciou Quantina bude o 30 centimetrov dlhší Hyundai Veloster 2015Zdroj: itechfuture.com

zdroj: itechfuture.com, prnewswire.com, leftlanenews.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Paródia Kena Blocka: Minivan s 550-koňmi!Ken Block netušil, že svojou šou spustí lavínu napodobiteľov. Tentokrák "šialenú jazdu"...20. Február, 2015
02Najkrajší model Škody oficiálne predstavený! Po nekonečnom čakaní sme sa dočkali, nový Superb bol odhený 17. februára večer. Ponúka...18. Február, 2015
03Video: Bývala so sekerou vs. tvoje autoRuska si vybila zlosť na aute bývalého manžela. Šokujúce zábery zachytili 31-ročnú ženu v...21. Február, 2015