Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Rekordman výdrže: 1 majiteľ 23 rokov a 575-tisíc najazdených km!

Najazdených 575 tisíc kilometrov a 23 rokov aktívneho užívania! Tomu sa povie dlhoveký "medveď!" Ide o vzácny kúsok. Na svete je len 45 exemplárov! O ktorý model sa jedná?

rufus v Auto-moto zaujímavosti
08.11.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Rekordman výdrže: 1...

Auto-moto zaujímavosti

Prežiť polstoročie s jediným automobilom, to nie je bežné. Je to však možné, najmä v prípade jeho obmedzeného používania. To však nie je tento prípad. Pozri si zaujímavý Mercedes, ktorý je rekordmanom výdrže! 

Mercedes-Benz E 60 AMGZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Najazdených 575 tisíc kilometrov

Dnes sa automobily kupujú na krátky čas. Dôvodov je hneď niekoľko. Príbeh tohto Mercedesu však zaujme nejedného z nás! Majiteľ s ním síce ročne neprechádzal Európu, ale celkom najazdil neuveriteľných 575 tisíc kilometrov! Automobil mu slúžil dlhšie ako čakal! 

Rekordman výdrže

Ak v dnešnej dobe niekto jazdí viac ako 10 rokov na jednom automobile, okolie ho považuje za človeka, ktorý nie je schopný zarobiť si na nové vozidlo. Aj napriek tomu sa majiteľ tohto Mercedesu rozhodol vozidla nevzdať a aktívne ho využívať celé roky! Na základe skúseností iných majiteľov týchto "večných" medveďov, niet pochýb, tento automobil pri maximálnej starostlivosti vydrží s ďalším majiteľom trebárs aj polstoročie! Výdrž jeho automobilu mu môžeme len ticho závidieť! Ktorý z našich automobilov by nás sprevádzal tak dlhý čas? 

Mercedes-Benz E 60 AMGZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Aktívne využívané vozidlo

Dôchodcov, ktorí si kúpia staršie auto a držia ho celé roky, nájdeme všade. Využívanie ich vozidla však spočíva v ceste na nákup a domov. Ak bude človek starší automobil využívať vo väčšom rozsahu a najazdí na ňom viac ako 15-tisíc kilometrov ročne, je veľmi nepravdepodobné, že s ním vydrží počas toľkých rokov.

Mercedes E 60 AMG

Po prečítaní nadpisu článku, veľa prívržencov starých Mercedesov vytušilo o akom automobile je reč. O ktorom Mercedese hovoríme? Pochádza z 90. rokov, je to mimoriadne obľúbený Mercedes triedy E 60 AMG generácie W124. Tento model bol náhradou za kultový model 500E, ktorého vývoj podporila spoločnosť Porsche. Nešlo o žiadnu rozsiahlu výrobu. Všetky sériové modely E 60 AMG boli vyrobené v rokoch 1992 až 1994. Niektoré dostali novú karosériu, iné, podobne ako tento konkrétny exemplár, má pôvodnú karosériu. V tom čase bolo vyrobených len 45 kusov, šlo teda o mimoriadne vzácny exemplár. 

Mercedes-Benz E 60 AMGZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Rýchlostné parametre a výkon

Pohon zabezpečuje 6-litrorvý osemvalec M119, ktorý disponuje výkonom 381 koní a krútiacim momentom 580 Nm. Automobilka na základe želania zákazníka dokázala výkon posunúť na hodnoty 404 koní a 616 Nm. Mercedes triedy E 60 AMG generácie W124 dosahoval maximálnu rýchlosť 250 kilometrov za hodinu. Aké zrýchlenie dokáže tento stroj zabezpečiť? Z nuly na sto kilometrov za hodinu zrýchli za 5,4 sekundy.

Mercedes-Benz E 60 AMGZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Falošné Mercedesy E 60 AMG

Veľa modelov 500E dostalo silnejší 6-litrový motor a je vydávaných za Mercedesy E 60 AMG. Ako ich rozoznať od skutočných? Jednoducho. Stačí v zozname výbavy vyhľadať balíček vylepšenia AMG 957 V. Či sa v tomto prípade jedná o 500E alebo E 60 AMG je v podstate jedno. Ide o výdrž a tá je obdivuhodná!

Neuveriteľných 23 rokov!

Prednedávnom sa na internete objavila mimoriadne zachovalá verzia, ktorá však nebola aktívne používaná a za svoj stav vďačila garáži. Svojmu majiteľovi tento „medveď“ poctivo slúži už od roku 1993, teda už 23 rokov! Najazdil priemerne 25-tisíc kilometrov ročne a je stále plne funkčný v perfektnom stave, vydrží magické polstoročie?  Také automobilové kúsky sa nevidia často! Tento automobil sa objavil v ponuke na predaj na známom nemeckom portáli  za 69 900 eur. Treba uznať, že na 600-tisíc najazdených kilometrov je vozidlo stále v zachovalom stave!

Mercedes-Benz E 60 AMGZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj: mobile.de

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Rebel TRX Concept: 585 koní na trhanie terénu!Obrovské 37-palcové pneumatiky, pohľady priťahujúce dizajnové prevedenie v kombinácii so...6. November, 2016
02Nový pick-up Mercedesu ťa zdvihne zo stoličky!Pick-upy sú považované za automobily prevažne na pracovné účely. Aj keď sú najviac obľúbené...2. November, 2016
03Najdrahšie Ferrari všetkých čias? Karbónové Ferrari F12 Caballeria!Čo sa stane keď si známy superšport vezme „do parády“ neznáma spoločnosť špecializovaná na...4. November, 2016