Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Reakcia spoločnosti Cebia na článok Združenia SOVA

Vážení priatelia,

 

naša spoločnosť, ako líder v oblasti preverovania histórie vozidiel v ČR a SR, cíti potrebu upresniť informácie obsiahnuté v článku Združenia SOVA, aby neboli nesprávne pochopené. V článku je uvádzaný „nový“ spôsob legalizácie stočených dovážaných jazdeniek za pomoci STK, ktorý údajne neodhalia ani odborné firmy, ktoré sa špecializujú na preverovanie histórie vozidiel.

Jan Dryák v Auto-moto zaujímavosti
10.09.2013
Diskusia:
Sledujte nás na:

Reakcia spoločnosti Cebia...

Auto-moto zaujímavosti

Vážení priatelia,

 

naša spoločnosť, ako líder v oblasti preverovania histórie vozidiel v ČR a SR, cíti potrebu upresniť informácie obsiahnuté v článku Združenia SOVA, aby neboli nesprávne pochopené. V článku je uvádzaný „nový“ spôsob legalizácie stočených dovážaných jazdeniek za pomoci STK, ktorý údajne neodhalia ani odborné firmy, ktoré sa špecializujú na preverovanie histórie vozidiel.

 

Predovšetkým sa nejedná o nový spôsob, ale o prirodzenú, avšak nekalú snahu individuálnych dovozcov kúpiť lacné auto, u ktorého nie je známa jeho história vrátane stavu tachometra a so ziskom ho predať. Táto prax môže úspešne fungovať iba v prípade, že dovozca nájde zákazníka, ktorý si kúpi auto, u ktorého nie je známa jeho história. Vzhľadom k tomu, že tieto vozidlá bývajú lacnejšie ako tie preverené, záujemci, ktorí takto „ušetria“, sa určite nájdu. „My už niekoľko rokov odporúčame záujemcom o ojazdené auto, čí už z tuzemska alebo zo zahraničia, aby si ho vždy preverili, skôr ako si ho kúpia alebo si vybrali auto už preverené. Akonáhle sa za vozidlo zaplatí, potom už väčšinou býva na reklamácie neskoro“, vysvetľuje Ing. Martin Pajer, riaditeľ spoločnosti Cebia.

 

„Naša spoločnosť dokáže praktiky popisované Združením SOVA pomerne ľahko odhaliť. K dnešnému dňu máme viac ako 200 miliónov dát o vozidlách od našich partnerov zo zahraničia. Jedná sa hlavne o poisťovne, výrobcov vozidiel, aukčné domy, autoservisy a ďalšie. Nepreverujeme vozidlá teda na základe jedného údaju o stave tachometra, ktorý vznikol po dovoze auta a po jeho stočení. Systémy Cebia čerpajú z viac zdrojov, ako majú k dispozícií slovenské STK (TESTEK), KO (IRIS) či Emisie (S-EKA),“ komentuje Ing. Martin Pajer.

 

„Na základe všetkých dostupných informácií vozidlo ohodnotíme pomocou systému Cebia REPORT. Tak vznikne OSVEDČENIE Cebia REPORT, v ktorom sa predovšetkým hodnotí výsledok preverenia stavu tachometra a hodnotenie je zobrazené jednoducho a prehľadne formou hviezdičiek, obdobne, ako napríklad u hotelov. Zákazníkom odporúčame pre bezpečnú kúpu vozidla také, ktoré má 4 až 5 hviezdičiek. U takého vozu majú istotu, že k nemu máme dostatok informácií, a že nie je podozrenie na manipuláciu so stavom tachometra. To v praxi znamená, že máme k dispozícií minimálne 1 záznam o stave tachometra z každého roku prevádzky vozidla. Je pravda, že veľká časť vozidiel s takto transparentnou históriou, sa nachádza u autorizovaných predajcov, ktorí ponúkajú autá v rámci značkových certifikovaných programov, ako je napríklad ŠKODA Plus, Das Weltauto a ďalšie. Je to vďaka tomu, že tieto vozidla sú väčšinou po celú dobu ich života servisované v značkových servisoch a majú teda preukázateľnú históriu. Autobazáry, ktoré sa zameriavajú len na predaj čerstvo dovážaných vozidiel, je objem  vozidiel, ktoré dosiahnu 4 a 5 hviezdičkové hodnotenie na úrovni 30%,“ ďalej vysvetľuje Ing. Martin Pajer.

 

„Pokiaľ k vozidlu nie je vytvorené OSVEDČENIE Cebia REPORT, odporúčame preveriť si ho v systéme AUTOTRACER na http://www.skontrolujsiauto.sk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA