Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Rarita na predaj v ČR: Tatra limuzína, top stav za 99 500€!

Pozor - Zaujímavý automobil u našich susedov! Predáva ho žena z ČR. Tento stroj si pamätá komunizmus, a predsa stojí viac ako 3-násobok ceny moderného nového automobilu! Tatra 603 - Prvý vyrobený exemplár vládnej limuzíny - na predaj v ČR za 99 500 eur! Hodnota bude rásť. Svetový unikát však nie je len výbornou investíciou. Technický stav? Dvíha zo stoličky! Zachovalú raritu musíš vidieť! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.01.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Tatra 603 - Prvá na svete...

Auto-moto zaujímavosti

Zaujímavý automobil na predaj sa objavil u našich susedov. Predáva ho žena z ČR. Tento stroj si pamätá komunizmus, a predsa stojí viac ako 3-násobok ceny moderného nového automobilu!

Tatra 603 - Prvá na svete - na predaj v ČR za 99 500 eur!Zdroj: mobile.de

História

História limuzíny s oblými tvarmi siaha do čias Československa. Model bol vyrobený na objednávku s cieľom vytvoriť vozidlo na reprezentatívne účely komunistickej vlády. Keď vláda zadala požiadavku o rozšírenie vozový parku o vozidlá z Kopřivnice, písal sa rok 1953. Termín dodania bol stanovený na krátky čas, len12 mesiacov.

Len 12 mesiacov na vývoj

Vývoj mal na starosti priemyselný výtvarník František Kardaus a vedúci konštrukčnej kancelárie Vladimír Smetiar. Vládna limuzína dostala prvé koncepčné riešenie so zaoblenou karosériou Podkladom pre model sa stali skice vytvorené vo voľnom čase pre radosť.

Tatra 603 - Prvá na svete - na predaj v ČR za 99 500 eur!Zdroj: mobile.de

Limitovaná edícia - len pre vyvolených

Kedy sa na cestách objavil prvý exemplár vládnej limuzíny? Pojazdná Tatra 603-1 bola dodaná v roku 1955. O rok neskôr už s výrobnej linky schádzalo ďalších 9 kusov. v roku 1957 bola oficiálne zahájená sériová výroba vozidla. Režim neumožnil vlastníctvo vozidla iným ako straníckym funkcionárom s vysokým postavením.

Rarita

Z výrobných liniek závodu v Kopřivnici schádzal v roku 1955 stroj, ktorý nemal v Československu, ani vo vyspelejších socialistických štátoch konkurenciu. Vo výrobe nebol žiaden porovnateľný model s podobnými parametrami.

Tatra 603 - Prvá na svete - na predaj v ČR za 99 500 eur!Zdroj: mobile.de

Tatra limuzína

Vývoj luxusnej limuzíny u nás bol v časoch komunizmu považovaný za obrovský úspech. Limuzína sa objavila aj s reprezentáciou československej výpravy na zimných olympijských hrách v Cortine d'Ampezzo v roku 1958. V tom istom roku bola súčasťou expozície na Expe 1958 v Bruseli.

Technický stav

Žiaden iný model sa nemohol pochváliť mierou úspechu Tatry 603. Model sa vyrábal 20 rokov. Celkom bolo vyrobených niekoľko tisíc kusov a niekoľko ojedinelých edícií. Ide o ojedinelý model s 3 svetlami v prednej maske. Ďalšou špeciálnou vlastnosťou je zachovalý stav vozidla. Technický stav doslova dvíha zo stoličky. Posúď sám na základe fotografií.

Svetový unikát na predaj

Koľko z vyrobených exemplárov sa zachovalo dodnes? Podarilo sa dochovať prvý vyrobený exemplár Tatry 603 vôbec. Je veľkým prekvapením, že v roku 2019 je možné v ponuke inzertných portálov nájsť taký výnimočný kúsok. Čo ďalšie je fascinujúce? Hľadá nového majiteľa.

Tatra 603 - Prvá na svete - na predaj v ČR za 99 500 eur!Zdroj: mobile.de

Zberateľská hodnota

Cena je vysoká. Mnohonásobne prevyšuje cenu súčasných áut vybavených modernou technikou. Hodnota tohto zberateľského kúsku bude zaručene rásť. Svetový unikát však nie je len výbornou investíciou. Odborník vie veľmi dobre  posúdiť jej výnimočnosť.

Cena 99 500 eur

Okrem celkových parametrov, výnimočnosti a skutočnosti, že ide o vôbec prvý vyrobený exemplár Tatry 603 na svete, je mimoriadne štipľavým parametrom cena vozidla. Zachovalá Tatra 603 je na predaj za 99 500 eur! Je podľa teba cena adekvátna hodnote vozidla? Podeľ sa o svoj názor v komentároch.

                         Tatra 603                cena 99 500 eur                
Stav vozidla: Nikdy búrané, Použité
Dátum prvej registrácie:

 12 / 1961
Prevodovka:

 Manuálna
Palivo:  Benzín
Počet najazdených km:

1 km
Výkon:

74 kW (101 PS)
Objem:

2 473 ccm
Počet sedadel

5
Farba: 

Čierna
Kategória vozidla: Limuzína

Zdroj: mobile.de

Tatra 603 - Prvá na svete - na predaj v ČR za 99 500 eur!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lacnejšie cesty na Slovensku: Firma zo Zvolena vyrába cesty z plastu!Spoločnosť Via­korp zo Zvo­lena si získala svetovú pozornosť. Slovenská firma vymyslela...12. Január, 2019
02Mercedes G 63 AMG 6x6 lacno? Lada Niva rarita za 6 645 eur!Zaujímavá varianta hriešne vzrušujúceho sna z našich snov za zlomok ceny? Zbystri...14. Január, 2019
03Lupiči ukradli 2 300 000 €: Pancierovú dodávku rozsekli bagrom! Ako ukradnúť 2 300 000 eur z pancierovej dodávky na prevoz peňazí? Talianske mafiánske...18. Január, 2019