Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Rarita na predaj: 29-ročný Mercedes - nájazd 378 km, 59 900 €!

Takmer 30-ročný unikát s nulovým nájazdom je na predaj za šiealených 59 900 €! Rekordér hodnoty - nezničiteľný Mercedes W12 je na predaj za extrémnu cenu. Čo ponúka, ak si majiteľ za tento exemplár dovolí pýtať peniaze, za ktoré by si bez problémov kúpil nový výkonný superšport? Toto delo z roku 1991 musíš vidieť na vlastné oči!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.01.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

1991 Mercedes-Benz E-Class...

Auto-moto zaujímavosti

Legendárny „starý medveď“ s cenovkou, ktorá prekvapí. To je príbeh rarity, ktorá sa objavilo v ponuke áut na predaj pred pár dňami. Čo ponúka, ak si majiteľ za tento exemplár dovolí pýtať peniaze, za ktoré by si bez problémov kúpil nový výkonný superšport? 

30-ročný rekordér hodnoty - nezničiteľný Mercedes W12 za 59 900 €!Zdroj: classicdriver.com

Legendárny Mercedes-Benz W124

Pri kúpe jazdeného Mercedesu W124 si majitelia môžu pýtať viac ako za podobné moderné modely. Ako je to možné? Legendami opradená modelová rada vyniká extrémne spoľahlivým motorom a dlhou životnosťou. Len málokedy však v ponuke inzertných portálov narazíš na kúsok za viac ako 30 000 eur.

Nájazd len 378 km!

Zbystri pozornosť. Tento predávajúci si v inzeráte pýta dvakrát viac peňazí. Môže za to extrémne nízky nájazd. Takmer nejazdené vozidlo bolo takmer 3 dekády poctivo garážované s minimálnymi „vychádzkami.“ Na tachometri výnimočného „podpultového“ Mercedesu svieti nájazd len neskutočných 378 km!

1991 Mercedes-Benz E-Class W124 300D Turbo

Práve trvanlivosť je bezkonkurenčnou vlastnosťou. Vďaka nej tieto stroje nestrácajú hodnotu. Dnes je pre výrobcov veľmi ťažké vyrobiť vozidlo, ktoré si bude, tak ako dnešný protagonista, držať cenu aj v inom storočí. Tento kúsok vyniká práve odolnosťou voči zubu času.

Takmer ako nový

Nájsť túto legendu takmer ako novú po 30 rokoch je však zázrak. Ani 29 krížikov v dátume narodenia neznamená pre toto „turbo delo“ odchod do zabudnutia. Pozeráš sa na zachovalý exemplár v takmer dokonalom stave. Podobný W124 skvost v ponuke áut na predaj len tak nenájdeš.

Nezničiteľný výrobný rad

Je nemožné zabudnúť na kolegov, ktorí s týmto označením jazdia po cestách aj dnes. Väčšina z nich má po rokoch na konte dramatický nájazd. Niektorí hrdinovia jazdia aj s nájazdom na hranici 1 000 000 kilometrov. Je priam neuveriteľné, že môžeš v roku 2020 stále vlastniť legendu z roku 1991 s celkovým nájazdom 378 kilometrov.

História vozidla

Ako je niečo podobné vôbec možné? Vďaka fanatikovi rýchlych strojov, ktorý si ho zakúpil ako súčasť zbierky a takmer vôbec ho nevyužíval. Poctivá starostlivosť majiteľa je dnes obdivuhodnou vizitkou, ktorú dokumentujú priložené fotografie v inzeráte zo stránky classicdriver.com.

Exteriér a interiér

Unikátny hnedý lak v odtieni Impala Metallic akoby cestoval v čase. Povrch bez akýchkoľvek škrabancov je výnimočný aj u áut vyrobených v týchto rokoch. Na svoj nový osud vozidlo čaká v garáži v Seville. Novým majiteľom môžeš byť aj ty. Koža vo výnimočnom odtieni piesku je skvelým štýlovým prvkom interiéru. Za pozornosť stojí aj skutočne ukážkový „zdravotný stav“ kože v interiéri. Nemôže chýbať kontrastné drevené obloženie dverí, palubnej dosky a stredového tunela. O komfort pasažierov sa postarajú pohodlné a široké sedadlá a doplnkové vybavenie dobovej limuzíny, ktorú nemožno vykresliť v inom ako v tom najlepšom svetle.

Pohon

Výkon zabezpečuje radový 6-valec OM603.960, ktorý disponuje výkonom 106 kW, 144 koní. Výkon je na zadné kolesá prenášaný pomocou automatickej 4-stupňovej prevodovky. Toto delo z roku 1991 musí byť skutočne zážitok riadiť a vidieť na vlastné oči.

Cena

Rekordér hodnoty - nezničiteľný Mercedes W12 je na predaj za extrémnu cenu. Takmer 30-ročný unikát s nulovým nájazdom je na predaj za šialených 59 900 €!  Cena, vzhľadom na fakt, že možno predpokladať rekordný nájazd a výdrž, je adekvátna ponúkaným vlastnostiam, čo povieš? Podeľ sa s nami o svoj názor a postrehy v komentároch.

Zdroj: classicdriver.com 

model:                                                                Mercedes W124                  
rok výroby:      1991
nájazd:   378 kilometrov
 typ:  limuzína
 elektrické okná:  áno
 imobilizér:  áno
 riadenie  ľavostranné
 stav:  pôvodný
 farba:  441 Impala Metallic
 farba interiéru:  264 šafrán
 materál interiéru:  koža 
 počet dverí:  5
 počet sedadiel  5
krajina:  Nemecko
prevodovka: automatická
pohon:  dvojkolka
palivo: nafta
výkon: 143 koní / 106 kW / 142 BHP

1991 Mercedes-Benz E-Class W124 300D Turbo

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Rarita nielen na cesty: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!Železničné zásahové vozidlo z USA je stroj, ktorý v ponuke áut na predaj len tak nenájdeš....16. Január, 2020
02760 koní a vlastné logo: Ťahač s extrémnymi úpravami za 162 000 eur! Predstav si, že si nechutne bohatý a chceš vlastniť skutočne výnimočný stroj. Určite si...24. Január, 2020
03Mercedes Maybach kabriolet: Brutálne krásna mašina berie dych!Pozeráš sa na najdlhší kabriolet s elektrickým pohonom. Táto Deimler beštia vyniká...18. Január, 2020