Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Putinova Lada Vesta: Ako obstála v nemeckých testoch?

Putinom vychválený automobil má za sebou sériu testov, ktoré zaujali vďaka nečakaným výsledkom. Ako obstála v nemeckých testoch Lada Vesta s automatom? Ako ohodnotili Nemci radenie, parametre a cenu? Ruský prezident bude výsledkom testu prekvapený! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.11.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Lada Vesta - detaily

Auto-moto zaujímavosti

Putinom vychválený automobil má za sebou sériu testov, ktoré zaujali vďaka nečakaným výsledkom. Ako obstála v nemeckých testoch Lada Vesta s automatom?

Putinova Lada Vesta

Za jej volantom bolo vídať samotného ruského prezidenta už od konca roka 2015. Po tom, čo bol spustený oficiálny predaj aj na území Nemecka, prišlo na lámanie chleba. Výkon, inak obľúbeného modelu, je v tejto testovanej verzii na kolesá prenášaný automatickou prevodovkou. To ohodnotili Nemci ako nie práve šťastné riešenie. Ruský prezident nebude zrejme z nemeckej recenzie vôbec nadšený.

Putinova Lada Vesta - Ako dopadla v nemeckých testoch?Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Manuál vs. automat

Ako dopadli dlhšie a podrobnejšie testy rovnakého modelu s automatom? Lada s automatom dostala „sprchu“ kritických hodnotení. Automatická „robotizovaná“ päťstupňová prevodovka je podľa nemeckých testov horšou voľbou ako rovnaký model s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Ten totiž vyniká v porovnaní s konkurenčnými modelmi nižšou cenou.

Vyššia cena za manuál

Automat sa už nemôže pochváliť konkurenčnou výhodou v porovnaní so Škodou Rapid a Fiatom Tipo ako kolega s manuálom. Podľa Nemcov automat nielen predražuje cenu, ale zhoršuje aj jazdné vlastnosti. Majitelia rozhodne neocenia čas potrebný na radenie. Radenie automatu je zdĺhavé a znižuje pohodlie jazdy. K tomu pridaj celkovo „plastový“ dojem z vozidla spôsobený použitím lacnejších materiálov. Sčítané, podčiarknuté, Vesta s automatom nič moc!

Pozitíva

„Čiernočierna“ tma v podobe úplnej nespokojnosti a tvrdej kritiky sa napriek tomu nekoná. Nemecký test ocenil „vychytávky“ ako automatickú klimatizáciu a navigačný systém a štedré priestorové parametre.

Lada Vesta Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Najväčšia výhoda

Akou vlastnosťou zaútočí ruský sedan na slovenského zákazníka? Bez zveličovania to bude určite pripravenosť na nekvalitné a rozbité cesty!

Cena

Vestu poháňa 1,6-litrový benzínový motor MPI disponujúci výkonom 106 koní. A čo krútiaci moment? Ruská „mašina“ ponúka 148 Nm krútiaceho momentu. Cenovka, vzhľadom na reálne parametre a výsledky testovania, nie je taká prijateľná, ako sa tvárila. 14 500 eur za Vestu v "(de)luxe" výbave vo verzii s automatickou prevodovkou?

Lada Vesta Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Automat vs. manuál. Za koľko?

Na našom trhu je cena základnej výbavy Ice s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou za 10 500 eur. Cena konkrétnej verzie s automatom z testu je u nás 13 500 eur. Úspechu automatu by celkom určite pomohlo zníženie ceny. V opačnom prípade sa zdá, že nielen Putina reálne čísla predaja zaskočia. Dal by si sa nahovoriť na automobil prezentovaný samotným ruským prezidentom?

Zdroj: lada.ru

Video: Lada Vesta - detaily

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Pápežovo Lamborghini Huracán na predaj! Za koľko?Pápež predáva mašinu, ktorú chce vlastniť nejeden z nás. Luxusné pápežovo Lamborghini...16. November, 2017
02Video: Tatra 810 4x4 vs. extrémne 55° stúpanie! Extrémne prekážky vs. Tatra? Ako si "tatrovka" poradí v brutálnom 55° stúpaní? Povestná...4. November, 2017
03Lacnejšia Tesla z Číny: Vydarený dizajn + Tesla patenty! Čínsky automobilový startup vytvoril vozidlo, ktoré svojím vzhľadom nápadne pripomína...12. November, 2017