Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Prvé titánové disky z 3D tlačiarne: Pevnejšie, neoxidujú + nahradia hliník!

Hlavný nedostatok hliníkových diskov? Podliehajú oxidácii, ktorá ničí ich vzhľad. Treba sa o ne pravidelne starať a čistiť ich. Novinka, titánové disky z 3D tlačiarne, tento problém nepoznajú. Pevnejšie, prvé na svete. Ďalšie výhody? Sleduj video. Zabudni na hliníkové disky! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.11.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: HRE3D+ - Prvé...

Auto-moto zaujímavosti

Automobilový vývoj napreduje míľovými krokmi. Každý mesiac s úžasom sledujeme, kam sa posúva technologický vývoj. Veľmi populárnou oblasťou je skúmanie a testovanie nových materiálov vhodných pre súčiastky, techniku a vybavenie motorových vozidiel.

Revolučná novinka HRE 3D+ Zabudni na hliníkové disky Zdroj: hrewheels.com

Vplyv na jazdné vlastnosti

Prvé disky kolies plnili predovšetkým funkčné predpoklady. Čo sa týka pevnosti materiálového zloženia a možností výroby, boli nedokonalé, čo sa prejavovalo na jazdných vlastnostiach vozidiel. Neskôr vývoj umožnil plniť viac ako estetické a funkčné predpoklady. Pribúda majiteľov, ktorí výberu kvalitných diskov kolies pripisujú veľkú váhu. Vedia, že ovplyvňujú dôležité vlastnosti vozidla.

Revolučná novinka HRE 3D+ Zabudni na hliníkové disky Zdroj: hrewheels.com

Vývoj diskov kolies

Ak sa zameriame na vývoj a transformáciu diskov kolies, za posledné dekády prešli radou výrazných zmien. Tie sa týkajú nielen vzhľadu. Rovnako sa menia a zlepšujú vlastnosti, čím sa opäť posúvajú možnosti akcelerácie a konštrukčných riešení. Tie sa prejavia aj na zvýšení momentálnych limitov, hranice výkonu a vrcholných hodnotách zrýchlenia.

Revolučná novinka HRE 3D+ Zabudni na hliníkové disky Zdroj: hrewheels.com

Revolučná novinka

Za označením HRE 3D+ nájdeš zaujímavý a výnimočný produkt americkej spoločnosti, ktorá celkom mení pohľad na ideálny materiál ráfikov kolies. Firma HRE sa vývoju jedinečnej technológie venuje dlhodobo. Zdá sa, že veľmi dobre vedia, čo robia. Prichádzajú s novinkou, ktorá posúva vlastnosti a možnosti diskov kolies na úplne inú úroveň.

Revolučná novinka HRE 3D+ Zabudni na hliníkové disky Zdroj: hrewheels.com

HRE 3D+

Teraz americká spoločnosť posúva ráfiky kolies na úplne novú úroveň. Nový typ diskov kolies s označením HRE 3D+ prináša presne to, čo moderné automobily potrebujú. Aké kľúčové vlastnosti prinesú do automobilového vývoja nové revolučné disky kolies?

Unikátna konštrukcia

Zaujímavý dizajn je aj výsledkom unikátnej konštrukcie. Telo tvorí celkom 5 samostatných celkov, ktoré sú spojené špeciálnou karbónovo-keramickou obručou. Obruč je do kompaktného celku spojená pomocou extrémne pevných titánových spojov.

Revolučná novinka HRE 3D+ Zabudni na hliníkové disky Zdroj: hrewheels.com

Titánové disky kolies z 3D tlačiarne

Veľkým krokom vpred je využitie moderných techník výroby. Disky kolies z odolnejšieho materiálu vyrobené metódou 3D tlače disponujú viacerými výhodami oproti konvenčným značkám. HRE 3D+ disky z titánu sú v porovnaní s bežnými diskami pevnejšie až o neuveriteľných 80 %! Ako sa to prejaví na celkových jazdných vlastnostiach? Sleduj video.

Revolučná novinka HRE 3D+ Zabudni na hliníkové disky Zdroj: hrewheels.com

Zabudni na hliníkové disky

Revolučná novinka prináša nový materiál, spôsob výroby a výrazne lepšie vlastnosti. Zabudni na hliníkové disky. O tom, že disky značky Hre raz nahradia klasické hliníkové disky, niet pochýb. Titánové disky z 3D tlačiarne ponúkajú mimoriadne zaujímavé výhody, čo povieš?

Zdroj: hrewheels.com, thedrive.com

Video: HRE3D+ - Prvé titánové disky kolies z 3D tlačiarne

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Audi RS6 combi ako nové: 16 rokov, top stav, nájazd len 2 306 km!16-ročné automobily to už majú väčšinou "za sebou." To nie je prípad ostrého combi Audi...10. November, 2018
02Reklama na Lexus valcuje internet: Trvá 1 minútu, zimomriavky zaručené!Emócie v reklame sú rovnako dôležité ako produkt. Lexus veľmi dobre vie, ako...6. December, 2018
03Ako často meniť motorový olej? Výmena po 32 000 km (ne)stačí!Dokáže olej ochrániť motor pošas nájazdu takmer 40 000 km? Zavádzajú výrobcovia motorových...4. December, 2018