Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Príprava auta na zimnú sezónu

Zima je pomaly, ale isto za rohom, a práve preto môžeme v týchto dňoch vidieť množstvo netrpezlivých vodičov v pneuservisoch, ktorí sa rozhodli vymeniť letné pneumatiky za zimné. Bohužiaľ, väčšina z nich si myslí, že výmenou pneumatík končí príprava vozidla na zimu, a to je omyl!

admin v Reklamné články
13.11.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Príprava auta na zimnú...

Reklamné články

Zima je pomaly, ale isto za rohom, a práve preto môžeme v týchto dňoch vidieť množstvo netrpezlivých vodičov v pneuservisoch, ktorí sa rozhodli vymeniť letné pneumatiky za zimné. Bohužiaľ, väčšina z nich si myslí, že výmenou pneumatík končí príprava vozidla na zimu, a to je omyl! Odborníci odporúčajú nechať si automobil poriadne prehliadnuť, keďže okrem svojho bezpečia riskujete, že skôr či neskôr budete musieť siahnuť do vášho rozpočtu a investovať do kvalitného zimného servisu. Pokiaľ však ostanete pri výmene pneumatík, ich nasadenie by ste mali zvážiť v okamihu, keď teplota vzduchu klesne na sedem stupňov Celsia, čo eventuálne môžeme zaznamenávať v nasledujúcich dňoch, najmä v ranných hodinách.

Príprava auta na zimnú sezónu

 

Nielen pneumatiky, ale aj zimné kvapaliny!

Vodiči, ale i autopožičovne, by mali myslieť nielen na pneumatiky, ale aj zimné kvapaliny. Olejom, ktorý zostáva tekutý aj počas nízkych teplôt, sú dnes automobily štandardne vybavené kvôli znížení spotreby paliva. Avšak, o náplň do ostrekovačov sa musíte postarať sám, rovnako ako aj o palivo. Letná zmes v zime totiž zamrzne, zatiaľ čo zimná v lete nezmizne zo skla, čiže na čelnom skle budete mať poriadnu šmuhu. Niečo podobné platí aj v prípade paliva. Letný benzín sa v zime odparuje podstatne menej, čiže v chladnom motore neprejde do plynného skupenstva a sviečka sa nezapáli. Aj z tohto dôvodu je lepšie „letný benzín“ vyjazdiť ešte pred zimnou sezónou.

Pozor na štýl vašej jazdy!

Akonáhle sa vyskytnú prvé mrazy, vodiči tento fakt ignorujú a absolútne nemyslia na štýl svojej jazdy, ba dokonca sa snažia celou silou mocou jazdiť nebezpečnejšie, čím ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Autopožičovňa Bratislava, ktorá svoje vozidlá dôkladne pripravuje na zimnú, resp. letnú sezónu je taktiež toho názoru, že v prípade nepriaznivých poveternostných vplyvov je nevyhnutné predvídať a premýšľať, keďže nie vždy vieme s istotou určiť, či vozovka pre nami je alebo nie je klzká.

Vosk? Jednoznačne áno!

Namiesto bežného prírodného vosku je na zimu vhodnejšie vybrať syntetický vosk, ktorý vydrží dlhšie. Okrem vzhľadovej funkcie však plní ochrannú funkciu, ktorú najmä v chladnom a nepriaznivom počasí oceníte! Nezabudnite však ani na alternatívne ochrany ako sú rôzne povlaky na lak, trebárs keramické alebo čisto chemické.

Pozor na sklo!

Aj najlacnejšia autopožičovňa, ktorá prenajíma vozidlá pre svojich klientov si veľmi dobre uvedomuje, že príprava auta na zimu je kľúčová. Preto nezabudnite ani na aplikáciu povlaku na vnútornú stranu čelného a zadného skla, ktorá bráni zahmlievaniu, čo môže počas zimy skomplikovať situáciu nejednému z nás. Okrem aplikácie špeciálnych prípravkov, výmeny pneumatík či kvapalín sa odporúča výmena textilných koberčekov za gumové, ktoré v aute nedržia toľko vlhkosti a koniec koncov sa jednoduchšie čistia.


Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nová Škoda Fabia: Necháš sa nachytať v teste pozornosti? V Londýne sa uskutočnil zaujímavý test. Škodovka sa rozhodla, že otestuje tvoju pozornosť a...14. Marec, 2015
02Drag race: 730 koní Berlinetty vs. Tesla Model S!Tesla je brutálne rýchla, o tom, že patrí medzi skvosty automobilového priemyslu svedčia aj...10. Marec, 2015
03Toyota v Európe končí s dieslami!Budúcnosť dieslov v Európe nie je ružová. Niektoré veľké mestá s nimi do budúcna nerátajú...9. November, 2017