Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Premiér povedal kedy otvorí autobazáre, predajne áut a taxi služby

Premiér Igor Matovič dnes oznámil plán otvárania krajiny, na ktorý s napätím čakalí státisíce ľudí na celom Slovensku. Autobazáre a predajne automobilov otvorí medzi prvými.

Pipo v Moto svet a koronavírus (COVID-19)
20.04.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Premiér povedal kedy...

Moto svet a koronavírus (COVID-19)
Premiér Igor Matovič dnes oznámil plán otvárania krajiny, na ktorý s napätím čakalí státisíce ľudí na celom Slovensku. Autobazáre a predajne automobilov otvorí medzi prvými.
 
Samotný plán je rozdelený do 4 dvojtýždenných fáz. Tá prvá, v ktorej sa budú otvárať aj autobazáre a predajne automobilov, spolu s ďalšími obchodmi do 300 metrov štvorcových či prevádzkami verejného stravovania, sa začne už túto stredu 22.apríla. Taxi služby si budú musieť ešte dva týždne počkať.
 
Premiér povedal kedy otvorí autobazáre, predajne áut a taxi službyZdroj: Úrad vlády SR

Do prvej fázy patria aj vonkajšie trhoviská či vybrané ubytovacie zariadenia, predovšetkým ubytovne, kde ľudia žijú dlhodobo. Takisto pôjde o vonkajšie športoviská, ale bez šatní, WC a obecenstva. Musí ísť zároveň o tzv. bezkontaktný šport.

V druhej fáze, ktorá by mala nasledovať o ďalšie dva týždne po spustení prvej fázy, vláda navrhne otváranie ďalších ubytovacích zariadení s WC a kúpeľňou, bez spoločného stravovania a ktoré ponúkajú stravu na izbu.

Premiér povedal kedy otvorí autobazáre, predajne áut a taxi služby

Rovnako sa v rámci druhej fázy otvoria kaderníctva, pedikúry, manikúry, vonkajšie turistické atrakcie, taxi služby, detské kluby do 10 rokov, ale aj kostoly, kde sa budú môcť opäť konať bohoslužby a svadby, ale len s obmedzeným počtom veriacich, resp. účastníkmi obradov.

V prípada taxi služieb bude musieť byť hermetický uzatvorený priestor pre klientov a vodiči budú musieť po každom zákazníkovi dezinfikovať vozidlo.

Všetky aktuálne informácie o koronavíruse nájdete na špeciálnej stránke portálu Aktuality.sk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Takto bude vyzerať najväčšie auto sveta, hmotnosť 1 000 ton!Audi A8, Hummer alebo BMW X6? Čo by ste označili za najväčšie auto na svete? Vo všetkých...17. Október, 2018
02Najlepšie tipy na automobilové vianočné darčeky! Pomaly ale isto sa blížia Vianoce. Niektorí z nás už svojim ratolestiam darčeky nakúpili....26. November, 2015
03F1 sa po prvý krát pozrie na Slovensko!F1, kráľovná motoristických športov má na celom svete milióny priaznivcov. Adrenalín,...16. August, 2015