Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Pre náročných: Upravená Škoda RS s výkonom 400-koní!

Ponuka Škody je naozaj široká. Dá sa povedať, že si v nej svoje nájde väčšina záujemcov. Autombilka ponúka rozdielne motory, nastavenia a samozrejme nemôžu chýbať verzie s nadpriemerným výkonom. Ak si vodič, ktorý vie výkon pod kapotou oceniť, úprava s označením RS je to pravé pre teba! Je tu však jeden háčik! Aký? Výkon končí na 230 kilometroch za hodinu! To nie je málo, ale automobilový svet je aj o neustálom posúvaní limitov a hľadaní maximálnych hodnôt. Konkurenčné automobilky ponúkajú množstvo modelov, ktoré uspokoja srdce toho, kto žiada od výkonu viac. Iná značka však nemusí byť jediným riešením! Pozri si jedinečnú úpravu Škody RS, ktorá ponúka brutálny výkon až 400 koní! Viac v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
08.04.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Pred a počas úpravy

Auto-moto zaujímavosti

Široká ponuka Škody 

Ponuka Škody je naozaj široká. Dá sa povedať, že si v nej svoje nájde väčšina záujemcov. Prečo? Pretože ponúka rozdielne motory, nastavenia a samozrejme nemôžu chýbať verzie s nadpriemerným výkonom.

Škoda RS

Ak si vodič, ktorý vie výkon pod kapotou oceniť, úprava s označením RS je to pravé pre teba! Je tu však jeden háčik! Aký? Výkon končí na 230 kilometroch za hodinu! To nie je málo, ale automobilový svet je o neustálom posúvaní limitov a hľadaní maximálnych hodnôt.

Jedinečná úprava s ešte vyšším výkonom!

Konkurenčné automobilky ponúkajú množstvo modelov, ktoré uspokoja srdce toho, kto žiada od výkonu viac. Iná značka však nemusí byť jediným riešením! Pozri si jedinečnú úpravu Škody RS, ktorá ponúka brutálny výkon až 400 koní!

Upravená Škoda RS!

Ako nápad vznikol? Marcel Zerwase sa ešte v roku 2014 rozhodol, že svoju Octaviu RS pretvorí na živý dôkaz toho, že maximálne hodnoty sú len číslo! Octavia RS prvej generácie sa zmenila na nepoznanie! Najmä pod kapotou! Poďme si ešte niečo povedať o samotnej prerábke. Marcel mal pre úspešnú premenu viacero dobrých predpokladov na to, že sa mu jeho zámer podarí! Kto je Marcel Zerwase a čomu sa venuje? Jeho záľubou je stavba závodných strojov, ktoré mnohonásobne prekonajú pôvodné rýchlostné limity. Okrem stavbe závodných automobilov sa venuje, ako správny fanatik do motorov, aj úprave cestných vozidiel. Je mechanikom, telom aj dušou.

Úprava pre Nürburgring

To však nie je všetko. Sám tiež bezvýhradne miluje adrenalín a so svojimi upravenými mašinami pravidelne naháňa čas na populárnom norimberskom okruhu! Okrem toho, že je blázon do adrenalínových naháňačiek a je mechanikom telom aj dušou, je tiež majiteľom firmy nasya Performance. Čomu sa venuje Nasya Performance? Predmetom podnikania jeho firmy sú špeciálne úpravy áut. Zmeny sú zamerané najmä na zvyšovanie parametrov pod kapotou. Aj táto konkrétna upravená Škoda RS dostala šancu vyskúšať si rýchlostné časy na Nürburgringu!

Ďalšie úpravy

Výzorovo došlo pred úpravou k určitým zmenám vo vzhľade vozidla, pôvodný stroj mal však aj napriek tomu veľmi blízko k bežnému sériovo vyrábanému modelu. S konečnou úpravou sa však naozaj nedá porovnávať. Odstránené boli dokonca aj niektoré plechové diely karosérie, väčšina ťažkých skiel a tiež strešné okno.

Pevnejšia ochranná klietka ako samozrejmosť

Sedačky a ďalšie zbytočne zaťažujúce časti taktiež svoje miesto v úprave už nenašli a boli nahradené odľahčenými doplnkami. Jednou z najpodstatnejších zmien bola výmena celej ochrannej klietky chrániacej pasažierov.

Nutné rozšírenie podvozku

Okrem karosérie prešli zmenami aj kolesá. Ďalším razantným zásahom do konštrukcie bolo prispôsobenie podvozku chystanému zvýšeniu rýchlosti. O koľko sa zmenila šírka pôvodnej konštrukcie? Na obidvoch stranách sa vozidlo rozšírilo približne o 10 centimetrov! Jeho stabilita na vozovke je, vďaka takmer 20 centimetrom k dobru, úchvatná! Získaná stabilita prekvapila dokonca aj samotného autora. Jazdným vlastnostiam prispeli aj nové 18-palcové „semi-slicky“ Toyo kolesá so šírkou až 255 milimetrov!

Kompletná výmena častí  

Úprava odstránila množstvo častí, ktoré jednoducho boli zbytočné a pridávali automobilu na váhe. Ostatné nahraditeľné časti boli vymenené za špeciálne odľahčené materiály a prestavba zmenila celkové jazdné vlastnosti vozidla. Po kompletnej prestavbe bol automobil zmenený na nepoznanie! Nie každému sa výsledný stroj bude páčiť. To je však úplne v poriadku! Takáto mašina nie je určená pre každého!

Zaujímavosť

Zaujímavosťou tejto úpravy je použitie pôvodných 256 milimetrových kotúčových bŕzd Škoda na nových obrovských kolesách. Úpravca si však stojí za ich dostačujúcimi vlastnosťami.

Zmena výzoru a motor

Čo zaujme hneď na prvý pohľad? Okrem výrazného rozšírenia blatníkov si svoju pozornosť pýta aj neprehliadnuteľné zadné krídlo agresívneho tvaru. Parametre výkonu hovoria za všetko. V porovnaní s pôvodným automobil dáva výkon stále 1,8 Turbo motor. Nepochádza však z ponuky značky Škoda. Svoje miesto dostala pohonná jednotka z Audi S3 s pôvodným výkonom v sériovej podobe 225 koní.

Výkon až neuveriteľných 400 koní!

Koľko koní dáva po tom, čo prešla úpravou? Pohonná jednotka vďaka Turbo Garret GTX 28 túžila po výkone nad 300 koní. Výsledný výkon však vystrelil až na neuveriteľných 400 koní! Maximálny krútiaci moment  je taktiež impozantný, dosahuje hodnotu 510 Nm! Môžeme sa tešiť na konkrétne rýchlostné parametre namerané na populárnej slučke Nürburgringu! Čo hovoríš na túto úpravu? Vieš si predstaviť podobný stroj vo svojej garáži?

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku

Zdroj: highperformanceparts.cz

Škoda RS s brutálnym výkonom

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Skateboarding s Range Roverom Evoque!Range Rover Evoque je najhustejšie zastúpený vo veľkých mestách, akoby sa zabúdalo na jeho...3. Apríl, 2016
02Tesla Model 3: Najlacnejšia Tesla oficiálne predstavená!Nová dostupná Tesla je tu! Najväčším cieľom bolo vytvoriť masovo dostupné auto pre každého....2. Apríl, 2016
03Okrídlený Lincoln Navigator: Netradičné SUV, ktoré ťa dostane! Extravagantný dojem a výrazný vzhľad umocňujú vysúvateľné schody, ktoré sa automaticky...3. Apríl, 2016