Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Svetovo 1. lietajúci automobil bez krídel: Komerčný auto-vrtulník je realita!

Holandská spoločnosť šokovala svet informáciami o svojom prevratnom lietajúcom aute! Komerčný auto-vrtulník je realita! PAL-V Liberty lieta rýchlosťou 180 kilometrov za hodinu! Rezervácie možné, limitovaná edícia. Za koľko môže byť tvoj? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
25.02.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: PAL-V Liberty

Auto-moto zaujímavosti

Všetci si pamätáme svoje detské sny o lietajúcich automobiloch. Výplod bohatej detskej fantázie, ktorý ostane večným snom. Bolo to niečo, čo sme celý život považovali za nemožné. Aj mnohí dospelých dnes označuje sen o lietaní autom za hudbu budúcnosti.

Fiasko alebo fungujúci vynález? 

Videli sme už množstvo pokusov rozdielnych spoločností. Sen o lietaní však zväčša skončil fiaskom. Na projektoch ako Aeromobil prebiehajú ďalšie úpravy a nikto nevie, kedy sa a v akej podobe dostane na trh. Teraz pozor, prvý sériovo vyrábaný lietajúci automobil bez krídel prijíma objednávky!

PAL-V Liberty

Budúcnosť je teraz!

Holandská spoločnosť šokovala svet informáciami o svojom prevratnom lietajúcom aute! Komerčný auto-vrtulník je realita! PAL-V Liberty mieri do výroby! Rezervácie možné, limitovaná edícia. PAL-V Liberty dosahuje na zemi rýchlosť 160 kilometrov za hodinu a v oblakoch o ďalších 20 kilometrov vyššiu rýchlosť, až 180 kilometrov za hodinu.

PAL-V Liberty

Bez krídel?

Žiadne krídla? Ako je to možné? Tento dopravný prostriedok sa vo vzduchu pohybuje ako vírnik. Čo je to vírnik? Zjednodušene možno povedať, že ide o hybrid s črtami lietadla aj vrtuľníka. V zadnej časti má tlačnú vrtuľu. V prednej časti pohyb stroja zabezpečuje rotor.

PAL-V Liberty

Z lietajúceho stroja automobil  

Väčšina predchádzajúcich modelov stroskotala na zložitosti skladania konštrukcie z lietania na jazdu po asfalte. Liberty sa premení z lietadla na automobil ihneď po zložení vrtule a zadnej časti konštrukcie, chvostu!

PAL-V Liberty

Žiaden cestný „slimák“

Čo je na ňom výnimočné? Na ceste sa tvári prekvapivo živo! Na ceste sa správa ako „sidecar“ a v zákrutách sa dokáže nakláňať podobne ako trojkolka! Ak ťa zaujíma pohon, Liberty pri jazde na zemi využíva 100-koňový motor. Pri lietaní využíva motor Rotax s dvojitým výkonom. Na jedno doplnenie paliva prejde až 1 300 kilometrov. Akým doletom disponuje? Obdivuhodným, sľubuje dolet až 500 kilometrov! 

PAL-V Liberty

Výhody lietajúceho automobilu PAL-V Liberty

Obrovskou výhodou vírnika je znížená priestorová náročnosť. Pristávanie a vzlietnutie je možné na omnoho kratšej dráhe. Spoločnosť PAL-V udáva potreby priestoru na štart a pristávanie o dĺžke od 90 do 200 metrov. To nie je zlé!

PAL-V Liberty

Zrýchlenie

Na zemi je zrýchlenie stroja viac ako dostačujúce. Z nuly na 100 kilometrov za hodinu zrýchli Liberty za 9 sekúnd. Čo sa týka pohybu v oblakoch, stroj dosahuje letovú hladinu 3 500 metrov.

PAL-V Liberty

Otázniky

Najväčším otáznikom sú možnosti skladania z lietajúceho na cestné vozidlo. Výrobca udáva čas prestavby približne 10 minút. Je to veľa alebo málo, vzhľadom na to, že sa jedná o prvý komerčný lietajúci automobil na trhu? Toto bude jeden z najdôležitejších bodov v rozhodovaní o kúpe mnohých záujemcov. 

PAL-V Liberty

Tvoj za „pol melóna!“

Chceš vlastniť lietajúce auto? Teraz je to možné! Zásadná otázka, máš na to? Myslíš, že áno? Prichystaj si poriadny balík peňazí! PAL-V Liberty sa bude predávať za viac ako 500-tisíc eur! Súčasťou ceny je aj potrebné školenie na riadenie tohto univerzálneho stroja. 

PAL-V Liberty

Zaujímavý plán výroby

Spoločnosť ti rezerváciu na jeden z 90 exemplárov vytovrí až po zaplatení 20-tisícej zálohy! Limitovaná edícia ponúka do budúcnosti zaujímavý plán výroby. Zákazníkom by mohli byť prvé lietajúce autá doručené už v roku 2018. Po vypredaní prvej edície bude ponuka rozšírená o model Sport, ktorý bude o takmer 200-tisíc eur lacnejší! „Lietať“ autom niečo stojí! Je podľa teba cena za svetovo výnimočný stroj adekvátna?  

Zdroj: pal-v.com, dailymail.co.uk,express.co.uk

Video: PAL-V Liberty

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Terénne Volvo V90 Cross Country: Prekvapí v bahne + vráti vášeň do života!Volvo zaujalo reklamou, ktorá pohne tvoj život tým správnym smerom. Príbeh 4 úspešných...20. Február, 2017
02Slovenský vynález: Dobije elektromobil + zníži prevádzkové náklady na nulu!Prevratný ynález využíva technológiu integrovaných batérií Blue energy z USA, ktoré sa...22. Február, 2017
03Zabudni na európske SUV: Nový Dodge Durango utiahne 4 tony a skrotí 482 koní! Nové Durango SRT si získa tvoje srdce! Pod kapotou benzinový V8 Hemi motor s objemom 6,4...10. Február, 2017