Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Opitý kamionista v protismere na D1: Aký trest za jazdu s 1,9 promile?

Polícia zverejnila video opitého kamionistu, ktorý vyčíňal na D1. Vodič kamióna pod vplyvom alkoholu s 1,90‰ alkoholu v krvi ohrozoval životy nebezpečnou jazdou v protismere. Nebudeš veriť vlastným očiam. Sleduj video. Aký trest hrozí vodičovi?    

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.10.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Opitý kamionista na...

Auto-moto zaujímavosti

V stredu 10. októbra okolo 21. hodiny vodiči spozorovali na D1-tke kamión v protismere. Okamžite upovedomili policajné zložky. Polícia zverejnila video z mimoriadne nebezpečnej jazdy. Autentické zábery zachytávajú nepochopiteľnú jazdu opitého vodiča po frekventovanom úseku v opačnom smere jazdy.

Kamión v protismere - Ilustračná fotografia z podobného prípadu v ŽilineZdroj: Youtube/Žilinak

Kamión na D1 v protismere

Polícia zasahovala na základe podnetu viacerých vodičov, ktorí kamión značky Mercedes-Benz (EČV BJ) spozorovali v mieste zjazdu na Domkársku ulicu a okamžite vodiča nahlásili. Policajné zložky sa na miesto okamžite vydali a s cieľom preveriť hlásenie. Nasledoval pokus o zastavenie nebezpečného vozidla.

Naháňačka s policajtmi

Tu však príbeh nekončí. Vodič kamióna na výzvu o zastavenie nereagoval. Pokračoval v jazde a na úteku ohrozil všetkých účastníkov premávky na danom úseku. Vodiča sa napokon podarilo zastaviť. Policajti Diaľničného oddelenia Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ okamžite zareagovali a zabránili tak ohrozeniu životov.

Kamión v protismere na D1 - Vodič nafúkal 1,9 promile!Zdroj: KR PZ Bratislava/aktuality.sk

Zadržanie vodiča

Kamión s mužom na úteku predbehli a zo služobným vozidlom v zmysle zákona zablokovali cestu. Vodiča následne zadržali a zabránili mu pokračovať v jazde. Na základe podozrenia u vodiča vykonali dychovú skúšku.  

Vodič nafúkal 1,9 promile alkoholu

Prvá skúška na prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila požitie alkoholu. Presný výsledok merania? Test nameral vodičovi kamióna 0,91mg/l, presne 1,9 ‰ alkoholu v krvi! Opakovaná skúška alkoholu v krvi skončila opäť pozitívnym nálezom.

Odobratie vodičského preukazu

Zadržaným mužom bol 55-ročný Alexander M. z okresu Bardejov. Policajti mužovi na mieste zadržali vodičský preukaz. Zadržaný vodič bol následne eskortovaný do cely policajného zaistenia.

Kamión v protismere na D1 - Vodič nafúkal 1,9 promile!Zdroj: KR PZ Bratislava/aktuality.sk

Obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

55-ročný Alexander M. z čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec je, podľa vyjadrenia hovorkyne bratislavskej krajskej polície Veroniky Slamkovej pre Aktuality.sk, realizovaná v „super rýchlom konaní“.

Trest - väzenie na 2 až 5 rokov

Ak bude 55-ročnému mužovi na súde preukázaná vina, hrozí mu trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. Na internete sa objavila neoficiálna informácia, že vodič dostal trest 1 roku odňatia slobody.

Sleduj video

Len zázrakom sa na ceste nikomu zo zúčastnených nič nestalo. Polícia sa občanom na sociálnej sieti verejne poďakovala za nahlásenie kamióna v protismere. Sleduj autentické zábery jazdy v protismere na D1 vo videu. Aký trest je podľa teba adekvátny za tak závažné ohrozenie životov a jazdu v protismere pod vplyvom alkoholu?

Zdroj: facebook.com/policiaslovakia, aktuality.sk

Opitý kamionista na D1 - nafúkal 1,9 promile

Video: Opitý kamionista na D1 v protismere - nafúkal 1,9 promile

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Rekord spotreby: 1 300 litrov nafty na 100 km! BelAZ 75710 je najväčší stavebný sklápač na svete. Mega obrovské monštrum, dlhé 20,6 metra,...18. Október, 2018
02Zabijak Škody Octavia RS: Kufor 1 341 litrov, výkon 275 koní"Zabijak eresy," korejský bestseller, vsadil na priestorný kufor s objemom 1 341 litrov a...2. November, 2018
03Nová Lada 4x4 Vision: Konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zaujímavé maskované dvere a veľa prekvapení. To je Lada Vision 4x4! Nový model zaujme...4. Október, 2018