Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Octavia z Ruska - Lada Vesta Sport: Vylepšený vzhľad / dynamika za 14 000€!

Športová Vesta "nabitá" novými vylepšeniami ide do sériovej výroby. Okrem dizajnu ponúka zaujímavé parametre, vylepšenú dynamiku za rozumnú cenu. Ruská Škoda Octavia = nové ľudové vozidlo pre masy, 1. pekná Lada so zaujímavými vylepšeniami sa predviedla na špionážnych fotografiách. Lada Vesta Sport je "naživo" ešte krajšia!

 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
06.09.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: 2019 LADA VESTA SPORT

Auto-moto zaujímavosti

Oficiálna ochranná známka a ďalšie detaily ohľadne parametrov "pustila z rúk" Vesta Sport AVTOVAZ ešte minulý mesiac. Teraz sa na internete objavili prvé zábery z premávky.

Octavia z Ruska: Ladné tvary, vylepšená dynamika Lady Vesta Sport!Zdroj: foxrental.az

"Naživo" ešte krajšia

Vizuálna podoba konceptovej štúdie Lady Vesta Sport bola odhalená ešte v roku 2016. Sériová podoba sedanu si zachovala hlavné prvky dizajnu prototypu. Je však "nabitá" novými vylepšeniami. 1. pekná Lada so zaujímavými vylepšeniami sa predviedla na špionážnych fotografiách. Lada Vesta Sport je "naživo" krajšia ako na vizualizáciách!

Premiéra

Oficiálna premiéra športového sedanu z Ruska sa bude konať  v Moskve pri príležitosti Medzinárodného automobilového festivalu. Slávnostné otvorenie sa uskutoční 29. augusta 2018 v komplexe Crocus Expo.

Octavia z Ruska: Ladné tvary, vylepšená dynamika Lady Vesta Sport!Zdroj: foxrental.az

Vzhľad

Dizajnová modifikácia sa týka nárazníkov a tvaru predných vložiek v tvare x. Pôsobia originálne a uľahčujú rozoznanie modelu v premávke. Za difuzérom s integrovanými svetlami a dvoma výfukmi zaujme pozornosť parapetná - aerodynamická "podšívka" na veku spoilera.

Kolesá + brzdy

Lada Vesta Sport dostala 17-palcové nízkoprofilové pneumatiky. Narozdiel od štandardnej Lady Vesta so 4 skrutkami má verzia Sport 5 skrutiek, ktoré kolesá uchytia pevne a spoľahlivo. Športová verzia sa dočkala vylepšenia pruženia, nových tlmičov a pružín. Športová verzia dostala nové brzdy s väčšími kotúčmi (na všetkých kolesách).

Octavia z Ruska: Ladné tvary, vylepšená dynamika Lady Vesta Sport!Zdroj: fineauto.info

Tlmiče, svetlá výška

Zvýšil sa aj priemer tyčí v tlmičoch. Na predných z 20 na 22 mm valec - 30 až 32 mm. V zadných tlmičoch sa priemer tyče zvýšil z 12,4 na 14 mm. Svetlá výška sa naopak dočkala "resizingu." Je znížená o 16 mm v porovnaní s "klasikou." Svetlá výška Lady Vesta Sport je 162 mm.

Pohon - nárast výkonu na 145 koní

Vesta sedan Sport je vybavený 1,8 benzínovým motorom, ktorého výkon narástol z pôvodných 122  koní na súčasných 145 koní. Maximálny krútiaci moment sa zvýšil zo 170 na 187 Nm. Motor je spárovaný s päťstupňovou "mechanikou" Renault. Hnacie hriadele sú zosilnené, počet otvorov vzrástol z 24 na 29. Nové vačkové hriadele motora s upraveným profilom (zvýšené zdvihové vačky), zvýšili tlak v palivovom systéme a vynulovali časovanie systémového premenného vačkového hriadeľa.

Lada Vesta Sport - zachytená na 1. záberoch v premávkeZdroj: fineauto.info

Rýchlostné parametre

Ako rýchlostné parametre ponúka Vesta Sport? Z 0 na 100 km/h zrýchli za 9,6 sekundy. Maximálna rýchlosť je stanovená na takmer rovnú "dvestovku," presne 198 km/h. Parametre štandardnej Lady Vesta pre porovnanie. Akcelerácia z 0 na 100 km/h za 10,2 sekundy. Maximálna rýchlosť 186 km / h.

Rodina Lada Granta

Okrem Vesty bude v Moskve pri príležitostí automobilovej šou MIAS 2018 AVTOVAZ  predstavená aj nová rodinu Lada Granta, ktorá ma nahradiť Ladu Kalina. Granta sa rovnako ako Vesta Sport tiež už predviedla na špionážnych záberoch.

Octavia z Ruska: Ladné tvary, vylepšená dynamika Lady Vesta Sport!Zdroj: kolesa.ru

Krajší dizajn / vylepšená dynamika

Lady sú v posledných rokoch vizuálne najkrajšie. Na tom sa určite zhodneme všetci. Sériová Lada Vesta Sport zaujme určite aj vzhľadom. A nielen to. Modifikácie dynamiky sa premietnu do zlepšenia jazdných vlastností.

Interiér je tajomstvom - Bude koža a Alcantra?

Viacerých z nás zaujíma aj vizuálna podoba interiéru. Pri dostupných modeloch to často býva práve lacno pôsobiaci interiér s nekvalitnými materiálmi, ktorý odradí od kúpy. Ako to bude v prípade Vesty Sport? Automobilka avizovala športové sedadlá s lepším bočným vedením, ktoré potešia oko čalúnením z kože a Alcantary. Viac odhalí až ďalšie odtajnenie informácií.

Konečne pekná Lada!

Modifikáciou prešla aj kinematika mechanizmu riadenia. ESP dá úplne vypínať. Okrem dizajnu ponúka zaujímavé parametre, vylepšenú dynamiku za rozumnú cenu. Aká bude cena ruskej Škody Octavia?

Octavia z Ruska: Ladné tvary, vylepšená dynamika Lady Vesta Sport!Zdroj: yandex.com" data-il="image__wrap

Príplatkové verzie + oficiálny cenník

Štandardné kolesá "sedemnástky" bude možné za príplatok nahradiť väčšími 18-palcovými kolesami. K dispozícii výrobca chystá aj ďalšie zaujímavé možnosti úprav podľa vlastných preferencií. Kedy bude k nahliadnutiu oficiálny cenník? Možno predpokladať, že oficiálne ceny budú známe už po verejnej prezentácii Lady Vesta Sport v Moskve koncom augusta alebo v septembri.

Lada Vesta Sport - cena menej ako 14 000 eur

"Normálna Vesta" so základným 1,6 motorom s výkonom 106 koní stojí 12  525 amerických dolárov, v prepočte 11 000 eur. Cena sedanu 1.8 (122 koní) je 14 175 dolárov, v prepočte približne 12 500 eur. Príplatková verzia bude vraj počítať s kožou a kontrastnými švami aj na volante. Aj napriek tomu záujemcovi z ceny sánka dolu nespadne. Cena by mala byť stále nižšia ako 14 000 eur.

Ruská Škoda Octavia = nové ľudové vozidlo pre masy

Lada už v minulosti vyskúšala šťastie v podobe nového dizajnu viackrát. Doteraz to boli skôr pokusy o vytvorenie vozidla, ktoré zaujme aj vzhľadom. Nová Vesta Sport má teraz všetky "esá v rukáve." Ruská Škoda Octavia" má najlepšie predpoklady stať sa "ľudovým vozidlom" pre masy. Športová Vesta sa objaví už čoskoro v sériovej výrobe! Ako sa ti páči dizajnová podoba, ako hodnotíš upravené parametre?

Zdroj: fineauto.info, lada-auto.sk, lada.ru, mims.ru

Lada Vesta Sport

Video: 2019 LADA VESTA SPORT

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Kat Škody Octavia: Toyota combi - priestor pre nohy až 928 mm!Praktické vlastnosti skombinované s dostatkom priestoru, to "pravé orechové" pre väčšinu z...16. September, 2018
02Mobilná jadrová elekráreň z Ruska: 310-tonový kolos s reaktormi! Mobilná jadrová elektráreň TES-3 patrí k šialeným objavom, ktoré na svete nikto iný...20. September, 2018
03Exkluzívne Audi A8: Zamatová Velvet Purple valcuje internet!Najkrajšie Audi sa predviedlo vo farbe, ktorú vídať takmer výlučne na rýchlych...24. September, 2018