Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nový T1 Transporter od VW je ešte viac "hippie" ako originál

Snívali ste niekedy o tom, že by ste sa radi povozili na ikonickom VW T1 Transporter zo 60-tych rokov? Možno už čoskoro budete mať možnosť si to vyskúšať, a čo viac! Bude elektrický a s autopilotom.

Atlas v Auto-moto zaujímavosti
11.01.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nový T1 Transporter od VW

Auto-moto zaujímavosti

Volkswagen predstavil koncept vozidla, tzv. ID Buzz na tohtoročnej Auto Show v Detroite. Tento koncept je návratom v čase do druhej polovice 20. storočia, kedy VW predstavil svoj legendárny VW T1 Transporter, ktorý svoju popularitu nadobudol najmä počas éry Hippie v 60-tych rokoch.

Pohľad do budúcnosti

ID Buzz je podľa vyjadrení VW "Microbusom novej éry" a je súčasne pohľadom na plány VW v budúcnosti ako aj poctou jednej z najväčšich ikon koncernu. Rovnako sa však dá domnievať, že cieľom tohto kroku je pomôcť ľudom zabudnúť na aféru dieselgate a nastoliť strategický prechod koncernu z dieslových motorov na elektromobily.

Nový T1 Transporter od VW je ešte viac

Podľa vyjadrení VW dokáźe ID Buzz na jedno nabitie prejsť až 430km. Obsahuje 8 miest na sedenie, ktoré sú však polohovateľné a dokážu sa pretransformovať na dve miesta na ležanie. Súčasťou automobilu by mal byť aj autonómny "ID Pilot", vďaka ktorému by ste sa mohli na spomínaných lôžkach rovno za jazdy vyspať.

Personalizovaná línia vozidiel

VW sa vo svojej ID línii vozidiel zamierava na vývoj software, ktorý by mal spríjemniť jazdu vozidlami naprieč touto sériou. Cieľom je vytvoriť užívateľský profil jazdca, VW User-ID, ktorý si zapamätá správanie šoféra, jeho nastavenie sedadla, preferované nastavenie klímy, obľúbené rádio stanice a skladby, nastavenie hudobného ekvalizéra a navigačného systému, typ nastavenia a osvetlenia prístrojovej dosky a takisto kontaktné informácie šoférových priateľov či firemných kontaktov.

Súčasťou výbavy je tablet, rovnako spojený s VW User-ID. Vďaka nemu Vám auto môže prispôsobiť plánovanú trasu podľa kalendára či odporučiť zastávku podľa Vašich preferencií. Cez čelné sklo okrem cesty môžete sledovať aj head-up display z rozšírenou realitou, ktorá Vám premieta značky vedľa cesty a to vďaka kamerám, umiestneným na vozidle. Tie sa nachádzajú aj v mieste spätných zrkadiel.

Nový T1 Transporter od VW je ešte viac

Nový T1 Transporter od VW je ešte viac

ID Buzz je v poradí druhé vozidlo zo série ID predstavené verejnosti. Aj napriek tomu, že VW tento koncept zatiaľ neplánuje zaradiť do sériovej výroby, v prípade veľkého záujmu by tak dokázali učiniť do roku 2025. 

Tak čo, ktoré si vyberiete?

Nový T1 Transporter od VW je ešte viac

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Koncept Honda Civic Type R: Dravý imidž ostrého prepĺňaného dvojlitraJaponská automobilka prichádza s dravým, ostrým dizajnom, ktorý v deviatej generácii...21. Marec, 2014
02Koncept Hyundai Genesis New York: Vzhľad modelu G70 odhalený!Pred časom sa automobilka Hyundai rozhodla, že založí po vzoru Hondy s Acurou svoju vlastnú...26. Marec, 2016
03Koncept Audi Prologue oficiálne predstavený: Pozrite si predchodcu A9-tky! Koncept Audi Prologue by mal byť ukážkou toho, akým dizajnovým smerom sa bude automobilka...20. November, 2014