Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nový pick-up Mercedesu ťa zdvihne zo stoličky!

Pick-upy sú považované za automobily prevažne na pracovné účely. Aj keď sú najviac obľúbené v Amerike, čo povieš na vyššiu, luxusnejšiu verziu tejto kategórie? Mercedes predstavil dva modely, ktoré si okamžite získajú tvoje srdce! Čo na to hovoríme my? Môže to byť dobrý nápad! Pozri si zaujímavý automobil, ktorý osloví nielen exteriérom!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
02.11.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Nová prémiová rada...

Auto-moto zaujímavosti

Pick-upy sú považované za automobily prevažne na pracovné účely. Aj napriek tomu, že sú najviac obľúbené v Amerike, čo povieš na vyššiu, luxusnejšiu radu verziu tejto kategórie vozidiel? Mercedes predstavil dva modely, ktoré si okamžite získajú tvoje srdce!

Navare pribudne konkurencia prémiovej rady pick-upov Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Prvý predstaviteľ vyššej triedy pick-upov na svete

Automobilky s narastajúcim počtom predstavovaných modelov čoraz viac pokukujú po nových príležitostiach. Sú nútené hľadať nové príležitosti a najmä vyhľadávať diery na trhu. Zdá sa, že sa to vedeniu spoločnosti Daim­ler podarilo. Automobilka prichádza s 2 novými konceptmi vozidiel, ktoré si okamžite získavajú pozornosť! Čo na tieto 2 návrhy luxusnej triedy pick-upov hovoríme my? Je to výborný nápad! Pozri si zaujímavé koncepty, ktoré oslovia nielen exteriérom!

Predstavenie novej prémiovej triedy pick-upovZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Mercedes-Benz X-Class

Mer­ce­des-Benz príchodom nového konceptu vytvára úplne nový segment prémiových pick-upov, ktoré môžu mať v modernom automobilom svete plnom zákazníkov túžiacich po „niečom viac,“ úspech. Pomenovanie X-Class je dokonalým označením vozidla, ktoré bude predstavovať vyššiu triedu dostupného pick-upu.

Nový koncept pick-upu Mercedes X-Class vo verzii Stylish ExplorerZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Netradičný elegán Stylish Explorer

Koncept X-Class prichádza v 2 úpravách. Výzorom lákavejšia verzia orientovaná na dizajn a luxusné prvky pre 5 osôb určená na cesty dostala meno “Sty­lish Explo­rer” a zákazníka osloví nielen obrovskými 22-pal­co­vými kole­sami! Prináša klasickú eleganciu interiéru, charakteristickú pre vozidlá značky Mercedes-Benz, čo bude v triede pick-upov pri konkurencii so strohým interiérom príjemným osviežením. 

Nový koncept pick-upu Mercedes X-Class vo verzii Stylish ExplorerZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Ostrý „medveď" Powerful Adventurer

Druhý koncept prináša výraznejší hlasový prejav a je viac zameraný na výkon a jazdné vlastnosti. Jeho určenie je skôr mimo cesty. Tomu sa podriaďuje aj vybavenie interiéru, ktorý je vzhľadom na zvýšené nároky využitia menej prepracovaný a nachádza sa tu napríklad hasiaci prístroj. Milovníci drsnejšej jazdy a revu motora si vyberú X-Class v úprave pomenovanej “Power­ful Adven­tu­rer.”

Nový koncept pick-upu Mercedes X-Class Powerful AdventurerZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Pohon

V kombinácii s obrovskými pneumatikami vyzerá tento obor dokonale a určite poteší všetkých nadšencov veľkých strojov. Čo sa týka pohonného agregátu, automobilka zatiaľ nezverejnila žiadne oficiálne parametre. Podľa všetkého dostane pod kapotou priestor tur­bo­dízlový 6-valcový  motor s 4MA­TIC 4x4 poho­nom.

Nový koncept pick-upu Mercedes X-Class Powerful AdventurerZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Radar, kamera a ultrazvuk

X-Class bude postavený na mimoriadne pevnej platforme s reb­rí­ko­vým rámom. Okrem pevného rámu ponúkne zákazníkovi viacero moderných asistenčných technológií. Pre potenciálneho záujemcu si výrobca pripravil lákadlá v podobe kamery, ultrazvukových snímačov a radaru s vysokou citlivosťou. Možno však predpokladať, že toho čo prémiová rada ponúkne, bude oveľa viac!

Prvá prémiová rada pick-upov je tu!Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Na európskom trhu už čoskoro!

Len pred niekoľkými dňami boli nové koncepty predstavené v Štokholme. Zaujímavosťou je skutočnosť, že Daimler chystá konceptom netradične zamiešať karty na „neamerickom“ trhu, čiže nie v Amerike, ale na európskom trhu! Podľa oficiálneho vyjadrenia predstaviteľov spoločnosti sa na nových predstaviteľov vyššej triedy pick-upov v podobe produkčných vozidiel môžeme tešiť  už v roku 2017!  Na vzniku Mercedesu X-Class sa podieľala aj aliancia Nis­san-Renault a podľa dostupných informácií budú vozidlá vyrábané v Európe a počíta sa aj s výrobou v Juž­nej Ame­rike, kde majú pick-upy veľkú popularitu. Ako hodnotíš šance novej vyššej triedy pick-upov uspieť mimo Ameriky?  

Zdroj: autoexpress.co.uk, businessinsider.com

Interiér nového konceptu Mercedesu X-Class

Video: Nová prémiová rada pick-upov je tu!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Vývoj veľkosti áut - porovnanie: Aký je trend? Trendy v automobilovom priemysle sa nesú v znamení zabezpečenia čo najväčšieho komfortu...23. Október, 2016
02Video: Vodič roka!Na cestách sa nájdu vodiči, ktorí nerešpektujú dopravné predpisy. Nájdu sa aj takí, ktorí...22. Október, 2016
03Aston Martin rýchlejší ako F1: Z nuly na 320 km/h za 10 sekúnd!Keď sa pri vývoji spojí Aston Martin s jednou z najúspešnejších závodných stajní F1-tky,...24. Október, 2016