Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Je ľahké napísať oslavnú recenziu nového vozidla vo svojej triede. Ak aj vy patríte skôr k fanúšikom zmysluplnejšieho preverovania "náhodnej" podobnosti odlišných značiek a porovnávania modelov, prídete si na svoje. Motory, použité technológie, praktickosť a vnútorný priestor, to všetko si vezmeme na mušku! Čítajte viac!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
24.05.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nový Mercedes-Benz triedy...

Auto-moto zaujímavosti

Nový Mercedes Benz C-Class Estate S205 vs. Bmw 3 Touring F31

Nedávno bol oficiálne predstavený nový Mercedes Benz C-Class Estate S205. Je ľahké napísať oslavnú recenziu nového vozidla vo svojej triede. Preto sme sa rozhodli postaviť nový model do porovnania s jeho možno najväčšou konkurenciou v tomto segmente, bude ňou F31 generácia BMW radu 3. 

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Aspekty porovnania

Zhodnotenie dizajnu oboch modelov necháme na vás. Ako sami uznáte, je to totiž najviac subjektívny aspekt porovnávania. Pokiaľ ide o motory, použité technológie, praktickosť a vnútorný priestor, tento súboj môže byť zhodnotený len s prihliadaním na fakty. 

Sila, výkon 01:01

Aj napriek tomu, že nový Mercedes Benz sa v showroomoch ukáže až v septembri, a ani celá rada motorov nebude k dispozícii hneď od začiatku, väčšina pohonných jednotiek a špecifikácií je už k dispozícii. Hoci BMW je známa výrobou mierne silnejších a rýchlejších modelov než ich ekvivalenty od Mercedes-Benz, rozsiahle použitie hliníka v novej MRA (Modular Rear Architecture) platforme robí z C triedy celkom obávaného konkurenta aj čo sa týka otázky výkonu. Inými slovami v tomto porovnaní si Mercedes-Benz a BMW šliapu na päty. 

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Spotreba paliva a emisie 01:02

Napriek tomu, že maximálna rýchlosť a zrýchlenie oboch modelov ukazuje podobné čísla, Bmw radu 3 získava náskok vďaka zlepšeným výsledkom porovnania spotreby paliva a emisií CO2, ktoré prichádzajú s novým faceliftom série BMW 3. Celkovo by sa však dalo povedať, že výkon, spotreba paliva a emisie sú samostatnou kapitolou porovnania vyžadujúcou si podrobnejšie porovnania, pretože aj tu by sa dalo polemizovať o výsledkoch a rozsahu merania.

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Praktickosť a vnútorný priestor 01:02

Väčšina zákazníkov bude prikladať v kategórii kombi väčšiu dôležitosť aspektom ako sú vnútorný objem a praktickosť automobilu. Tieto čísla uprednostia pred údajmi ako zrýchlenie z nuly na 100 kilometrov za hodinu, takže aj tu prichádza zaujímavé zistenie. Nový Mercedes-Benz triedy C-Class Estate S205 dostal na frak od BMW 3 Touring F31 a v tomto porovnaní je opäť víťazom jeho bavorský konkurent. S mierne dlhším rázvorom a iným vnútorným usporiadaním, Mercedes-Benz ponúka síce lepší priestor pre nohy cestujúcich na zadných sedadlách, ale batožinový priestor za sedadlami je menší. Mercedes triedy C ponúka batožinový priestor len 490 l, zatiaľ čo BMW 3 Touring F31 má 495 litrov, čím v tomto porovnaní vyniká len naozaj tesne. Na druhú stranu, sklopením zadných sedadiel vzniká takmer rovná plocha a najnovší Mercedes-Benz kombi vám tak ponúka 1510 litrov priestoru, zatiaľ čo rad 3 Touring vám dáva 1500 litrov. Porovnanie dopadlo teda opäť s tesným výsledkom.

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Elektronické otváranie batožinového prietoru bez nutnosti dotyku 

Obaja konkurenti ponúkajú elektrické otváranie batožinového priestoru s voliteľnou funkciu, ktorá vám umožňuje otvárať dvere kufra bez dotyku, bez toho aby ste sa ho dotýkali. Otvoríte ho pohybom nohy pod zadným nárazníkom. Skóre BMW radu 3 dostáva ďalší bod pre samostatné otváranie zadného okna, celkom užitočné, keďže pritom nemusíte otvárať celé dvere batožinového priestoru. Čo sa týka praktickosti a priestoru, netreba však zabúdať, že rozdiely čísel sú naozaj minimálne.

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Technické vybavenie 2:1

Pokiaľ ide o dostupné vybavenie z hľadiska pohodlia a bezpečnosti, mníchovský model nemá takmer nič proti konkurencii zo Študgartu s trochu mladistvejším výzorom. Inteligentný pohon s radou bezpečnostných systémov, ak použijete všetky možnosti nastavenia, môže do značnej miery urobiť z nového Mercedesu triedy C, takmer, samoriadiaci automobil, čo sa mestskej prevádzky týka. Rovnako aj farebný head-up displej a ovládač v štýle touchpadu je o míľový krok vpred, čo sa výzoru a pocitu z jazdy týka. V porovnaní so starším displejom BMW head-up a iDrive regulátorom s integrovaným touchpadom v prevedení BMW, ide karta jednoznačne Mercedesu.

Najväčšie výhody nového Mercedesu triedy C

Mezi najväčšie výhody nového modelu triedy C v porovnaní s radom 3 Touring bude pravdepodobne voliteľné vzduchové odpruženie Airmatic a balík služieb pripojenia "Mercedes connect me", ktorý poskytuje zákazníkovi skoro úplnú kontrolu nad väčšinou palubných funkcií vozidla cez ich smartphone.

Nový Mercedes-Benz triedy C vs. BMW 3 Touring F31

Toto porovnanie umiestňuje trojcípu špicatú hviezdu predsa len kúsok pred modrou vrtuľou v znaku BMW v tejto "kombi bitke". Je to však stále otázka uhla pohľadu, musíme si počkať na čísla predaja, tie totiž rozhodnú či bude nový model Mercedesu skutočne vykazovať lepšie výsledky predaja ako konkurencia z Bavorska. Ktorý z nich by ste si na základe porovnania vybrali vy? 

zdroj: autoevolution.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Renault Megane RS 275 Trophy: Nová najrýchlejšia predokolka?Renault sa pýšil titulom najrýchlejšej sériovej predokolky. Jeho Mégane RS 265 Trophy...25. Máj, 2014
02Nissan Maxima s Porsche 911 poriadne zatočí!Na trati #1 máme generáciu Porsche 911 Turbo. Podľa publikovaných správ, Porche 911 Turbo...27. Máj, 2014
03Závodné delo z dieľne 21. ročného mladíka prekonáva superšporty!Novodobé generácie supercars a najnovšie verzie hybridných hyperáut sú predefinovaním toho,...20. Máj, 2014