Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Novinka z Bratislavy: Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!

Technika 435-koňového Audi SQ7 pod kapotou sa postará o šialené parametre! V8 motor s výkonom 310 kW, 422 koní a 900 Nm krútiaceho momentu! Chuťovka? Vzduchový podvozok so zdvihom vozidla až o 7 cm! Stroj schopný excelovať nielen na semaforoch! Touareg 3. generácie prekvapí aj mimo cesty! Novinka z Bratislavy stojí za hriech!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
08.04.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Čo ponúkne nový VW...

Auto-moto zaujímavosti

Nový Touareg 3. generácie je tu! Najväčšie SUV značky má niečo, čo sa podarilo odkryť už pri premiére na Autosalóne v Pekingu. Špička ponuky predstavuje obrovský pokrok automobilového dizajnu a inovácií. Privítajme ešte pútavejší vzhľad a techniku, ktorú môžu závidieť aj silnejší konkurenti! Čo dokáže novinka nemeckej automobilky? Čím prekvapí? 

Nový VW Touareg z Bratislavy: Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!Zdroj: netcarshow.com

Zaujímavé čísla predaja

Peking nie je náhoda. Východ je najväčším trhom značky. Zaujímavosťou je, že celkový predaj VW Touareg 1. a 2. generácie už prekročil métu 1 000 000 predaných kusov!

Nový VW Touareg z Bratislavy: Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!Zdroj: netcarshow.com

Výroba v Bratislave

Prvá generácia úspešného modelu sa u nás začala vyrábať už v roku 2002. Úspech nielen na našom trhu na seba nenechal dlho čakať. Najsilnejšie karty? Masívne SUV, ktoré sa osvedčí aj v nečakane ťažkom teréne a rovnako na cestách sa skvele hodí pre náročného milovníka SUV. Bodkou je zaujímavý dizajn, ktorý robí z VW Touareg „bestsellera“ značky. Vedel si, že bratislavský Volkswagen vyrába Touaregy, ktoré nájdeš na celom svete?

Adaptívne maticové reflektory IQ.Light - až 128 diód!

Chróm, ostré hrany a full-LED svetlá alebo príplatkové IQ.Light svetlá s až 128 diódami indikujú na palube novej vlajkovej lode veľa pútavých zmien. Zaujímavé materiály a technológie upútajú v exteriéri aj v interiéri.

Nový VW Touareg z Bratislavy Zdroj: netcarshow.com

Rozmery a batožinový priestor

Zaujímajú ťa rozmery? Dĺžka 4,88 m, šírka 1,98 m a výška 1,7 m. Inteligentné riešenie interiéru získalo viac priestoru pre pasažierov. Zväčšenia sa dočkal aj kufor. Batožinový priestor  narástol z pôvodných 697 l na 810 l. Paradoxom je zníženie hmotnosti o celých 106 kg!

Aktívna kompenzácia náklonu ako bonus

Podvozok dostal aktívnu kompenzáciu náklonu a nemôže chýbať pohon zadných kolies. Vďaka tomu si skvele poradí pri jazde vo vysokej rýchlosti a zvládne manévrovanie úzkymi ulicami mesta.

Nový VW Touareg z Bratislavy: Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!Zdroj: netcarshow.com

Nová vlajková loď

Dynamika. Dizajn. Inovácie. Špička pokroku automobilky. Automobilka si dala záležať, aby jej „ťažný kôň“ ponuky mal skutočne čo ponúknuť! Získať pozornosť verejnosti sa jej podarilo nielen vzhľadom! Prekvapenie ukrýva aj pod kapotou!

Pohon

Motor ponúkne viacero možností pohonu. Duo 3-litrových šesťvalcov. Benzínovú verziu 3.0 TSI s výkonom 250 kW, 340 konínaftovú verziu 3.0 TDI so 170 kW, 231 koňmi alebo 210 kW verziu s 286 koňmi.

Nový VW Touareg z Bratislavy: Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!Zdroj: netcarshow.com

Utiahne 3,5 tony

Výkon na kolesá prenáša 8-stupňová automatická prevodovka. Systém stáleho pohonu všetkých kolies 4Motion s regulačnou funkciou 4Motion Active Control sa postará o jedinečný pocit z jazdy. To nie je všetko. VW Touareg utiahne príves s hmotnosťou 3,5 tony! Nestačí? Samozrejme je k dispozícii aj špeciálna edícia „ultra nadupaná“ výkonom.

Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!

Pre skutočne náročných zákazníkov je k dispozícii VW Touareg s výkonom až 422 koní! Technika 435-koňového Audi SQ7 ukrytá pod kapotou sa postará o zaujímavé parametre. V8 motor zabezpečí 310 kW, 422 koní a 900 Nm krútiaceho momentu! Slušné parametre!

Nový VW Touareg z Bratislavy: Pod kapotou technika 435-koňového Audi SQ7!Zdroj: netcarshow.com

Vzduchový podvozok so zdvihom 7 cm!

Chuťovka? Vzduchový podvozok so zdvihom vozidla až o 7 cm! Výsledok? Stroj schopný excelovať nielen na semaforoch, prekvapí ťa aj mimo cesty! Novinka z Bratislavy stojí za hriech, čo povieš?

Zdroj: drive.com, motoring.com, autocar.co.uk, netcarshow.com

Video: Čo ponúkne nový VW Touareg z Bratislavy?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Nečakaná akcelerácia ťahača - 100 km / h za 5 s.!Vieš si predstaviť akceleráciu stroja sľubujúceho 100 km/ h za 5 s.? Neskutočná akcelerácia...16. Apríl, 2018
02Vodičovi BMW namerali 212 km/h: Prekročenie o 82 km/h = Pokuta 800€!Cestní piráti si so zaplatením pokuty príliš veľké starosti nerobia. Dôkazom je prípad zo...10. Apríl, 2018
03Nová Škoda Kamiq: Technika Octavie + cena 11 400€!Nové SUV, Škoda Kamiq, vyzerá mimoriadne dobre a bude lacné! Oficálna cena bude len 11 400...18. Apríl, 2018