Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Novinka: Toto auto si poskladáte do hodiny sami!

Ikea štýlom je možné poskladať skoro všetko. Čo poviete na taký vynálen od OSVehicle? Povyberať z krabice jednotlivé diely, pozrieť návod a zhruba do hodiny mať pred sebou hotové auto! Nie je to žiadne béčko, s maximálkou až 90 kilometrov za hodinu ide o skutočný prelomový vynález. Jednoduchá by mala byť aj údržba vozidla vďaka rýchlej montáži a demontáži. Odvezie až 4 ľudí! Čítajte viac.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
27.03.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Novinka: Toto auto si...

Auto-moto zaujímavosti

Auto na štýl Ikea poskladané za hodinu s návodom z internetu

Už sme videli modely automobilov na spôsob skladačiek, ale tento je výnimočný! Talianska spoločnosť OSVehicle prišla s konceptom open source automobilu, ktorý si môže zákazník sám poskladať z jednotlivých dodaných dielov. Návod si jednoduco stiahnete z internetu a firma tvrdí, že s optimálnym náradím ho zákazník stihne postaviť za menej ako hodinu. V inštruktážnom videu sa to profesionálom podarilo za necelých 42 minút.

Novinka: Toto auto si poskladáte do hodiny sami!

Novinka: Toto auto si poskladáte do hodiny sami!

Elektomotor, spaľovací motor aj hybrid

Model Tabby je vozidlo dodávané s rôznymi typmi motorov. Môže byť poháňané buď klasickým spaľovacím, elektromotorom a na výber je aj hybridná verzia. Tú vyvíja samotná firma OSVehicle a je kombináciou dvoch elektromotorov a spaľovacieho motora. V závislosti na konfigurácii dosiahne Tabby maximálnu rýchlosť medzi 70 a 90 kilometrami za hodinu, údaje o spotrebe či dojazde zatiaľ firma nezverejnila. Spoločnosť však tvrdí, že v prípade záujmu, je možné skonštruovať aj modely, ktoré by jazdili podstatne rýchlejšie. Elektormotor môže ísť rýchlosťou aj 150 kilometrov za hodinu.

Novinka: Toto auto si poskladáte do hodiny sami!

Univerzálne vozidlo

Cieľom firmy je motorizovať aj odľahlé kúty Zeme. Okrem napríklad vidieckej Afriky, kde by sa mohli so skladacími autami dopravovať potraviny či lieky, by mohli nájsť uplatnenie napríklad na letiskách či vo veľkých továrňach.V súčasnosti existuje v dvoch variantoch - TABBY a Urban TABBY, pričom druhý variant je prispôsobený tak, aby ho bolo možné využívať na bežných cestách. Dá sa poskladať v dvojmiestnej, ako aj vo štvormiestnej úprave. V súčasnosti majú výrobcovia funkčné Tabby prototypy, ktoré testujú s cieľom zlepšiť stabilitu a bezpečnosť. Paralelne pracujú s medzinárodným partnerom na schválení vozidla Urban Tabby i na hybridnom motore.

Novinka: Toto auto si poskladáte do hodiny sami!

Novinka: Toto auto si poskladáte do hodiny sami!

Urban Tabby EV 2

Jednoduchá montáž, demontáž 

Tabby je porovnávaný s nábytkom zo švédskeho reťazca Ikea aj vďaka jeho ľahkej premene na mestské auto jednoduchým primontovaním karosérie. Firma tvrdí, že takto upravený model označovaný ako Urban Tabby má dostatočné prvky ochrany šoféra i cestujúcich, aby neporušoval predpisy pri jazde na cestách v Európe, Ázii či v USA. Jednoduchá by mala byť aj údržba vozidla vďaka rýchlej montáži a demontáži.

Video: Tabby skladacie auto

Príde domov poštou v štyroch plochých krabiciach

Tabby je inovatívny projekt zrodený v mysli Francisca Luia a Ampelia Macchiho. Príde vám domov v štyroch plochých krabiciach. Môže byť zmontovaný kdekoľvek. Tak isto je automobilom, ktorý je súčasťou open source projektu, ktorý je verejný a každý môže prispieť s nápadom na jeho zlepšenie! Nadšené ohlasy zaznamenáva od predpredaja skombinovateľných dielov po celom svete. Cena by sa mala pohybovať okolo 4000 - 6000 eúr. Nájde si svoje uplatnenie? 

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Nový Nissan GT-R dostane až 800 koní!Automobilka Nissan odhalila ďalšie informácie o budúcej generácii modelu GT-R. Premiéra má...26. Marec, 2014
02Zbohom BMW M3 coupé!Táto správa priaznivcov ostrých vysokootáčkových motorov BMW z divízie M určite nepoteší....25. Marec, 2014
03Bugatti pomenovalo nový Veyron po uznávanej českej pretekárke! Bugatti Veyron vytvára špeciálne edície s ešte exkluzívnejšími interiérmi a vyššími...24. Marec, 2014