Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Novinka: Prvý samočistiaci prototyp automobilu je tu!

Umývanie vozidla môže byť fuška - najmä ak ako väčšina rodín nemáte len jedno auto. Predstavuje to tiež náklady navyše. Na základe tohto problému, Nissan začal testovať inovatívne náterové technológie, ktorá odpudzuje blato, dážď a každodenné nečistoty, čo by znamenalo, že by sme ako vodiči už nikdy nemuseli čistiť svoje auto! Viac v pôsobivej ukážke! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
25.04.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Novinka: Prvý samočistiaci...

Auto-moto zaujímavosti

Nočná mora - pravidelné čistenie áut

Všetci to dobre poznáte, starostí máte nad hlavu, povinnosti sa na vás valia z každej strany, váš štvorkolesový miláčik tŕpne, či sa mu nános špiny podarí dať dole predtým, než celkom skoroduje a vy jednoducho nemáte čas... Mnohí máme zmiešané pocity z umývačiek áut. Na jednej strane rádi sledujeme všetky tie skvelé stroje v nich, pretože sme večné deti. Na druhej strane, je to bolesť tráviť svoj drahocenný čas čistením auta, a navyše sú to výdavky naviac, čo nám vadí, pretože sme dospelí. Tak tomu by mal byť podľa všetkého koniec! Nissan pracuje na novej technológií laku, ktorá by mala urobiť zo špinenia auta minulosť! 

Novinka: Prvý samočistiaci prototyp automobilu je tu!

Prvé "samočistiace" auto

Európske testovacie centrum Nissanu sa spojilo s ULTRATECH International Inc a chcú vytvoriť svetovo prvé "samočistiace" auto. Testovacím autom sa stal Nissan Note, používa ULTRATECH Ultra - Ever Dry farby, ktorá odpudzuje vodu, mastnú špinu a oleje. Je na mieste byť trochu podozrievavý pri výraze "samočistiace" auto. Bude to zrejme niečo skôr ako hydrofóbny náter, ktorý Nissanu Note pomôže odpudzovať špinu.

Novinka: Prvý samočistiaci prototyp automobilu je tu!

Polovica auta so špeciálnou technológiou. Naozaj impozantný rozdiel...

NeverWet?

Na druhej strane, trochu to pripomína NeverWet, nedávno predstavený produkt. Niečo ako sprej, ktorý po nastriekaní na požadovaný predmet zariadi, aby sa na ňom neusadila ani kvapka vody. Ale možno Nissan prišiel na spôsob, aby to fungovalo tak ako sľubuje. 

Video: NeverWet, podobná technológia?

Nissan Note je 1. skušobná aplikácia samočistiacej technológie v automobilovom svete!

Poďme si priblížiť ako to bližšie špecifikuje samotný Nissan. Podľa Nissanu, technológia ULTRATECH farieb funguje na základe vytvorenia ochrannej vrstvy vzduchu medzi farbou a životným prostredím". Niečo ako ochranná bariéra pred usadzovaním špiny. Bez ohľadu na význam pojmu "samočistiace", Note je celosveto prvou skušobnou aplikáciou tejto technológie laku v automobilovom svete! Hlavná zodpovedná marketingová manažérka Geraldine Ingham pre tlač povedala: "Víziou Nissanu Note je zdokonaľovanie existujúcich a vymýšľanie nových spôsobov na odstránenie stresu z jazdy a urobiť tak život rodín čo možno najjednoduchším. Projektom modelu Note sme sa zaviazali k riešeniu každodenných problémov, ktorým čelia naši zákazníci a je to naša povinnosť testovať tie najmodernejšie technológie, akou je táto aplikácia samočistiaceho laku, aby sme klientov čo najviac odbremenili a mali viac času pre seba." Treba uznať, že poslanie si Nissan vybral svedomito, ide o to či sa mu to podarí. 

 Novinka: Prvý samočistiaci prototyp automobilu je tu!

V pravidelnej výrobe áut sa zatiaľ špeciálny lak neobjaví. 

Nissan hovorí, že Ultra - Ever Dry lak funguje, spoločnosť však s ním nemá žiadne aktuálne plány na využitie tejto úpravy pri výrobe vozidiel. Nissan skúma technológiu laku skôr ako dopnkovú možnosť výberu. Necháme sa prekvapiť. Nepriali by sme si všetci takéto "stále čisté" automobily? Sledujte pôsobivú ukážku.

Novinka: Prvý samočistiaci prototyp automobilu je tu!

Video: Nissan Note je prvým "samočistiacim" prototypom automobilu na svete!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Ako sa trhajú nápravy?Pri tomto videu sa vôbec netreba pýtať, čo sa stalo, alebo nevyšlo. Odpoveď je v tomto...28. Apríl, 2014
02Video: Cestný pirátČo sa stane, keď motorkárovi chýba rozum? Pravdepodobne vyskúša niečo podobné ako frajer vo...26. Apríl, 2014
03Potvrdené: Lamborghini SUV bude vyrábať Slovensko!Lamborghini SUV je oficiálne potvrdené. Svetlo sveta by mal uzrieť na sklonku roku 2017, a...21. Apríl, 2014