Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Svetovo prvý model vo výrobe, ktorý ponúka laserovú technológiou svetlometov ako štandardné vybavenie! Audi odhalilo novú 570 koňovú verziu R8 V10. Chystajte sa na Audi R8 LMX! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
11.05.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nové Audi R8 LMX s...

Auto-moto zaujímavosti

Audi laserové svetlá vyhlásili vojnu BMWi8!

Prvý model oficiálne zaradený do výroby, ktorý ponúka laserovú technológiou svetlometov ako štandardné vybavenie je tu! Na trhu sa objaví v limitovanom množstve už v júni. Audi ako prvý naznačil počiatok laserovej svetelnej techniky na svojich cestných vozidlách, keď technológiu uplatnil na svojom R18 e - tron pretekárskom aute. Nové R8 LMX vyhlasuje vojnu BMWi8!

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Audi uplatnilo laserovú technológiu už na prekerárskom e-trone R18.

Audi si stojí za vedúcou pozíciou v osvetľovacej technike

Nové laserové svetlomety, ktoré pracujú pri rýchlostiach nad 37 mph podporujú LED diaľkové projektory R8 LMX tým, že poskytuje biele svetlo s teplotou chromatičnosti 5500 Kelvinov. Tento nový model môže byť braný ako urážka súpera BMW, ktorý ponúka podobnú laserovú svetelnú technológiu na jeho novom BMWi8, pretože ju ponúka len ako jednu z možností, nejedná sa o štandardné vybavenie. 

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Rival s laserovými svetlami BMWi8 ponúka laserové svetlá len ako možnosť voľby, Audi ich ponúka ako štandardné vybavenie.

Dvojnásobný rozsah svetla v porovnaní s LED svetlometmi

Výhodou vysokých laserových lúčov je, že sú oveľa silnejšie ako bežné svetla alebo LED. Audi tvrdí, že jeden laserový modul svetlometu generuje kužeľ svetla s dvojnásobným rozsahom v porovnaní s LED svetlometmi. Laicky povedané, viditeľnosť laserových svetlometov sa približuje dennému svetlu. Šéf Audi zodpovedný pre vývoj Ulrich Hackenberg, na margo laserovej technológie povedal: "Prenos laserového svetlometu na Audi R8 LMX podčiarkuje našu vedúcu pozíciu v osvetľovacej technike."  BMW sa však bráni, keďže ako debutový model označujú svoje BMWi8. V roku 2008, sa Audi R8 stalo prvým sériovo vyrábaným automobilom s funkciou laserových svetiel. Toto bolo nasledované v roku 2012 zavedením dynamických ukazovateľov aj v strednej triede motorov Audi. 

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Kombinácia Led a laserového osvetlenia  "Audi matrix LED and laser lights."

Motor

Srdcom limitovanej edície R8 V10 je V10 benzínový motor s objemom 5,2 - litra. S pohonom skoro 570 koní, sa môže pochávaliť o 20 konských síl väčším výkonom ako štandardný R8 V10. Náhon na všetky štyri kolesá, štandardná sedemstupňová S - tronic dvojspojková automatická prevodovka a 320 kilometrov za hodinu... Čo viac si možno priať?

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Zrýchlenie

Audi sľubuje zrýchlenie z nuly na 62 mph za 3.4sekundy a 198 mph maximálnu rýchlosť. To je o 0,1 sekundy a 1 mph viac ako štandardná R8 V10. Audi tiež tvrdí, že kombinovaná spotreba paliva a priemerné emisie CO2 zostávajú rovnaké. Uvádza sa 21.9 mpg a 299 gramov na kilometer.

Kolesá a interiér

Spolu s vylepšenými motormi, LMX tiež dostane revidované 19 - palcové kolesá obuté štandardnými pneumatikami 235/35 R19 vpredu a 305/30 R19 pneumatikami na zadnej strane. 

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Vzhľad

Model R8 je proste nenapodobiteľný. Kdekoľvek s ním jazdíte, vie sa o vás. Masívny a zároveň ležérny štýl vie Audi skĺbiť naozaj ukážkovo, nemyslíte?

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Nové Audi R8 LMX s laserovými svetlami je tu!

Cena limitovanej edície

Nová R8 LMX bude mať svoj oficiálny debut na britskom Goodwood Festivale of Speed na konci júna a bude k dispozícii na objednávku v cene od 160,025 libier, teda v prepočte za necelých 195 810 EUR. Objednávať sa začne v UK na jeseň a na celom svete je výrobná séria obmedzená len na 99 kusov. Pre ďalšie informácie sledujte video.

Video: Audi R8 LMX s laserovými svetlami

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Ariel Atom 3.5R: Superstroj poráža superšporty!Keď prvý krát testovali Ariel Atom v Top  Gear, Jeremmy sa vyjadril, že nikdy predtým v...10. Máj, 2014
02Retro BMW: Nová krv série E9?Pamätáte si modely série E9, napríklad 2000C, 2000CS, 2800CS, 3.0CS či 3.0CSL? Nostalgia s...7. Máj, 2014
03Nezvyčajná odťahovkaRusko má, ako zvyčajne, na riešenie problémov "špeciálne metódy." Aký prostriedok si poradí...9. Máj, 2014