Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová Škoda Octavia IV: Agresívnejší vzhľad + ešte bezpečnejšia!

Blíži sa oficiálne odhalenie očakávaneho bestselleru značky, inšpirovaného designom vydareného koncept Vision RS. Škoda si pripravila viaceré novinky a lákadlá. V hre je elektrický pohon. Premiéra 4. generácie legendárnej Octavie z Mladej Boleslavy už čoskoro! Čím prekvapí? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.01.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Škoda Octavia 4. generácia...

Auto-moto zaujímavosti

Modely  Škoda sa tešia nevídanej pozornosti. Každý prichádzajúci model láka pozornosť takmer okamžite po tom, čo je oficiálne ohlásený. Krátko po predstavení Škody Skala sa pozrieme "na zúbok" ďalšiemu ťahúňovi ponuky známej automobilky.

Škoda Octavia - zpreduZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="0

Škoda Octavia IV

Čím prekvapí nová Škoda Octavia 4. generácie? Šušká sa, že ohlásená novinka už pozná svoju finálnu podobu. Pozrime sa na ďalšie ohlásené detaily. Na internete sa to hemží novými informáciami z "pece" novopečeného modelu. Kedy je lepší čas na rozšírenú špecifikáciu?

Kľúč úspechu

Nová generácia, v poradí s číslom 4, si pripravila opäť zaujímavý mix vlastností, ktoré robia z populárnej značky držiteľa viacerých ocenení a autora modelov umiestnených  na popredných priečkach v predajnosti. Kľúč úspechu? Jednoducho zameranie na dokonalosť a vlastnosti, ktoré si zákazníci žiadajú. Tu má práca Škody skutočne, čo povedať. Odborníci akoby presne vedeli, čo na 100 % upúta pozornosť.

Škoda Octavia - zozaduZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="1

Konštrukcia + verzie

Model bude stáť na vylepšenej platforme MQB. Vylepšená modulárna platforma sa odrazí na predĺžení vozidla o približne 3 cm. Ako prvý sa model predstaví vo verzii combi. Po praktickej predĺženej verzii automobilka predstaví liftback.

Adaptívne Matrix LED svetlomety

Výborné svetelné podmienky zabezpečia nové adaptívne Matrix LED svetlomety. Čo dokážu? Mimoriadne dobre si  poradia s vypínaním a stlmením svetiel podľa potreby. Vďaka tomu dokážu "nasvietiť" protiidúce vozidlo bez oslnenia vodiča!

Škoda Octavia - detail zpreduZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="2

Spať k tradičným svetlám

Prekvapením bude absencia dvojitých predných svetlometov. Tie nahradia klasické jednodielne svetlá v tvare trojuholníka. Spokojnosť s výzorom umocnia výrazné chrómované rámčeky. Zadné svetlomety budú inšpirované modelom Škoda Karoq.

Parametre výkonu

Pred rokom prešli pohonné jednotky Škody výraznou modernizáciou. Prekvapením bude v tomto prípade aj výber stratégie neohlásenia ďalších zmien. Základ bude reprezentovať 3-valec 1.0 TSI. Ďalšou možnosťou výberu bude 4-valec 1.5 TSI.

Škoda Octavia - detail zozadu Zdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="3

Vrchol ponuky - žiadne veľké zmeny

Vrcholom ponuky bude najvýkonnejší 2.0 TSI pohonný agregát. Naftové verzie v ponuke? Slabší 4-valec 1.6 TDI a silnejšia pohonná jednotka 2.0 TDI.

Hybridné technológie

Záujem však zaručene získa funkcia plachtenia a hybridná technológia s 48 V palubným systémom. Škoda Octavia osloví tiež  funkciou rekuperácie brzdnej energie.

Ako bude vyzerať nová Škoda Octavia 2019 inšpirovaná Škodou Octavia RS? Zdroj: santaspeedorun.com

Bonusová výbava

Chuťovky na záver? Budúceho majiteľa poteší adaptívny tempomat s funkciou Stop and go, elektronická parkovacia brzda a ešte prepracovanejšia "Lane Assist služba," ktorá ponúkne výhody autonómnej jazdy.

Bezpečie, pohodlie + luxus

Tieto 3 základné piliere sľubuje nová Octavia IV. generácie. Bezpečnejšiu, luxusnejšiu a pohodlnejšiu Octaviu po príchode na trh nenájdeš. Svoje miesto "na palube" dostanú najmodernejšie technológie vozidiel koncernu.

2019 Škoda Octavia - Ako bude vyzerať finálna podoba?Zdroj: santaspeedorun.com

Príchod na trh

Kedy sa ukáže na scéne? Podľa oficiálnych informácií príde na trh ešte tento rok. Na základe maskovaných prototypov a fotomontáží, podložených uniknutými špionážnymi zábermi, sa rysujú zaujímavé tvarové línie, ktoré ponúknu oku diváka očakávaný "automobilový" zážitok. Čerešničkou na torte majú byť parametre. Na konkrétne oficiálne špecifikácie si ešte počkáme.

Pôsobivý dizajn

Na prvý pohľad určite upúta agresívnejším vzhľadom. Karoséria dostane ostrejšie tvarové línie, ktoré zapôsobia na potenciálneho zákazníka. Dizajn bude inšpirovaný zaujímavým konceptom Škoda Vision RS. Netreba spochybňovať fakt, že sa práve pozeráme na zaujímavý bestseller budúcej ponuky automobilky z Mladej Boleslavy. Ako sa ti vzhľad a nové detaily páčia? Nová Škoda Octavia 4. generácie sa predstaví už na jeseň  2019. Určite sa máme na čo tešiť!

Nová Škoda Octavia 4 - agresívnejší vzhľad + ešte bezpečnejšiaZdroj: zr.ru

Zdroj: autoexpress.co.ukthemotoringworld.com

Škoda Octavia 4. generácia - špionážne zábery

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Mercedes G 63 AMG 6x6 lacno? Lada Niva rarita za 6 645 eur!Zaujímavá varianta hriešne vzrušujúceho sna z našich snov za zlomok ceny? Zbystri...14. Január, 2019
02Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!Nájsť 11 BMW 5 Series E34 z 1994 s top technickým stavom? Dokonalý objav, čo povieš? Správa...16. Január, 2019
03Lacnejšie cesty na Slovensku: Firma zo Zvolena vyrába cesty z plastu!Spoločnosť Via­korp zo Zvo­lena si získala svetovú pozornosť. Slovenská firma vymyslela...12. Január, 2019