Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová Škoda Fabia - Cena pre SR už od 9 440€/Combi + 600€

Škoda rozšírením ponuky asistenčných systémov prináša modernú techniku vozidiel vyšších tried v segmente malých automobilov, dostupných pre masy. Škoda Fabia bude dostupná! Bude lacnejšia ako VW Polo, cena štartuje pod sumou 10 000 €! Poznáme oficiálny cenník - Koľko stojí zmodernizovaný bestseller v rôznych verziách? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
14.09.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Modernizovaná Škoda...

Auto-moto zaujímavosti

Dlhodobý víťaz tabuliek predajnosti. Škoda Fabia je populárna modelová rada, ktorá potrebovala oživenie. Dostala vylepšenie dizajnu, techniky a je pripravená zaujať pozornosť, viac ako kedykoľvek predtým. Páči sa, okrem toho poteší nielen oko. Zaujímavé praktické detaily dopĺňajú poctivý plán modernizácie, ktorá sa, podľa ohlasov verejnosti, viac ako vydarila.

Škoda Fabia stará vs. nová Zdroj: carwow.co.uk

Vzhľad

Zmena výzoru sa najviac prejavila na prednej a zadnej časti automobilu. Maska dáva vozidlu moderný dynamický vzhľad. Nový tvar dostali aj svetlá. Hlavné a hmlové svetlomety podčiarkujú dynamiku a štýl. Ten doteraz Škode Fabia chýbal.

2018 Skoda Fabia EstateZdroj: autotrader.co.uk

2018 Skoda Fabia Estate interiérZdroj: autotrader.co.uk" data-label="open_image_gallery_in_article

Svetlá a kolesá

Výrazne prepracovaná je aj maska chladiča. Po prvýkrát sa stretávame v modelovej rade FABIA s účinnými prednými LED svetlometmi a zadnými skupinovými svetlami. Zákazníkov osloví ponuka ľahkých zliatinových kolies. 18-palcové kolesá budú mať vo verzii Hatchback premiéru.

2018 Skoda Fabia Estate interiérZdroj: autotrader.co.uk" data-label="open_image_gallery_in_article

Pohon

Svoje miesto pod kapotou dostali úsporné 3-valcové motory. Zákazník si vyberá zo 4 pohonných jednotiek s objemom 1,0 l. Motory MPI s nepriamym vstrekovaním paliva disponujú výkonom 44 kW (60 koní) alebo 55 kW (75 koní). Preplňované motory TSI s priamym vstrekovaním zabezpečujú výkon až 70 kW (95 koní), a 81 kW (110 koní). Motory TSI sa môžu pochváliť filtrami pevných častíc.

Škoda Fabia Monte Carlo Zdroj: skoda-storyboard.com

Interiér

Zaujímavé priestorové riešenie prístrojového panelu ponúka lepšiu prehľadnosť. Použité tvary a výrazné prvky pútajú oko, čo doteraz interiér modelu Fabia nikdy neskúšal. Efektný kontrast dvojfarebného vzoru poťahových látok čalúnenia sedadiel sa podaril taktiež na "jednotku," čo povieš?

Prvá pekná + praktická Škoda Fabia

Modelový rok 2019 prináša oživenie aj v podobe agilných vlastností a živých a úsporných motorov. K zaujímavým parametrom sa pridávajú pokročilé asistenčné systémy vyvinuté presne pre potreby bežného mestského vozidla. Aké prvky by si ďalej uvítal? Prv, ako začneš menovať, mal by si vedieť, že tu vybavenie nekončí. Naopak, nová Škoda Fabia po facelifte ponúka výbavy omnoho viac. Jednotlivé prvky výbavy prichádzajú v rôznych stupňoch výbavy.

Skoda Fabia 2018 - interiér Zdroj: moto.pl

Cena

Od spustenia sériovej výroby už ubehlo zopár týždňov. Modernizovaná Fabia postupne mieri do showroomov autorizovaných predajcov značky ŠKODA. Poznáme oficiálny cenník faceliftu - Škoda Fabia bude dostupná! Koľko stojí zmodernizovaný bestseller v rôznych verziách? 

Active

Od spustenia sériovej výroby už ubehlo zopár týždňov. Modernizovaná Fabia postupne mieri do showroomov autorizovaných predajcov značky ŠKODA. Poznáme oficiálny cenník faceliftu - Škoda Fabia bude dostupná! Koľko stojí zmodernizovaný bestseller v rôznych verziách? 

2018 Škoda Fabia faceliftZdroj: carsession.com

Výbava štandardnej verzie

Automobilka z Mladej Boleslavy potešila zákazníkov rozšírenou výbavou štandardu. "Štandard" dostal manuálnu klimatizáciu, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, elektrické ovládanie predných okien a vonkajších spätných zrkadiel. Pozitívnym vylepšením je aj novinka - vozidlá s výkonom 81 kW sú štandardne vybavené rezervným kolesom.

Ambition

Stredná trieda výbavy AMBITION dostala kolesá z ľahkých zliatin, multifunkčný volant, kožu, plne integrovaný grafický displej palubného počítača MAXI-Dot. Príplatok za stupeň výbavy Ambition? Len 700 €!

Škoda Fabia facelift (2018) Ženeva

Style

Najvyššia úroveň STYLE ponúka 16-palcové disky z ľahkých zliatin, automatickú klimatizáciu Climatronic, tempomat, parkovacie senzory a rádio Swing+ s audio systémom ŠKODA Surround. Prívržencov moderných technológií poteší Bluetooth, SmartLink+ a ďalšie možnosti rozšírenia. Koľko stoja tieto špeciality ponuky? Sú tvoje za 1 100 €!

Extra - zvýhodnenie až 1 340

Pre slovenský trh je určená aj verzia výbavy Extra. Škoda Fabia Extra bude v ponuke s rozšírenou základnou výbavou s akciovým zvýhodnením až vo výške 1 340 €!  Čo si pod výbavou Extra predstaviť? Základná výbava modelov extra je rozšírená o automatickú klimatizáciu CLIMATRONIC so senzorom vlhkosti, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, disky MATONE z ľahkej zliatiny. Extra ďalej ponúka parkovacie senzory, svetelný senzor EASY LIGHT ASSIST, tónované sklá SUNSET od úrovne B stĺpika a ďalšie prekvapenia.

Škoda Fabia po facelifte Zdroj: carscoops.com" data-image-size="twentyseventeen-featured-image" data-stateless-media-bucket="images.carscoops.com" data-stateless-media-name="2017/03/2017-skoda-fabia-0.jpg

Dostupná Fabia

Hatchback Škoda Fabia Extra s motorom 1.0 MPI 44 kW, výkonom 60 koní, je tak v predaji za akciovú cenu 9 990 €. S motorom 1.0 MPI 55 kW, výkonom 75 koní, za akciovú cenu 10 390 €. Akciová cena modelu Škoda Fabia Combi Extra COMBI s motorom 1.0 MPI 55 kW, výkonom 75 koní je na predaj za 10 990 €.

TOP trieda

Športovo ladená verzia Škoda Fabia Monte Carlo je zaujímavým spestrením ponuky. Cena športovej verzie neakceleruje na ručičku 15 000 eur. Športový hatchback a motorom 1,0 MPI 55 kW, 75 koní stojí 12 890 €. Škoda Fabia Monte Carlo Combi bude mať pod kapotou rovnaký motor ako hatchbach. Cena je 13 490 €.

Výbava z vyšších tried dostupná pre masy

Špeciálne požiadavky vodičov? Automobilka myslí skutočne na všetko. 7 –stupňová automatická prevodovka je pri špecifikácii 1,0 TSI 81 kW, 110 koní k dispozícii za príplatok 1 500 eur. Škoda rozšírením ponuky asistenčných systémov prináša modernú techniku vozidiel vyšších tried v segmente malých automobilov, dostupných pre masy.

Systémy detekcie a parkovania

Pri jazde na viacprúdových komunikáciách vodiči ocenia systém upozorňujúci na prítomnosť vozidiel v mŕtvom uhle. Rovnako tento systém upozorní vodiča na rýchle sa blížiace vozidlo. Systém sa volá Asistent stráženia mŕtveho uhla (Blind Spot Detection). Asistent vyparkovania (Rear Traffic Alert) monitoruje všetko, čo sa deje za vozidlom, dokáže tak predchádzať kolíziám pri cúvaní.

Diaľkové svetlá

Z diaľkových svetiel automaticky prepne Asistent diaľkových svetiel (Auto Light Assist). Zabraňuje tak oslneniu ostatných vozidiel. Ďalším systémom je Infotainment systém Swing, ktorý umožňuje využívať online služby ŠKODA Connect. Navigačná služba Online Traffic Information a SmartLink+ sú overenými pomocníkmi Simply Clever riešení, ktoré pomáhajú vodičovi.

Skoda Fabia facelift - Ženeva 2018Zdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="2

Oficiálne ceny zverejnené

Kompletný cenník Škody Fabia a všetky prvky mimoriadnej výbavy sú už od začiatku septembra dostupné pre zákazníkov, spolu s online konfigurátorom. Predaj zabezpečujú autorizovaní obchodní partneri značky ŠKODA na Slovensku. O modernizovanej modelovej rade Fabia sa hovorí v superlatívoch nielen u nás. Prekvapivo, zaujala aj na vzdialenom trhu. Novinka si vyslúžila pochvalu aj u "protinožcov." Sleduj video. Ako hodnotíš oficiálne ceny novej Škody Fabia s ohľadom na ponúkanú výbavu?

Škoda Fabia Combi facelift - ŽenevaZdroj: autoexpress.co.uk" data-delta="3

Oficiálny cenník pre slovenský trh:

Motor

Prevodovka

Active

Ambition

Style

1.0 MPI (44 kW/60 k)

5-stupňová manuálna

9 440 €

10 540 €

-

1.0 MPI (55 kW/75 k)

5-stupňová manuálna

10 240 €

10 940 €

12 040 €

1.0 TSI (70 kW/95 k)

5-stupňová manuálna

11 140 €

11 840 €

12 940 €

1.0 TSI (81 kW/110 k)

6-stupňová manuálna

11 690 €

12 390 €

13 490 €

1.0 TSI (81 kW/110 k)

7-stupňová dvojspojková

-

13 890 €

14 990 €

Nová Škoda Fabia po facelifteZdroj: zigcdn.com

Zdroj: skoda-auto.sk, skoda-storyboard.com

Nová Škoda Fabia - Cena pre SR už od 9 440€ /combi + 600€

Video: Nová Škoda Fabia po facelifte - oživený dizajn aj technika

Video: Modernizovaná Škoda Fabia 2018

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Superšportové Audi delo: 680 koní odvezie 480 l nákladu!Nadchádzajúca novinka z Nemecka nemá konkurenciu. Ponúkne brutálne parametre + objemný...8. September, 2018
02Octavia z Ruska - Lada Vesta Sport: Vylepšený vzhľad / dynamika za 14 000€! Športová Vesta "nabitá" novými vylepšeniami ide do sériovej výroby. Okrem dizajnu ponúka...6. September, 2018
03Nová Škoda Rapid odhalená: Vision RS zaujme vzhľadom aj parametrami! Nová Škoda Rapid odhalená! Doteraz bola "rapidka" zaujímavá kvôli vlastnostiam. Dizajn už...2. September, 2018