Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová Lada 4x4 Vision: Konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!

Zaujímavé maskované dvere a veľa prekvapení. To je Lada Vision 4x4! Nový model zaujme vzhľadom aj špecifikáciami. Mimoriadne úspešné predstavenie na medzinárodnom autosalóne v Moskve strhlo celosvetovú pozornosť. Ide o mimoriadne zaujímavé rozšírenie ponuky. Posúď sám!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.10.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Lada Vision 4x4

Auto-moto zaujímavosti

Nová Lada 4×4 Vision má za sebou predstavenie na medzinárodnom autosalóne v Moskve. Strhla na seba celosvetovú pozornosť. Ide o mimoriadne zaujímavé rozšírenie ponuky. Posúď sám.

Nová Lada 4x4 Vision: Drsná konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zdroj: lada.ru

Dizajnová stránka

Nový model zaujme vzhľadom aj špecifikáciami. Čo ponúkne nová Lada Vision 4x4? Zaujímavé maskované dvere a veľa prekvapení! Informácie o tom, že má novinka nahradiť model Niva nie sú potvrdené. My sa dnes pozrieme najmä na mimoriadne zaujímavú dizajnovú podobu a dôležité fázy vývoja modelu.

Nová Lada 4x4 Vision: Drsná konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zdroj: lada.ru

Lada Niva

Písal sa rok 1977. Svetlo svetla uzrel automobil, ktorý sa stal symbolom Sovietskeho zväzu. Nikto vtedy netušil, že sa narodilo terénne vozidlo s nezameniteľným dizajnom, ktoré sa bude vyrábať dodnes. Viackrát ohlásený príchod redizajnu prvého SUV na svete so 4x4 pohonom, ktorý by svet zaujal, sa zatiaľ nekonal.

História výroby

Niva dlho plánovala 2. generáciu. Deväťdesiate roky ponúkli model VAZ 2123. Finančné problémy spôsobili, že Výrobca AvtoVAZ však kvôli zlej finančnej situácii nedokázal naštartovať výrobu.

Nová Lada 4x4 Vision: Drsná konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zdroj: lada.ru

Nová Niva vs. pôvodná Niva

V roku 2002 AutoVAZ vytvoril fúziu s General Motors. V tom istom roku začala výroba Nivy II. generácie. Prešľap vedenia AutoVAZU mal za následok udelenie práva pre General Motors ohľadne použitia názvu modelu Niva. Výsledkom bol model Chevrolet Niva.

Z Lady Niva Lada 4x4

Pôvodný model si musel zmeniť obchodný názov na Lada 4×4. Niva II bola však len ďalším prešľapom. Po výmene majiteľov v AutoVaze sa stala vlastníkom aliancia Renaut-Nissan-Mitsubishi. Pôvodná Niva, označovaná ako Lada 4x4, sa postupne stala kultom.

Nová Lada 4x4 Vision: Drsná konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zdroj: lada.ru

Kultová Niva - odolné terénne vozidlo

Najlepšie hodnotené vlastnosti boli výnimočné schopnosti prejazdnosti v teréne a vysoká odolnosť. Lada 4x4 bola označovaná ako "všetkoterén." Majitelia chválili až prekvapivo ľahké opravy. Diely sa vyznačovali dlhou životnosťou. Na rozobratie stačilo pár jednoduchých nástrojov. S jednoduchým servisom si dokázal poradiť aj samotný majiteľ.

Lada 4x4 Vision

40-ročná legenda predsa len čakala na oživenie dizajnu. Nadchádzajúci model Lada 4x4 Vision by mohol ponúknuť to "pravé orechové" aj po stránke dizajnu. Oficiálny príchod na trh nie je zatiaľ ohlásený. Predbežne možno počítať začiatok sériovej výroby v roku 2022.

Nová Lada 4x4 Vision: Drsná konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zdroj: lada.ru

Krásny dizajn - Nástupca Lady Niva?

Lada 4x4 Vision nestráca hlavné tvarové línie, ktoré sú charakteristické pre kultovú Ladu 4x4. Retro štýl však dostal príťažlivú tvár v podobe nových tvarových línií. Zaujímavá transformácia štýlov skombinovaná s modernými prvkami si určite nájde obdivovateľov. Už teraz hlási výnimočný záujem potenciálnych zákazníkov. Nová Lada 4x4 Vision sa páči. 0 novej Lade 4x4 Vision sa hovorí aj ako o drsnej konkurencii Land Roveru s ešte krajším dizajnom! Ako hodnotíš model rozširujúci produktové portfólio značky Lada? Bude úspešným nástupcom populárnej Lady Niva?  

Zdroj: caradvice.co.uk, motor1.com, drive.ru, motorionline.com, 

Video: Lada Vision 4x4

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Automatické snehové reťaze: Unikátny vynález z ČR za 440€!Autor vynálezu sa rozhodol, že odstráni viaceré nevýhody klasických snehových reťazí na...10. Október, 2018
02Slovenské taktické vozidlo Zetor Gerlach: 4x4, balistická ochrana + 110 km/h! Nosnosť 1,5 tony, balistická ochrana + rychlosti 110 km/h! Schopnosť bez problémov prekonať...6. Október, 2018
03Cestní piráti z Poľska - naháňačka na Orave: Aký trest za smrť vodiča Škody Fabia? Slovenská legislatíva nepozná pojem kolektívny páchateľ - Vďaka tomu 2 účastníci naháňačky...8. Október, 2018