Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová generácia BMW X6 je tu!

Čo by to bol za svet bez BMW X6? Samozrejme, dizajn crossoverov by niekde začať musel, ale BMW ostane navždy prvou značkou, ktorá začala vyrábať crossovery, charakteristické práve svojimi povestnými "zadkami" kačice. Písal sa rok 2008. Bude väčší batožinový priestor na úkor miesta pre pasažierov cestujúchich vzadu, 3 verzie motorov a nižšia váha, predzvesťou úspechu, alebo pozeráme v článku len na déjà vu svojho predchodcu? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
11.06.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nová generácia BMW X6 je...

Auto-moto zaujímavosti

Oficiálny debut novej X6

Čo by to bol za svet bez BMW X6? Samozrejme, dizajn crossoverov by niekde začať musel, ale BMW ostane navždy prvou značkou, ktorá začala svoje tvarovo zvláštne, takzvané, "zadky" kačice vyrábať v roku 2008. Postavená na základe X5 ale drahšia a podľa niektorých názorov menej funkčná X6, zrejme "pobláznila" ľudí na celom svete. BMW predalo asi 250 tisíc kusov od svojho narodenia. Vždy keď uniknú na verejnosť prvé fotky novej X6-tky, bez ohľadu na to, či ju vlastníte alebo nie, je to neopísateľný pocit. Každý ju chce vidieť a preštudovať, kúsok po kúsku.

Nová generácia BMW X6 je tu!

Nová generácia BMW X6 je tu!

Športovejší vzhľad M Sport

Dá sa povedať, že dizajnovo boli s poslednou X6tkou "šité jednou ihlou". Tvary a samotná koncepcia hovoria, že majiteľ nemá SUV kvôli vozeniu rodinných príslušníkov, či praktickosti. Skôr ju má preto, že ju naozaj chce a nevadia mu kompromisy v priestore. Nová X6 využíva veľa štylistických prvkov z X5. Vidno to najmä v prednej časti, kde na ňu odkazuje najmä tvarom kapoty a svetiel. Tešiť sa môžme na bi-xenónové reflektory, automatické motorizované veko kufra a 19-palcové disky. Podobne ako väčšina súčasných BMW, bude aj X6 ponúkať možnosť športovejšieho vzhľadu M Sport.

 Nová generácia BMW X6 je tu!

Batožinový priestor je väčší

Vnútro sa podobá modelu X5. Športový volant je pomaly už "must have" a pomocou iDrive volíte funkcie na 10,25 palcovom displeji. Aj keď pasažieri na zadných sedadlách môžu mať problém s miestom na hlavu, batožinový priestor zostal nadpriemerne veľký. Objem 580 litrov sa zväčší po sklopení sedadiel až na 1 525 litrov!

Nová generácia BMW X6 je tu!

Nová generácia BMW X6 je tu!

Nová generácia BMW X6 je tu!

Na výber tri motory

Benzínový motor s označením xDrive50i s V8 motorom s dvoma turbami 330 kW a výkonom 450 koní s krútiacim momentom 650 Nm. Veľké SUV s ním zvládne stovku za 4,8 sekundy a maximum je obmedzené na 250 km/h. Naftová verzia bude obsahovať základný xDrive30d s trojlitrom a 190 kW, 258 koní plus krútiaci moment 560 Nm. Zrýchlenie z nuly na sto za 6,7 sekundy a maximálna rýchlosť 230 km/h. Nad ním bude M50d, znova s trojlitrom, ale s troma turbami a 280 kW (381 koní). Krútiaci moment je obrovských 740 Nm, čo stačí na zrýchlenie na stovku za 5,2 sekundy. Všetky modely X6 sú vybavené osemstupňovou automatickou prevodovkou, a BMW hovorí, že nové pohonné jednotky sú účinnejšie ako predtým, aj keď ešte neboli uvoľnené overené oficiálne čísla spotreby paliva. Počas roka 2015 pribudnú aj verzie sDrive35i, xDrive35i a xDrive40d. Je sa na čo tešiť! 

Nová generácia BMW X6 je tu!   

Nová generácia BMW X6 je tu!

Interiér

Interiér je štandardne 5-miestny, na rozdiel od prvých X6-tiek, ktoré prepravili len 4 osoby. Súčasťou štandardne dodávaného ovládacieho systému iDrive je voľne stojaca 10,25-palcová obrazovka. Špecifikom daného modelu je nový kožený volant s tlačidlami a radiacimi pádlami, ako aj opierky kolien na vonkajších stranách stredovej konzoly, ktoré môžu mať – v závislosti od výbavy – kožený povrch. Príplatkové vnútorné LED osvetlenie môže mať modrú, bielu alebo oranžovú farbu.

Nová generácia BMW X6 je tu!

Váha išla dole

Nová generácia oproti prvej podľa verzie stratila až 40 kilogramov. BMW nedávno odhalila svoje menšie X4, ktoré na úspechy väčšieho pravdepodobne podobne úspešne nadviaže. Zaujala vás nová podoba X6-tky? Využili by ste napríklad voliteľné 20-palcové kolesá na dodanie ešte razantnejšieho vzhľadu? Ceny budú oznámené neskôr v tomto roku, X6 plánuje debut v amerických showroomov na neskorú jeseň. Ako na vás nová X6-tka pôsobí, oplatí sa podľa vás čakať do decembra?  

Nová generácia BMW X6 je tu!

zdroj: www.bmwcoop.com, www.bmwblog.com, topspeed.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nové pravidlo jazdy, ktoré vám môže zachrániť život! Ďalšia zo série vzdelávacích reklám vás donúti sa zamyslieť! Všetky tieto reklamné spoty...8. Jún, 2014
02Užitočne rady: Horúčavy a jazda automDni kedy sa teplota vyšplhá do závratných výšin pribúda a postupne pripravujeme naše...9. Jún, 2014
03Ktoré modely SUV 2015 excelujú v crash testoch?Očakávate zhrnutie SUV modelov, ktoré dominujú v bezpečnostných crash testoch s najvyšším...9. Jún, 2014